2008. december 20., szombat

Kultiplex és Tilos Rádió

Blue Box, Budapest, concert, Ferencváros, Hungary, Kinizsi utca 28, koncert, Kultiplex, Magyarország, Tilos Rádió, underground, Ungarn
Blue Box, Budapest, concert, Ferencváros, Hungary, Kinizsi utca 28, koncert, Kultiplex, Magyarország, Tilos Rádió, underground, Ungarn
Kultiplex (néhai Blue Box, mégnéhaibb Kinizsi Mozi)
Budapest,
IX. kerület,
Ferencváros
Kinizsi utca 28

A Kultiplex (ex-Blue Box) emlékére feltesszük néhány fotónkat a netre, RIP, így jár, akinek-aminek a telke megtetszik egy vastag pénztárcájú ingatlanüzérnek. Fotóink többsége 2005 és 2006 között készült, rajtuk egy rakat bulvárceleb, underground celeb, wannabeceleb, szimpla köcsögök, tehetséges művészek és tehetségtelen akarnokok, akik a fényre ugrálnak, mint az éjjeli bogarak :D Meg a legalja mindennek, a nagyképűség bajnokai, a dj-k :DDD Ínyenc koncertek és ínyenc tócsni, sőt. VALSZEG A VÁROS LEGJOBB TOCSNIJA! Korrekt konyha, korrekt árak, korrekt arcok. Az Überlaza hely, ahova papucsban csoszogtunk be. Némely belátogató annyira lelazult esténként-esetenként, hogy a kidobók alig tudták fékezni magukat :D
 
Gasner, Soma, Bada Dada (még életében a Tilos Rádióban, majd megemlékezés róla ugyanitt), Wahorn András, Bakáts Tibor Settenkedő, egy Belga-tag, a Honekker hegyomlás énekese, valamint Vécsi "Tibióta" Tibor a Korai Örömből, etc., lesz videó is, de most itt a hétvége, innunk kell, újabb kocsmákat felfedezni, puszpá.P.s: Az első képünk a wikimédiáról származik. Mi meg egyszer összevágjuk a kultiplexszes elfekvő videócskáinkat, ha elmúlik a kezelhetetlen lustaságunk.

ajánlott olvasnivaló: a Kultiplex utolsó napjai (dózerfesztivál)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kultiplex bezár, Bakács kifakadt
Barok Eszter2008. 01. 10., 16:01Utolsó módosítás: 2008. 01. 16., 17:26
Ez a cikk 335 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
eszközök:
Az Almássy Téri Szabadidőközpont és a West Balkán után bezár a Kultiplex Művelődési Ház, a IX. kerület alternatív központja is - ezúttal véglegesen és visszavonhatatlanul. A télen-nyáron egyaránt 500 látogató fogadásra képes underground kulturális centrum egyszerre volt művészmozi, változatos zenei programok otthona és hangulatos kertvendéglő, emellett pedig a Tilos Rádió stúdiója is ebben az épületben kapott helyet. A Kulti helyén a jövőben park épül, szomszédjában szálloda, a lebontásra váró kultúrház pedig egy csaknem másfél hónapos fesztivállal köszön el állandó fellépőitől és vendégeitől. Dózer - stílusos cím egy szórakozóhely hattyúdalához."Érthetetlen, miért pont ezt a helyet kell elkaszálniuk"A 2007. január 10.-i sajtótájékoztatón Bakács Tibor Settenkedő a Tilos Rádió kezdeteiről beszélt, felidézte azokat az időket, amikor a tehetség és az elszántság elég volt ahhoz, hogy önálló médium szülessen. A Kultiplex bezárásával az első szabadrádió is költözni kényszerül.

Sztráda infoSMSNe sétáljon csapdába! Időben értesülhet az autópályákon és az M0-s autóúton a lezárással, eltereléssel járó balesetekről, a felújítási munkálatokról. Megtudhatja, mikor veszélyes a pálya havazás vagy jegesedés miatt, és mikor adnak át új szakaszokat. Fizessen elő Sztráda infoSMS szolgáltatásunkra! Megrendeléshez küldje a SZTRADAK hívószót egy # jellel (#SZTRADAK) SMS-ben a 777-es rövid hívószámra!

Az infoSMS szolgáltatást T-Mobile ügyfelek vehetik igénybe. Havidíja (illetve Domino ügyfelek esetén 30 napos időszaki díja) 399 Ft. A 777-re küldött SMS díja 72 Ft.
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát!SzófociWord SoccerBilliárdMakaóAmőbaSakkStrip PókerPóker Texas Hold'emDámaTorpedóPassziánszSudokuWild WestIQ kártyaPexesoPuzzleHokiA Kultiplex - leánykori nevén Kinizsi Mozi majd Blue Box - igazi fapados művészmoziként funkcionált a 80-as évek derekán, a letűnt időkben, amikor még három forint volt egy jegy és főként fekete-fehér csehszlovák filmek futottak a vásznon. A rendszerváltás azonban a nyugati mintára dizájnolt pláza-moziknak kedvezett, így a Blue Box lassanként háttérbe szorult. Az épület 2000-ben nyílt meg újra, már Kultiplex nevén, amikortól a Tilos Rádió stúdiója itt lelt otthonra. A Tilos volt Magyarország első független, non-profit, közösségi adója, akik 1991-es születésüktől fogva mintegy 85 ezer óra (!) adást bocsátottak az éterbe - az utóbbi hét évben a Kulti avíttas bájú graffitikkal tarkított falai közül. Az újjászületett Kulti, immár egy jó minőségű hang-, és fénytechnikával rendelkező színpaddal, egy kisteremmel, és az épülethez tartozó hangulatos kerthelyiséggel rendelkezett.

"Már évek óta rebesgetik, hogy lehúzzák a redőnyt, de eddig valahogy mindig megúsztuk" - mondja DJ AndOne, a Kultiban otthont kapó 101-es Klub szervezője. A főként sötét elektronikus muzsikáknak és Depeche Mode-kluboknak keretet adó buli-sorozat több mint három éve költözött a Kultiplexbe, s most újra csomagolniuk kell. "Szerettük a Kultit, kiváló hangtechnikát és színvonalas környezetet, jó kis kerthelyiséget kaptunk egy belvárosi, könnyen megközelíthető helyen. Már jó egy éve szó esett a hely parkosításáról, de az ember mindig reménykedik" - teszi hozzá, és az aláírásgyűjtésről mesél, ami a művelődési házban ténykedő szervezők és a vendégek közös kívánságát fejezi ki: ne nyúljon senki a Kultihoz. A kerület érdekei azonban mást diktáltak.Kinizsi Mozi - Blue Box - Kultiplex... majd Dózer

A kultúrház lebontásával ugyanis hatalmas haszonhoz jut a IX. kerület, hiszen a szomszédos, Üllői út 27. alatti foghíjtelek 1,146 milliárdot ér, míg a Kulti épülete csupán 164 milliót kóstál. Az Üllői úti telket egy befektető vásárolta meg, akinek tervei között szálloda építése szerepel - ehhez azonban pótolni kell a kieső zöldterületet. Végeredményben ez lett a Kulti veszte: az épület lebontása és a szomszédos játszótér parkosítása megoldja a kötelező belvárosi zöldövezet kérdését.

Már csak hab a tortán, hogy a fejleményekkel az önkormányzat is elégedett. "A Kultiplexszel annyi baja volt a szomszédoknak és a lakóknak, hogy jó szívvel javasoltuk parkosításra" - fogalmazott Hardi Róbert alpolgármester (MSZP-SZDSZ), utalva arra is, a környéken lakók gyakran panaszkodtak az "állandó zaj" és a fiatalok éjszakai tivornyáiból visszamaradt szeméthalmaz miatt. Az alpolgármester szerint a Kultiplex tulajdonosa, a Budapest Film is jól jön ki a projektből, hiszen a lebontásra váró épületért kapott 164 millió forint őket illeti.In memoriam Kultiplex - Bakács Tibor Settenkedő a régi időkre emlékezik

A minden bizonnyal hasznos üzleti tranzakciónak köszönhetően azonban nem csak a Kutiplex állandó zenei programjai - a 101-es Klub melletti népszerű drum'n'bass, breakbeat, minimál techno, reggae, rock-metal, hiphop és egyéb alternatív műfajokat felölelő koncertek, dj-estek és klubtalálkozók - kerülnek utcára, de szűkül az elsőfilmes rendezők és artmozisták élettere is. A Tilos Rádió szerkesztősége sem örül, amiért pakolhatnak.

"Többről van itt szó, mint néhány mosdatlan gyerekről" - mondta felháborodottan Bakács Tibor Settenkedő, a Tilos Rádió egyik műsorvezetője, aki a január tizedikei satótájákoztatón a régi idők felidézése mellett kifejtette, mennyire méltatlan a fővárosi felsővezetéshez és vezető értelmiségéhez, hogy sorra zárnak be a különféle szórakozóhelyek és kultúrházak "mindenféle mondvacsinált jogcímen".


Az [origo] megörökítette Bakács kifakadását

Búcsúzóul másfél hónapon át - január 10-től február 22-ig - sírva vigad a kultista-közeg, csupa olyan rendezvénnyel, mely az elmúlt évek változatos zenei és party kínálatát igyekszik felvonultatni. A beszédes Dózer névre hallgató fesztiválon fellépnek a Ludditák, a Balaton, a Quimby, a Heaven Street Seven, a Copy Con és Tereskova, a Stereochrist és Sickratmen, az Amber Smith és Akkezdet Phiai, a Korai Öröm és a Mystery Gang, a Fresh Fabrik és a Paso Sound System. Egyszóval mindenki ott lesz, aki az elmúlt években a húrok közé csapott a Kultiban, és szívesen emlékszik a Kinizsi - Blue Box - Kultiplex dicső(bb) múltjára. Hogy a március elsejei zárás után mi lesz a hontalan rádiósokkal, zenészekkel, művészekkel és partizókkal, ma még nem ismert.

Névtelen írta...

korlátlan mennyiségű pia van a bulin és sehol egy darab cigi...
fááááj..........
szenvedek.........

Névtelen írta...

A belterjes pesti zsidógyerekek kedvenc füvezőshelyén, a Kultiplexben "Fuck the X-mass"
(Hibás angolsággal, de azt jelenti: Baszd meg a karácsonyt avagy, szintén hibásan, de b. meg a karácsonyi misét partinak, esetleg b.meg a karácsonyi tömeget partinak is értelmezhető) címmel tartottak partit szombaton. 4 éve, szentestekor ugyanebben az épületben buzdított a magát zsidónak valló Bajtai Zoltán a keresztények kiirtására a Tilos Rádióban. Most csak angolul (hibás angolsággal) mernek gyalázkodni, de a lényegen nem változtat. Sólyom, a Mazsihisz, Gyurcsány és Orbán és Dávid természetesen hallgat, a toleranciáról károgó kaftánrasszistáknak ezt is szabad.

A Strabag Nemzet, a liberális Muray Gáborral és a Karafiáth-rajongó zsidó Péntek Orsolyával az élen néhány éve még rendszeresen ajánlotta hazafiaknak, más kajmán szubkulturális koszfészkekkel, drogtanyákkal egyetemben a fent említett szórakozóhelyet. Aztán csodálkoznak, hogy a ma szoci pénzeket elfogadó lapocska példányszáma negyedévről-negyedévre csökken.

A fenti keresztényellenes rendezvényen a surmómetál magyarországi képviselői léptek fel, hivatalos támogató természetesen a fajgyűlölő, zsidórasszista, állami anyagi támogatásokat is élvező Tilos Rádió volt. Valahonnan került pénz arra is, hogy a belépés díjtalan legyen.

Amíg ez a nyílt, állatias, ószövetségi gyűlölet szabadon tombolhat, addig a magunk részéről azt válaszoljuk a cionrasszistáknak, parlamenti pártoknak, Lomnicinak, Sólyomnak, oroszjozefináknak, csintalanoknak: dugjátok fel magatoknak a menórátokat, b..tok meg a hanukát.

BB írta...

Bodor András, a Jobbik hegyvidéki jelöltje a Kultiplex néven működő, azóta megszűnt underground szórakozóhelyet vezette korábban. Az egykor a Tilos rádiónak is otthont adó intézmény volt vezetője most törzsökös székely őseit hangsúlyozza.

A Kultiplex nevű, azóta megszűnt szórakozóhely vezetője a radikális párt színeiben indul az őszi önkormányzati választáson. Bodor András a XII. kerületben méreti meg magát.

„Többnyire kereskedelemmel foglalkoztam, de vezetője voltam a ferencvárosi SZDSZ-es Gegesy Ferenc által önkényesen felszámolt KULTIPLEX nevű, közkedvelt zenés szórakozóhelynek, mozinak. Jelenleg egy számítástechnikai alkatrészeket forgalmazó céget vezetek. A politika mindig is érdekelt, de egy pártnak sem voltam soha a tagja. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a jelenlegi érzelmileg sivár, társadalmilag szétesőben lévő Magyarságnak szüksége van egy olyan kohéziós erőre, amely az egyénekre szabdalt közösségeket összeboronálja és a neoliberális morális nihilt nemzettudattá kovácsolja.” - írja honlapján a Jobbik jelöltje.