2011. február 27., vasárnap

Kolozsvár ősi román föld

Azoknak, akik torkuk szakadtáig fasisztáznak Budapesttől Washingtonig. Azoknak a korlátolt egyéneknek, akik a nacionalizmust csak magyar jelzővel ellátva értik, használják. Jószándékúak, szimpla hülyék és politikus csúszómászók vegyesen.

Mátyás király 2005
(forrás: nemtudom)
A kolozsvári főtéren, melynek mai neve Egyesülés tér, emlékeztetvén magyarokat és románokat a trianoni döntés, mely köztudomásúlag egy évezredes álom beteljesülése volt. Kolozsvár ősi román jellegét az ősi román nemzeti színekkel hajsúlyozandó, padon, kukán, parkolásgátlón.

"A köztérségek dekorativizmusa mintát szolgáltat az egyszerű ember intim szférájának számára, és egy ilyen modell követése sokat mond az emberi lélek elfojtott büszkeségéről és kisebbrendűségi komplexusáról. A frusztrációból aztán tett lesz a képzeletben, és a félénkség eltűnik a szimbólum világában, képzeletbeli hősiességgé válva." (Transindex)


rendes, becsületes, hazafias, nemzeti kuka 2004
(kép forrása: keresem)
forrás: Orbán Katalin, Transindex
forrás: Orbán Katalin, Transindex

Pl. Buzás Sándor rendes román hazafi, nem egy horthysta!
(kép forrása: Transindex, Duo Van Der Mixt
aka  Mihai Pop és Christian Rusu)

A közvetlen üzenet a polgár mozgósíthatóságáról szól, valamint arról, hogy az imádja, ha manipulálják. Színes tárgyai ezt jelzik: "számítsanak rám, uraim! Én egy vagyok a sokak közül... (Transindex)

Ezt már népi kezdeményezés :)))
(kép forrása: Transindex, Duo Van Der Mixt
aka  Mihai Pop és Christian Rusu)
(kép forrása: Transindex, Duo Van Der Mixt
aka  Mihai Pop és Christian Rusu)
ajánlott olvasnivaló vasárnap délutáni emésztéshez:

mandiner a posztfunárista, átépített Főtérről + Kolozsvár blog

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

utcai lámpák http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/felinare-rosu-galben-albastru-pe-strada-victor-babes-109891/

Névtelen írta...

Ez egy visszacsapós viccelődés :))))))))))))))))

Cavoul din marmura roz apartinind familiei fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar (foto), amplasat in Cimitirul Central din oras, a fost vopsit in culorile rosu, galben si albastru de catre persoane necunoscute.
Paznicul Cimitirului sustine ca nu stie cine si cind a vopsit monumentul funerar al fostului edil-sef, dar presupune ca acest lucru s-a petrecut inainte de Craciun.
Gheorghe Funar a declarat, luni, ca in perioada sarbatorilor este preocupat de altceva si ca nu este interesat de astfel de "glume". El spera totusi sa nu se mai intimple astfel de incidente.
Purtatorul de cuvint al Primariei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat, la rindul sau, ca Primaria s-a sesizat in legatura cu acest incident "regretabil" si ca va incepe o ancheta interna la Biroul Cimitire din cadrul institutiei, pentru a vedea exact ce s-a intimplat."Vom sesiza si Politia pentru depistarea si pedepsirea vinovatilor. Sper sa nu se mai intimple astfel de fapte", a precizat Boian.
Senatorul PRM Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca in perioada 1992-2004, si-a ridicat un monument funerar din marmura roz, pe care este trecut atit titlul sau stiintific, cit si functia care l-a facut celebru, informa cotidianul "Ziarul clujeanului", in luna august.
Monumentul funerar, inconjurat cu lanturi si cruci negre, este situat intr-o zona in care sunt inmormintate personalitati ale Clujului, cum ar fi istoricii Constantin si Hadrian Daicoviciu. Pietrele pe care sunt trecute numele fostului primar Gheorghe Funar si al sotiei sale, Marioara Sabina, se afla imediat dupa mormintele eroilor din al doilea razboi mondial, in fata locului de veci al istoricului si criticului literar Marian Papahagi (1948-1999).
In stinga, troneaza impunatorul cavou al familiei Daicoviciu, unde sunt inmormintati istoricii Constantin Daicoviciu, rector al Universitatii "Babes-Bolyai" in perioada 1956-1968, si fiul sau, Hadrian.

Névtelen írta...

mocskos románok, basszátok a mocskos kurva anyátok!!!

BB írta...

ebben a blogban szólásszabadság van, nincs cenzúra, de kénytelen vagyok elhatárolódni az utóbbi hozzászólástól. Hozzászólónk az általánosítással a kollektív bűnösség vidám ösvényére lépett, egyúttal Funar elvtárs sovén csapdájába.