2011. július 9., szombat

Ütközőzóna: Arena eszpresszó a Dózsa György úton


Faburkolatú blues kocsma, nagyszakállú pultossal. Játékgépekkel, mert ugye azok tartják el a kocsmát.
Ütközőzona, a játékgépek bevonzzák a környék nyomortanyáinak barna ifjúságát, akik szeretnének blues zene helyet mást, saját képükre és hasonlatosságukra. Összes pénzük elveszítése után egyikük hazasuhan, majd egy telepes hangszórópárral tér vissza, amit a mobiljukra csatlakoztatva a saját zenéjüket hallgattatják a kocsma dermedt vendégeivel. Menekülőre fogom.
Aréna presszó
vizávi egy érdekesen rideg modernista épület
"A bor elfogyott, elfogyott a titokzatos nedv ott belül, ami reggelenként felébreszti az embert, és abba az illúzióba ringatja, hogy érdemes felkelnie. És abban a mértékben, amint a bor elfogyott, emelkedett alulról a sötét tenger, a tengerszem, amely mélységeiben az óceánnal függ össze, a Másik Vágy, az élettel ellenkező és az életnél hatalmasabb." /Szerb Antal: Utas és holdvilág/

Ország: Magyarország
Város: Budapest
Irányítószám: 1134
Kerület: XIII.
Cím: Dózsa György út 57

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem érdekesebb lett volna írni a mellette levő volt templomról (zsinagógáról?), ami most bokszcsarnokként üzemel...

BB írta...

hm, tudomasom szerint vivoterem, jartam benne. De ha akarsz rola irni, kiteszem a blogba.

Névtelen írta...

Nekem nem sok jó véleményem van az Aréna eszpreszóról!!! Kezdetnek is annyi tapasztalatom az,hogy szeretnek a kiszolgáló hölgyek a vendégeik italaiba bele véletlenül beleejteni egy kis gyógyszert (kábítószert)!!! Én velem is megtette ezt először az idősebbik hölgy,aki nappal szokott lenni általában,majd a fiatal asszony aki este szokott lenni leginkább!!! Amit az idős kiszolgáló adott az altató volt,mert egy kicsit elálmosodtam az ital után,viszont amit a fiatal asszony adott attól már komoly fájdalmam is volt!!! A fájdalmam úgy mutatkozott meg,hogy a fejem nem bírtam egyáltalán megmozdítani!!! Tehát ő bénított nyomot az italomba,de hála a jó istenek amióta nem járok be hozzájuk azóta semmi bajom,mert a környékbeli vendéglátó helyeken még ilyet nem tapasztaltam!!!! Ráadásul nem én vagyok az egyetlen aki így járt,van egy kedves ismerősöm aki nehezen tud menni és amikor bement egy italra neki is belecsúszott véletlen a kiszolgáló hölgytől egy kis altató az italába!!! Amikor elaludt tőle ez az ismerősöm,érdekesmód eltűnt a táskája és az összes iratai!!! Amikor ez az ismerősöm felébredt,keresni kezdte a táskáját és az iratait,amiből ugyebár verekedés lett,mivel betámadták az ismerősömet!!! Ő ugye nem hagyta magát(más sem hagyta volna ilyen esetben)és még a végén a kiszolgáló hölgy hívta ki a rendőrséget!!! Közbe az ismerősöm hazament,egyszer csak három kocsi rendőr jelent meg nála és még őt vitték be verekedésért!!! De ahogy mondom ez nem az első ilyen eset az Aréna eszpreszóba,sőt a környéken amikor elmeséltem több embernek az esetet,hogy velem mit csináltak figyelmeztettek,hogy vigyázzak az Arénával,mert az lehúzós hely,ott ez a divat!!! Én tudom,hogy eredetileg kié ez az Aréna,így nem is lepődtem meg ezen,mert már tapasztaltam ilyet több vendéglőjében is!!! Ebben egy probléma van,hogy őt nehéz elő venni ezért a piszkos munkájáért,mert hivatalosan nem ő szerepel a tulajdonosi papíron,hanem egy barát vagy netán egy rokon,de a megbízó ő!!! Azt viszont nagyon szomorúnak tartom,hogy egy vendéglőben ilyen is megtörténhet és senki nem ellenőrzi ezt!!! De én úgy döntöttem,hogy ezt nyilvánosságra hozom több helyen is,és ahol lehet megemlítem azt is ahol hasonló dolgokat tapasztaltam!!! Abban reménykedek,hogy több ember felfigyel erre és akkor kikerüli az ilyen vendéglátókat,legfeljebb a törzsvendégek maradnak,hisz ővelük úgysem csinálnak ilyet!!! De abban is reménykedek,hogy az érintett hivatalok felfigyelnek az írásomra!!!

Névtelen írta...

Tisztelt Névtelen hozzászóló!

Amennyiben rövid időn belül nem tünteted el a kommented beperlünk rágalmazásért és becsületsértésért, ugyanis hiába emberkedsz név nélkül, tudjuk, hogy ki vagy!

A pultos lányok

ui: Kedves blog tulajdonos! Töröld a névtelen kommentelő hozzászólását! Köszönjük.

BB írta...

hé, béla, ne szopassá' mán, mert beröhögök