2011. november 16., szerda

STAR PARK: Parkoló a Markusovszky parkban

Park helyett parkoló: Markusovszky tér

Star Park
Parkok Helyett Parkolókat Mozgalom Ferencvárosi Tagozat

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Ferencvárosban egy SZDSZ-es polgármester, jelesül Gegesy Ferenc, akinek a fülébe jutott, hogy a Kultiplex nevű kulturális kocsma zavarja a környékbeli nyugdíjasok jól megérdemelt nyugalmát. A nyikhaj ifjak ittak, szívtak, hangoskodtak, a nyuggerek meg módfelett nyugtalankodtak. Nosza, fogta magát Gegesy polgármester és hozatott az elöljárósággal egy olyan törvényt, miszerint Ferencváros gyér parkjait erősen védeni kell. Ha valaki nyomos okok miatt mégis épít egy kunyhót a zöldterületre, akkor bizony máshol ugyanannyi területnyi zöldterületet vissza kell adni a derék franzstadti polgároknak.

Ezek után rögtön rádöbbentek az előljáróságon, hogy a Markusovszky park Üllői oldala bizony egy hatalmas nagy foghíj, beépítés után sír szegény, nem hagyhatjuk azt a hatalmas szellőző lyukat ott ácsorogni, benne az Üllői legendás városképi harmóniájában. De zöldterület. Úgyhogy hatalmas szemforgatások közepette kénytelenek voltak ledózerolni a Kultiplex nevű kocsma-tilosrádió-étterem-koncertterem-galéria-mozi együttest, mert ezt kívánta a közakarat és a szavazatmaximalizálás. A Kultiplex vendégei (idegenek! a mi nyakunkon szórakoznak!) a város minden kerületeiből (is) jöttek, többnyire nem helyben szavazók, viszont a környékbeliek lakók igen. Itt lehetne a vége, Gegesy és az SZDSZ végül mégis kicsöppent a hatalomból és a történelemből. Jött a fülkeforradalom és Bácskai János Fideszes lovon.

Itt lehetne a vége.
De nem.

Az Üllői útra tervezett világcsudájából végül egy négyzetméter sem valósult meg, de ha már ott a megnövelt területű park (zavaróan nagy?), akkor nosza, hasznosítsuk, építsünk parkolót a zöldterületre, ne csak a hajléktalanoké és a kutyájukat szarató ilyenolyanoké legyen a park No, ez a

STAR PARK CSOPORT


Markusovszky téri parkolójának rövid története.





Star Park

Következzék a parkba parkoltató cég önvallomása, betűhíven. Kiemelés tőlünk.

Kedves Látogató! 


Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink megismerjenek minket. Főleg azért, mert nagyon nehéz személyes kapcsolatot kialakítani ebben a szakmában. Hiszünk abban, hogy ez az első lépcsőfok egy kölcsönösen jól működő hosszú távú kapcsolat kialakításának. Első parkolónkat 1993-ban nyitottuk meg. A mögöttünk álló 18 éves tapasztalat az, amivel megteremthetjük azt a szolgáltatást, amit jelenleg kínálunk Önnek. Ez idő alatt, közel 100 parkoló fordult meg a kezünk alatt, és rengeteget tanultunk, arról, hogy, miként tudunk többet nyújtani versenytársainknál. Hosszú évek után úgy döntöttünk, hogy közös arculatot alakítunk ki az általunk üzemeltete tett de egyéb cégekben lévő parkolók számára. Így született meg a Starpark Csoport, ami több mint 20 parkoló és garázs szolgáltatásait összegyűjtve igyekszik ügyfeleinek parkolással kapcsolatos igényeit legmagasabb szinten kielégíteni. A csoport létrehozása lehetőséget ad számunkra, alacsonyabb árak, és magasabb minőség biztosítására, mind egyéni mind üzleti partnereink számára. Folyamatosan, törekszünk az autós közlekedési kultúra színvonalának javítására. Ezért internetes oldalunkon nem csak a parkolóinkkal kapcsolatos kérdésekre találhat választ, hanem kedvére válogathat a fontos közlekedési információkból, így megkönnyítve mindennapjait. Célunk, hogy Önnek ne kelljen többé parkolóhelyre vadásznia. 


 Star Park Csoport

Témába vág: Park helyett parkoló a Csarnok téren

Kapcsolódó bejegyzések: Markusovszky tér, a Kultiplex bontása után + A Markusovszky téri nyilvános wc (videó) + Markusovszky tér: rombolás után, építés előtt

6 megjegyzés:

A Star Park verőlegénye írta...

nem rossz, nem rossz

BB írta...

Ne szórakozzá velem, Petikém, mert belelépek az arcodba a 46-os bakancsommal :)

fixált írta...

ezt a kifakadást most speciel nem értem ... a Kultiplex helyén tök jó játszótér valósult meg, lett normális kutyafuttató, tényleges park. a felemlegetett parkoló helyén eddig dudva nőtt maximum, és tényleg a hajléktalanok alukáltak, a téren csak rozmár módra becsukott orrcimpákkal lehetett átvágni. az új parkoló a parknak olyan tizedét veszi el. hogy zsírrá keresik rajta magukat, az mondjuk nyilvánvaló, de bőven maradt zöldfelület. ráadásul az Üllői út 2x2 sávjának közvetlen közelében szerintem nem annyira jó a levegő, én inkább a park belső részén legeltetném a gyerekemet.
(4 éve ott dolgozom az utcában, minden nap)

BB írta...

haha, ílyen érveléssel az Erzsébet teret is egy gigaparkolóvá lehetne alakítani, hiszen ott is rossz a levegő... A Csarnok tér megvan? Ugyancsak Ferencvárosi haverok, buli, nokia

airdace írta...

A vicc az, hogy nemcsak itt van parkoló, hanem a sportpálya mellett, a Köztelek utca felőli részen is, szépen simára aszfaltozva. Ezt arra való hivatkozással létesítették, hogy itt lehet majd parkolni, mikor átépítik a Bakáts teret. A Bakáts térrel nem történt persze semmi, itt meg vígan parkol mindenki. Tényleg hányinger az egész.

BB írta...

Köszi az infót, erről nem tudtam. Asszem, visszamenek fotózni :)