2012. június 6., szerda

Kicsoda Vizoviczki László?

Vizoviczki Laszlo
Vizoviczki László
Lecsukásának azonnali pozitív hozadéka országimázs szempontjából, hogy a "kurváknál is rosszabb" csalilányai napok óta nem mernek kimerészkedni palifogásra ("Vi ár görlsz from Prág/Pécs/Budapest, vi hörd a gúd pub in Bécsi/Régiposta/Váci stb. utca, jú nó veör iz?), hogy aztán a kocsmákban emberrablássos lehúzás vegye kezdetét: egy kis üveg pezsgővel máris 90 ezernél-nél tart a kanos madár). Szóval ez a kerületi hatóságok tudtával működő rablás (nemzetközi szaknyelven: scam) egyelőre szünetel.
"kérdezzél rá a főnökasszonyra, a Nagy Szőke Debellára, aki élemedett kora ellenére még kihívásokkal küszködik a magassarkú lábbeliben való közlekedés ügyében :)"

Szétnéztünk a baráti körben és a következő pletykákat vakartuk össze (a ferdével szedett infókat betűhíven közöljük):

1. Állítólag szemet vetett a kurva-kocsma-droghármasból felépült cégbirodalmára egy Fidesszes Nagyon Fontos Úr és amolyan putyinyista módon állami segedelemmel szeretné egyik gazember elrabolni a másik gazember összegazemberkedett vagyonát. Lásd. Hodorkovszkij esetét Putyinnal (olaj), Pintér aka Don Alessandro esetét Tasnádival (Négy Tigris piac ellenőrzése).

Vizoviczki László

2. Vizoviczki kurvákból és drogból származó pénzét mossa Csipak Péter "ingatlanfejlesztő", Vizó egykori üzlettársa az Art Cafe-ban.

3. Csipaktól eltérően Vizó a régi Art Cafe-s időkben nem idegenkedett saját kezűleg verni a női alkalmazottakat (az óvatos duhaj a férfiakat persze a gorilláival fenyítette meg). Csipak volt a cég arca, Vizó a rosszfiú 4 állandó gorillával körbevéve közlekedett (láttam, mókás volt, sőt indulás előtt a kocsija alját is tükörrel vizsgálgatták a testőrei. Ugyebár, aki kardot ragad...).

4. A Galamb utcai és a Hegyalja úti sztriptízbárral való leszámolás (1997) is megérne egy fejezetet: a Váci utcai felhajtóembereket izomagyak tucatjai védelmezték, némelyek hozott széken terpeszkedve a turisták örömére. Oszt egyszer csak felrobbant a Galamb utcainak az autója és a piacfelosztás macerája véget ért. 


5.  Csak "katona", span, állítólag neki is van főnöke: Kertész István.

6. Mindenkit lefizet vagy megfélemlít a Belvárosban is, aki tenne ellene (érdemes lenne az V. kerület elüldözött jegyzőjét megkérdezni, aki fellépett a turistarabló-turizmusromboló álkocsmái ellen)

Amelyik helyeknek Vizoviczki a tulajdonosa ott és környékén sokan félnek tőle és veszélyes emberek tartják. Az üzlettársai sem nagyon mernek szólni neki. Aki ismeri sem mer köpni az ügyleteiről, mert akiről ez kiderül, vagy hátráltatja valamiben, az "véletlenül eltűnhet"... Nem megerősített az infó, de akik - valamilyen módon -  dolgoztak neki azt beszélik, hogy gyilkolt már emiatt...

6. A belváros Vizónak ma már aprópénz. A Hajógyári szigeten az összes, azaz az összes szórakozóhely az öve + az egykori Bed helyen nyílt White Angel meg meg sok más Disco. Ezek együtt hatalmas bevételeket tudnak produkálni, nem beszélve a beszállító cégek által fizetett "marketing hozzájárulásra". Ezek éves szinten súlyos milliárdokat jelenthetnek, ezekre meg rajöhetnek a már említett egyéb bevételi források....így együtt az már komoly.

Azt mondjak róla, hogy az elején elég normálisan tárgyal, mond egy szemmel igen jól látható, szerinte korrekt árat, ha elfogadod jó, ha nem, akkor nem annyira jó...,neked.

Ez történt pl.a BED, a BED Beach és a Flyerz magazin megvételekor is, az addigi tulaj elfogadta az árat, mert az rendben volt. Mondjuk a feltételek is kemények voltak - pl. 5 évig semmilyen szórakozó helyet nem nyithatott - még csatolt vállalkozással sem-, de simán lezajlott az adásvétel...
Ugyancsak ez volt a helyzet a többi helyével is, az addigi tulajdonosok nem akartak "tüzet"....

Van azért olyan is, amit Vizóviczki évek óta nem tud megszerezni, ilyen pl. a RIO vagy a Mammutban levő JAM Pub, ott egy ugyancsak igen erős érdekcsoport van (az a társaság is megérne nehány blogbejegyzest....:) és talán mar ő sem akar balhét....


7. A kokain sokak szerint meg most is dübörög..... az elmúlt években Vízo egészsége és realitásérzéke kicsit megrendült, talán pont az igen intenzív fogyasztás miatt.

Az alkalmazottaival továbbra is kőkeményen bánik, néhány éve egy sztárnak számító DJ (Hamvai PG) azt gondolta, hogy akkora sztár, hogy beszólhat a főnöknek. Hát nem. Azóta sem nagyon játszhat jelentős helyeken:). A pultosok is órákat meselhetnenek az érdekes munkáltatói módszereiről.

Azt mondjak jólértesültek, hogy igen jó politikai kapcsolatai vannak, de Pintérrel kifejezetten nincsenek jóban, az pedig az álmoskönyvek szerint sem jó, valószinűleg azért van az a pénz, amiért nem bántják. Emiatt a Szigeten levő helyek sorsa jelenleg elég bizonytalan, ám olyanok a szerződések, hogy abból üzletileg nem tud rosszul kijönni.
A belvárosi helyeinek bérleti, adásvételi szerződéseit is érdemes lenne megpiszkalni, biztosan lebilincselő olvasmány mindegyik.

8. Vizó a nem túl előkelő gengszteri imázsát az árvíz és mindenre kapható Hajdú Péter segedelmével probálta "üzletemberré" javítani:

Az urnákat a jótékonysági rendezvény fő helyszíneként szolgáló Sláger Teraszon felállított emelvényen Hajdú Péter műsorvezető és Vizoviczki László főszervező átadta a sajtó, a védnökök, a fellépők egy része és más meghívottak, illetve a késői időpont ellenére még kitartó közönség előtt.
Az adományokat személyesen átvették:

Habsburg György elnök, Magyar Vöröskereszt
Molnár Oszkár polgármester, Edelény
Fehér Attila polgármester, Felsőzsolca
Debreczeni Balázs polgármester, Sajópetri
Szepessy Tamás alpolgármester, Budapest, III.kerület, Óbuda-Békásmegyer


9. Országomat egy filmért. Vizoviczki a Erotic Underground c. dokumentumfilmben szerepelt Kovival :)

a pletykagyűjtés folytatódik

Kapcsolódó bejegyzések:

1. A Galaxia Bár átvedlése: Hiénából Belvárosi étterem
2. Worst of Hungary, a legalja. Városközpont étterem
"Vendéglátós" aljasságok, gátlástalanság, szégyentelenség, vastagbőr, pofátlanság, vadkelet, mindez legálisan. Szabadáras ország vagyunk, Isten hozott a kapitalizmusba.
3. Akropolis night klub
4. Retropolisz aka Bank diszkó
4. 2009-es interjú Pásztor Tiborral (MSZP) és Szilágyi Péterrel, többek között rákérdezve Vizoviczki (akinek a nevét nem mondjuk ki, úgye) turistalehúzó rablótanyáira.

A Galaxia/Belvárosi és a Városközpont étteremhez hasonló, a belvárosban többtucatnyi balfácánfogó hölgyet alkalmazó, turistafosztogató, országimázsromboló "vállalkozásokkal" mit tennél?

A jogi lehetőségek erre is adottak, egy-egy komolyabb botrány után a jegyző be is zár néhány éttermet, de ez édeskevés. Ráadásul az átvágás nem csak a külföldieket érinti, velem is néha bepróbálkoznak, és ha észreveszem, gyakran felháborodás a válasz. A fogyasztóvédelmet radikálisan meg kell erősíteni, a parlamenti frakciónak ezzel kapcsolatosan több javaslata is van. Az tűrhetetlen, hogy külföldi barátaimnak részletes iránymutatást kell adni arról, hogy melyik taxit használhatják és hogy milyen egyszerű trükkökkel vágják át a turistákat Budapesten. (Szilágyi Péter)
Ez jegyzői hatáskör, de támogatom az ilyen szabálysértésekre adott határozott válaszokat. Sokszor talán az a legnagyobb probléma, hogy az áldozat nem tudja, hova kell fordulnia, úgyhogy érdemes együttműködni a nagykövetségekkel és talán próbavásárlást is végezni, bár nem tudom, mennyire rúghat be egy köztisztviselő a jegyző utasítására. (Pásztor Tibor)

70 megjegyzés:

Névtelen írta...

Meleg, csendes nyári estéken csak Vizó pénzámláló autómatáinak surrogása hallatszik a Mérleg utcai központból... :)))

Névtelen írta...

Wieso?

Névtelen írta...

Nem eszik olyan forrón, már újra vadásznak a Váci utca szárazkurvái. Business as usual.

én írta...

cigány maffiozó

Névtelen írta...

Remelem hasonlo sorsra jut a tobbi is. Ha csak egy napra olyan lehetne a belvaros, amilyen regen volt...

Névtelen írta...

ha olyan kemenyek vagytok ti kis belvarosi kocsogok akkor most menjetek ki a vaciba ahol vizo mar az utolso pultost is kikuldte hogy megvedjek az igazi kurvaktol meg a striciktol a teruletet rendor persze sehol mint mar megszoktuk

Névtelen írta...

Rogan az anyja pinajan zokog

Névtelen írta...

Dolgoztam V.Làszlònak.Mindig korrekt ès bőkezű volt,mert nem vertem àt ès nem tartoztam az irigyei közè.Sajnàlom,hogy útba van akàr Tasnàdi az orszàg legnagyobb bűnözőjènek aki bàrsony szèkben ül...(hun)

Névtelen írta...

Ez a Vizó egy elszállt féreg, bővebben majd e-mailban írok.

Névtelen írta...

ezt az erotic undergroundot már én is régóta keresem. egyszer úgyis elém veti az internet.

Névtelen írta...

ki ez a cigány? Orbán unokatesója?

Névtelen írta...

szopni tud vagy most tanulja?

Névtelen írta...

Erotic Underground (1997)
Kiadó: Playboy Studios
UPC kód: 726283906326
netről fillérekért beszerezhető

Névtelen írta...

ha majd Vizó kijön kisebb lesz a pofátok köcsögök

Gonda László, Néptribun 2006 írta...

Az élni és élni hagyni következtében Németország egy jól működő, tiszta, ápolt és döntő mértékben élhető ország. Tavaly 40.000 aktív magyar telepedett le, vállalt munkát ott. Pénzét is ott költi, gyermekei, unokát németek lesznek. Ők is azt az országot gazdagítják.

Magyarországon ez nem működik. Ezért ezek a Vizó félék parazitái a társadalomnak és úgy működnek mint a rák sejtek. Elpusztítják a saját hazájukat. Ezen persze nem csodálkozom, mert aki ilyen izmos karban, az emberi értékekben, észben, érzelemben elszegényedett. Megvetem őket, sőt sajnálom, mert nem tudják mi a szívöröm.

Azt hiszik ha drága luxussal veszik körbe magukat, többet is érnek. Pedig semmit nem vihetnek magukkal a túlvilágra ...

Névtelen írta...

minden ar korrektul ki van irva, nem kell a remeges. akinek bantja a szemet, biztos irigykedik.
aki pedig irta, hogy most jonnek az igazi kurvak az utcaba, igaza van. meg lehet nezni, csak a Parizsi utca fele kell elnezni...

Névtelen írta...

az igazi kurvák miért rosszabbak vizó becsalogatós kurváinál? Ők legalább szolgáltatnak valamit, a testüket adják, míg vizó lányai hatósági engedéllyel rablásból élnek. Csak ezt akartam mondani.

Névtelen írta...

ma nem láttam se Vizós kurvát, se igazi (cigány)kurvát sem a Váciban, megbeszélés lehet a rendőrszékházban :-)

Névtelen írta...

http://index.hu/24ora/?tol=2002-06-18&ig=2012-06-18&cimke=vizoviczki_l%C3%A1szl%C3%B3

Névtelen írta...

Vizoviczki László egyik védője szerint lassan már minden, az elmúlt években Budapesten történt bűncselekményt ügyfele nyakába akarnak varrni. Az ügyvéd egy vasárnap esti televíziós műsorban normális, ötgyerekes családapaként jellemezte a rendőri korrupciós ügyben letartóztatott vállalkozót.

"Lassan úgy tűnik, hogy az utóbbi években Budapesten elkövetett bűncselekményeket ügyfelemhez lehet kötni" - mondta Nagy Gábor, Vizoviczki László egyik ügyvédje az M1 Lényeg című vasárnap esti műsorában. A védő szerint ügyfelét összefüggésbe hozták már drogkereskedelemmel, emberek eltűnésével és szervkereskedelemmel, majd azt hangsúlyozta: az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

"Egy normális, ötgyermekes családapáról van szó, akivel szemben felmerült egy gyanú" - mondta az ügyvéd. Nagy Gábor szerint ez a bizonyos gyanú egy 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény gyanúja, ami nagyjából ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki 2,5 millió forint értékben lop fát. A Vizoviczkinél megtalált több, mint 400 millió forintról az ügyvéd azt mondta: adott esetben lehet az is, hogy egy vállalkozótársa pénze volt védencénél. http://www.origo.hu/itthon/20120617-rendes-otgyermekes-csaladapa-vedoje-szerint-vizoviczki-laszlo.html

Névtelen írta...

Elküldték a Köztársasági Őrezredtől azt a rendőrt, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy fenyegető üzenetet küldött a rendőrkorrupciós ügyben nyomozó kollégáinak. A férfi tagadja, hogy ő küldte volna az üzenetet.

Csütörtökön közölte az ügyészség, hogy elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint e-mailben megfenyegette a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársait. A Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte azt is, hogy a gyanúsított a rendőrség hivatásos állományú tagja, majd sajtóhírek ezt azzal egészítették ki, hogy a Köztársasági Őrezrednél szolgál.

Az őrezred egy pénteki közleményben megerősítette ezt a hírt, és közölték azt is, hogy a "Köztársasági Őrezred parancsnoka a mai napon az objektumőr kolléga szolgálati viszonyát megszüntette". A férfi tagadja, hogy ő küldte volna az üzenetet, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A korrupcióval gyanúsított rendőri vezetők letartóztatása után küldött e-mail üzenet úgy szólt, "az arcotok már megvan, 10 000 000 millió forint minden emberetekért. Vadász". Az MTI értesülése szerint a főtörzsőrmester beosztású férfi június 5-én, négy nappal a rendőri vezetőket is érintő korrupciós botrány kipattanása után álnéven regisztrált egy ingyenes levelezőrendszeren, majd azon keresztül küldte el az e-mailt. http://www.origo.hu/itthon/20120615-kirugtak-a-nemzeti-vedelmi-szolgalatot-fenyegeto-rendort.html

Névtelen írta...

Négy régi, a Hajógyári-szigethez köthető ügyet vett elő újra a rendőrség, de egyelőre hallgatnak arról, miért lettek érdekesek újra a több éve eltemetett történetek. Az egyik haláleset ügyében már emberölés miatt nyomoznak is: az [origo]-nak nyilatkozó rendőrségi szakértők szerint ez azt valószínűsíti, vallomást tehetett valaki az ügyben, vagy akár az is felmerülhetett, hogy korábban lefizették a rendőröket. Három holttest és egy eltűnt fiú - négy ügy, amelyek összefüggésbe hozhatók a Hajógyári-szigettel. Közülük három azoknak a szórakozóhelyeknek a közelében történt, amelyeknek a vesztegetési ügyben gyanúsítottként őrizetbe vett Vizoviczki László a tulajdonosa. Négy ügy, amelyeket az elmúlt években nem sikerült felderíteni, most azonban mindegyiket újra előveszi a rendőrség.

Az a felelős rendőri magatartás, ha azokat az eltűnési ügyeket, amelyek a Hajógyári-szigethez köthetők, a szervezet leporolja, azaz újra megvizsgálja annak érdekében, hogy ne maradjon nyitott kérdés - közölte még kedden az m1 Este című műsorában Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. "A korábban közigazgatási eljárás keretében lefolytatott ügyekben korlátozottak voltak a hatóság lehetőségei, ezért mi azt mondjuk, hogy minden szálat újravizsgálunk, akkor is, ha végül eredménytelen lesz a nyomozás" - mondta Fülöp.

Az [origo] megkereste a rendőrséget, hogy megtudja, az ügyek újravizsgálása összefüggésben van-e Vizoviczki László, illetve több magas rangú rendőr letartóztatásával, valamint hogy előkerültek-e olyan bizonyítékok, amelyek indokolttá tették az újravizsgálást. Az ügyek részleteiről is érdeklődtünk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonban a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva egyik kérdésünkre sem válaszolt.


Másfél évvel később kezdtek nyomozni

Négy esetről beszélt Fülöp Valter a Híradóban; a rendőrkapitány azt mondta, hogy három fiú holtan került elő, a negyediket még nem találták meg. A korábbi rendőrségi közlemények és sajtóhírek alapján valószínűsíthető, hogy melyik négy eset aktáit vették elő.

Az eltűnt fiatal valószínűleg a futballista Strehó Gergő, aki barátaival együtt 2006. február 12-én szórakozni indult a szigeten található diszkóba, de oda már nem érkezett meg. Azóta nincs róla hír. A fiú apja az [origo]-nak azt mondta, az eltűnést hiába próbálták nyomozati üggyé nyilváníttatni, ezt nem sikerült elérniük.

Névtelen írta...

Pár hónappal később, júniusban hasonló módon tűnt el a Hajógyári-szigetről egy másik futballista is. Rajnay Zoltán éjfél után adott magáról életjelet utoljára, amikor mobiltelefonon beszélt meg találkozót a barátjával, aki azonban hiába várta őt. Fél óra múlva már a telefonja is ki volt kapcsolva. A fiú holttestét másfél héttel később megtalálták a Duna partján, a Batthyány tér környékén.

"Azt a fajta nyomozást, amelyet elvártunk volna, borzasztó későn kezdték meg" - mondta az [origo]-nak Rajnay Attila, az elhunyt Rajnay Zoltán testvére. Az ügyben először közigazgatási eljárást folytatott a rendőrség, amelyet végül azzal zárt le, hogy baleset történt, a fiú halálát pedig fulladás okozta.

"A család ezt nem fogadta el" - mondta Rajnay. Szerinte nem volt egyértelmű a boncolási jegyzőkönyv, és százszázalékosan nem zárta ki az idegenkezűséget. "A könnyű utat választották" - mondta Rajnay a rendőrökről. Pedig a jegyzőkönyv szerint voltak olyan külsérelmi nyomok a holttesten, amelyek megerősítették az idegenkezűséget.

Végül a család fellebbezett, és az ügyészség utasította a rendőrséget, hogy indítsa meg a nyomozást. Az eset után egy évvel emberölés gyanújával meg is kezdték, de nem tudták felderíteni az ügyet, és nem sokkal később újra lezárták. "Másfél évvel az eset után kezdtek nyomozni. Miért nem lehetett rögtön az elején elkezdeni, ha később mégis így döntöttek?" - mondta Rajnay. Szerinte az idő múlásával csak nehezebbé vált az ügy felderítése.

A kidobók lökdösték ki

Fülöp Valter azt mondta, az egyik újra elővett esetben az eltűnt személy nem a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyeken tartózkodott. Ezzel valószínűleg egy 2010 augusztusában történt esetre utalt. Akkor a rendőrök egy 23 éves hévízgyörki fiatalember holttestét emelték ki a Dunából, aki 3-4 napja kerülhetett a vízbe. A vizsgálat során az idegenkezűséget kizárták. Később kiderült, hogy a fiatal egy, a Sziget Fesztiválról a belvárosba tartó hajóról ugrott a Dunába. A vízi rendőrök és a szervezők is keresték, de nem jártak sikerrel.

A negyedik újra elővett eset fél évvel ezelőtt történt. 2011. december 2-án a 21 éves H. Géza a Hajógyári-szigetre ment szórakozni a barátaival. A rendőrség információi szerint hajnali kettő körül távozott a szórakozóhelyről. A holttestét másnap találták meg a sziget melletti Duna-szakaszon.

Névtelen írta...

Bulizás a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén

A fiú egyik ismerőse a Blikknek azt mondta, Géza a szórakozóhelyen szólt, hogy elmegy a mosdóba. "Nem sokkal később én is a mellékhelyiségbe igyekeztem, de sehol nem találtam. Akkor mondta az egyik lány ismerősünk, hogy látta, ahogy Gézát a biztonsági emberek kilökdösik a helyről" - mondta.

H. Géza ügye volt az első, amelyet a rendőrség most újra elővett. Továbbá ez az egyetlen ügy, amelyet elismerten a rendőrségi főtiszteket is érintő vesztegetési botrány mellékszálaként indítottak újra a nyomozók. Az ügyben a BRFK életvédelmi osztálya emberölés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. Az m1 Híradójának információi szerint a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese Strehó Gergő szüleit is személyesen tájékoztatta arról, hogy abban az ügyben is elrendelték a nyomozást.

Kezdő nyomozókat szoktak megbízni

A négy ügyben nemcsak az a közös, hogy a Hajógyári-szigeten vagy annak közelében történtek, hanem az is, hogy korábban a rendőrség csupán közigazgatási eljárás keretében foglakozott velük. Nyomozást csak Rajnay Zoltán halála ügyében indítottak, az is eredménytelenül ért véget.

"Közigazgatási eljárással a rendkívüli haláleseteket szokták vizsgálni" - mondta az [origo]-nak egy rendőrségi szakértő. Rendkívüli halálesetnek számítanak például a balesetek vagy a vízből kifogott holttest. A szakértő szerint az ilyen eljárásoknak az a céljuk, hogy kizárják az idegenkezűséget, vagyis megállapítsák, történhetett-e gyilkosság. Hozzátette, hogy szerinte a rendőrség gyakran indít közigazgatási eljárásokat, ami rutinfeladat, "kezdő nyomozókat szoktak ezzel megbízni".

A Dunába esett embereknél közigazgatási eljárás keretében azonosítják a holttestet, illetve azt is megállapítják, hogy vízbe fulladás okozta-e a halált. Boncolást végeznek, ami felfedheti, hogy emberölés történt-e, vagy baleset. Ha idegenkezűségre utaló jelet találnak, elindítják a nyomozást.

Rendőri hanyagság miatt is nyomozhatnak

Kérdés, hogy évekkel az eltűnés vagy a haláleset után milyen eredményeket tudnak elérni a nyomozók az újra elővett ügyekben. Az [origo]-nak nyilatkozó rendőrségi szakértő szerint a lezárt vagy felfüggesztett nyomozásokat akkor lehet újrakezdeni, ha új tények, bizonyítékok kerülnek elő az ügyben. Ilyenkor ugyanúgy zajlik az eljárás, mint a normális nyomozás, csak más taktikával keresik a bizonyítékokat.

"Tizenöt év távlatából valószínűleg nem tartanak helyszíni szemlét, de körbekérdezhetik az ott lakókat, emlékeznek-e valamire" - mondta. Segítheti a nyomozást az is, hogy az évek elteltével az ügy szereplői közötti viszonyok megváltozhattak, például korábbi barátok ellenségekké válhattak, akik így esetleg beszédesebbek a rendőrökkel.

Ha holttestet találnak a Duna-parton, a rendőrség csak akkor rendel el nyomozást, ha a közigazgatási eljárásban felmerül az emberölés gyanúja. A gyanúhoz szükség van legalább egy-két bizonyítékra. Szerinte a szigetnél történt eseteknél "akármi előkerülhetett", amire alapozva elindították a nyomozást. Ilyen lehet például, ha valaki "hitelt érdemlő információt közöl a rendőrséggel", olyat, ami idegenkezűségre utal.


A Hajógyári-sziget

"Tárgyi bizonyítékok előkerülése nem valószínű" - tette hozzá. Egyrészt, mert az esetek évekkel korábban történtek, másrészt ilyen eseteknél az egyetlen tárgyi bizonyíték maga a holttest szokott lenni. Ugyanakkor a holttesteket exhumálni lehet. A drogfogyasztást például évek elteltével is meg lehet állapítani, illetve az áldozat csontozatát is lehet vizsgálni. A szakértő szerint az alapján is újraindíthatnak egy nyomozást, ha kiderül, hogy a hatóságok korábban hanyag munkát végezték, például azért, "mert lefizették őket".

Névtelen írta...

Egyelőre nincs új nyom

Az évek óta álló ügyekben indított nyomozásokat általában egy vallomásban elhangzott új információkra építik a rendőrök - mondta az [origo]-nak egy egykori főnyomozó is. Szerinte a Hajógyári-szigeten történt ügyeknél ilyen lehet például, ha valaki most elismeri, volt, hogy a Dunába dobtak valakit a szigetről.

Ilyenkor a rendőrség előveszi az összes hasonló ügyet, és "átnyálazzák az aktákat", hogy azonosítani tudják, melyikről beszélhetett a vallomást tévő - mondta. "Megnézik a boncolási jegyzőkönyvet", és újra megvizsgálják, felmerült-e idegenkezűség. Ennek a megállapítása azonban szerinte "rizikós", ugyanis a Dunából kifogott holttesteknél nehezen mondható meg, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt.



Öccse ügyének újravizsgálása Rajnay Attilát is érdekelte, ezért felkereste a rendőrséget. "Érdeklődtünk, és teljesen korrekt felvilágosítást kaptunk" - mondta. Azt mondták neki, az öccse aktáját a tavaly decemberi gyilkosság kapcsán vették elő.

"Ha felmerül valami, újraindítják a nyomozást" - mondták Rajnay szerint. Ehhez a rendőröknek kell találniuk egy nyomot, ami megalapozza a bűncselekmény gyanúját, és amire hivatkozva újra tudják indítani a nyomozást. Arról, hogy találtak volna ilyen nyomot, Rajnaynak jelenleg nincsen tudomása, így egyelőre csak az aktát hozták fel az irattárból, készen arra, hogy ha kell, elindítsák a nyomozást. http://www.origo.hu/itthon/20120616-a-hajogyariszigeten-tortent-halalesetek-eltunesek.htlm

Névtelen írta...

Mai hír: nincsenek kint a Váci utcában a Vizoviczki-féle lányok. Sőt, az igazi kurvák is távol maradtak. Érthetetlen.

Névtelen írta...

Ha valaki elsétál a Párizsi utca felé, mint már azt korábban valaki említette más lányokat, másnak a lányait és más rablóbandát talál,ergo ugyanott tartunk..érdemes lenne ezeknek is kicsit utána nézni,arról nem is beszélve, hogy kinek az érdekeltsége..

Névtelen írta...

Remélem, megdöglik bennt a sitten ez a mocsadék!

Névtelen írta...

A ’70-es években San Franciscóban fordult elő, hogy a rendőrség negyven százaléka a maffia zsoldjában állt. Az Egyesült Államokban a botrányokat követően a rendőrséget újra kellett alapítani. A Heteknek nyilatkozó kriminológus szerint a BRFK működését megrázó korrupciós botrány elvezethet idáig.

Dőlnek az információk a magyar sajtóhoz a rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyben. A hírek szerint napi hatvan-százezer forintért zavartalanul dolgozhattak a kábítószer-kereskedők a fő gyanúsított érdekeltségi körébe tartozó szórakozóhelyeken, mert nem kellett tartaniuk a razziáktól. A néhány hónappal ezelőtt felszámolt kábítószer-hálózat tagjai állítólag vádalku keretében mondták el a nyomozóknak, hogyan működött a rendszer. A nyomozók emellett prostituáltakat is kihallgattak, akik tudhattak a szórakozóhelyeken folyó üzelmekről. Olyan feltételezések is napvilágot láttak miszerint a gyanúsított „diszkókirály” (akinél nem 300, hanem több mint 400 millió forintot foglaltak le) csupán stróman, valójában rendőrök által irányított fővárosi maffiáról lehet beszélni.

Olajmaffiózók emelték fel

Ezt erősítette meg egyik alvilági forrásunk is, egy húszkilós taxis kölyöknek aposztrofálva „Vizót”, akit a ’90-es évek olajos maffiózói húztak fel magukhoz, hogy tisztára mossa a pénzüket. A mulatómágnás kapcsolatai révén olyan tekintélyre tett szert rövid időn belül, hogy bizonyos körökben ki sem merték mondani a nevét, vagy ha kimondták, akkor mindenki szó nélkül fizetett. Az általa állítólagosan működtetett „pénzgyár” tarifái a rendőrségi hierarchiához igazodtak: havi százezertől a sokmillióig terjedt a haszonélvezők fizetése.

Azt azonban tudni kell – mondja a „nyelv” –, hogy minden bűnöző, akit rendőrök mozgatnak, valójában „vamzer”. Vagyis korábban már bevarrták és a rendőrség megdolgozta más bűncselekmények miatt, majd terepre került, és a szabad mozgástérért, illetve a konkurenciánál eszközölt razziákért cserébe fizetett, portásállásokat biztosított a szabadnapos és nyugállományú rendőröknek, illetve mozgatta a rendőri vezetők mögött álló politikusok pénzét. Ebből következően egy ilyen kaliberű „vállalkozónak” senkivel sem kellett megküzdeni az üzleti lehetőségekért, helyekért, első perctől kezdve védelemben részesítették. V. László állítólag annyira hitt érinthetetlenségében, hogy – miként korábban Tasnádi – ő maga volt a legjobban meglepődve letartóztatásán.

Névtelen írta...

Bukását forrásunk szerint tisztán gazdasági racionalitás alapján született döntés okozta: a piac újraosztása. Ha kíváncsiak vagyunk, ki indította el a műsort, azt kell megnézni, ki veszi át „Vizo” érdekeltségeit – tanácsolja nem is olyan távoli ismerőse. Abban ugyanis erősen kételkedik, hogy az igazán „nagykutyák” lebuknának. Szerinte a mostani botrány a másfél évtizedes rendszernek nagyjából a középrétegét érinti, a felső vezetésig sosem jutnak el a nyomozók. Pláne, hogy a nyomozás iránya jelenleg a kissebb kaliberű rendőrök felé halad.

Dosszié Orbán asztalán?

A hálózat bukásához mások szerint állítólag az vezetett, hogy a 2010-es választásokat követően Orbán Viktor asztalára letettek egy olyan dossziét, amely a budapesti éjszakai élet bűnügyi vonatkozásait tárta fel. Állítólag ez a momentum erőteljesen közrejátszott abban, hogy a mostani letartóztatásokhoz vezető titkos nyomozás elindult. Egy kompetens fideszes forrásunk szintén valószínűnek tartja, hogy a „nagyfőnök” igénye volt, hogy a budapesti éjszakai élet császárai ne működhessenek tovább zavartalanul. Hozzátette: a miniszterelnök a West Balkán ügy kapcsán is felháborodott azon, hogy a szülők nem engedhetik el félelem nélkül szórakozni a gyermekeiket a fővárosban.

Forrásunk meg van róla győződve, hogy a korrupciós botrány szálai „horizontális és vertikális irányba” is tovább fognak vezetni a rendőrség szervezetén belül, és újabb letartóztatásokra lehet számítani. „Egy ilyen rendszer működtetéséhez magasabb rangú, illetve több rendőr szükséges” – magyarázta. Szerinte kizárt, hogy a BRFK és az ORFK rivalizálása állna az ügy hátterében, a nyomozás pedig egyértelműen a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) sikere. „Ez azt jelzi, hogy a múlté az a komcsi szemlélet, hogy a holló a hollónak nem vájja kik a szemét” – fogalmazott, utalva arra, hogy szerinte eddig miért nem pattantak ki hasonló ügyek.

Mi lehet a magyarázata akkor annak, hogy – a hírek szerint – a megbukott BRFK-s rendőrvezetők felett álló Tóth Tamás budapesti rendőr-főkapitány széke megerősödött? A politikus szerint az, hogy részt vett a feltáró munkában. Ennek azonban ellentmondani látszik, hogy a rendőrségi kommunikáció szerint az NVSZ feljelentése alapján indult nyomozás két éven keresztül titkosan zajlott.

A honatya szerint az is izgalmas kérdés, hogy voltak-e politikai kapcsolatai V. Lászlónak, a szórakozóhelyek tulajdonosának. „Ekkora rendszert lehetetlen valamilyen szintű politikai védelem nélkül működtetni, és most nem csak az elmúlt nyolc évről beszélek. Nagyon érdekes, hogy V. László 2011 körül elkezdett kijönni a fényre, ország-világnak megmutatta az arcát. Vajon miért érezte magát ilyen erősnek? Kapott-e a politika bármelyik oldaláról bátorítást? Ha igen, akkor ez bföff volt, hogy kicsalogassák a barlangjából, vagy voltak igazi pártolói?” – vette át a kérdező szerepét forrásunk. Hozzátette: az érintett rendőrök nem a Fidesz-kormány alatt fonódtak össze az alvilággal, ám ha ezt az ügyet most nem csinálják végig, akkor rajtuk csattanhat az ostor.

Rendőrségi forrásunk szerint sem a mostani elit kezdett el kokettálni a szervezett bűnözéssel, hanem a rendszerváltás óta mindegyik. Ezért sem mutatkozott politikai akarat a rendőri védelemmel működő égbekiáltó törvénytelenségek felszámolására. A buli 12-15 éve indult az olajozással, az orosz maffia kiseprűzésével, és a létrejött vákuumba benyomuló, addigra már korrumpálódott rendőrségi vezetők piacfelosztásával. Aztán a csomagot egyik kormány örökölte meg a másiktól, és valahogy mindig lekerült a napirendről. „Orbán Viktor ugyanúgy járt ezzel a sztorival, mint Horn Gyula az olajügyekkel: kiadta a parancsot a rendrakásra, majd ráömlött a mocsok” – vallja a „belső ember”, aki szerint ma már azért nem gépfegyverrel osztják fel a területet egymás között a bandák, mert állami szintre emelkedett a bűnözés, és a fehérgallérosok diktálnak.

Névtelen írta...

Kábító szervezet

„Nemcsak a rendőrség oldaláról kell megnyugtatóan kezelni a helyzetet, hanem társadalmi szempontból is. Ezek a szórako­zóhelyek ugyanis kiestek az állam joghatósága alól, miközben a szülők jogos elvárása, hogy amikor elengedik a gyerekeiket szórakozni, ne kelljen attól rettegniük, hogy hazaérnek-e, vagy drogtúladagolásban meghalnak, illetve szervkereskedők áldozatai lesznek” – teszi hozzá a fideszes forrásunk.

Mindez jogos felvetés, annál is inkább, mert – ahogy Zacher Gábor főorvos, a Péterfy Sándor utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályának vezetője a Heteknek elmondta – a becslések szerint hétvégenként mintegy 350 ezren használnak drogot, főként a nagyvárosokban. „Növekvő a tendencia, tavaly minden korábbinál több, mintegy kétezer páciens került hozzánk droghasználattal összefüggésben” – mondta a szakember, aki szerint az utóbbi években egyre népszerűbbé váló több ezres létszámú bulik – főleg az olyan „kombinát” jellegű szórakozóhelyeken, mint a Hajógyári-sziget – kedveznek a drogterjesztőknek.

Csintalan Sándor egykori MSZP alelnök, ma televíziós személyiség egy tévéműsorban azt állította, hogy saját szemével látta, hogy a hajógyári szigeten működő szórakozóhelyeken asztalra kitéve, nyíltan kínálták a kábítószereket. Csintalan szerint téma volt rendőrségi körökben a III. kerülethez tartozó szórakozóhelyek viselt ügyei, erről ugyanis egy rendőrkapitánnyal személyesen beszélgetett.

„Eddig csak külföldi példákban hallottunk hasonló szintű rendőrségi korrupciós ügyekről, amelyek az egész igazságszolgáltatásba vetett bizalmat megrendítették, és nem utolsó sorban a rendőrség újjászervezését eredményezték” – nyilatkozta lapunknak Finszter Géza kriminológusprofesszor.
A kutató példaként a ’70-es évek San Franciscóját említette, ahol a rendőrök 40 százaléka a helyi drogmaffia befolyása alatt állt, de említhetnénk a ’30-as évek Amerikáját is, ahol az éjszakai élet által megmozgatott hatalmas összegek sokszor jelentettek ellenállhatatlan kísértést a bűnüldözők számára. Finszter Géza hangsúlyozta: az ilyen és hasonló ügyek közös momentuma, hogy a titkos nyomozások során az alvilágba beépülő, azzal kontaktusba kerülő nyomozók a bűnözők eszközévé váltak. Ennek fő oka a kutató szerint az, hogy a titkos nyomozások felett nincsen külső kontroll, a rendőrök pedig jellemzően szeretik maguknak megtartani az ilyen módon beérkező információkat.

Megkapargatni a kiskirályokat

Egy ilyen korrupciós ügy egy bölcs államot a rendőrség szervezeti rendszerének átszervezésére késztet – jegyezte meg Finszter Géza. Erre rímel rendőrségi forrásunk ténymegállapítása is, aki azt állítja, hogy megtisztulás csak akkor várható a rendőrségen, ha mindent újravarrnak, és a totális személycsere-program indul be. A hal ugyanis a fejétől bűzlik, és a nagykutyák bátorságán felbátorodott alsóbb szintek ugyanúgy érintettek, csak éppen nem akkora fajsúlyú bűncselekményekben. Szerinte annyira fertőzött az állomány, hogy az is kevés lett volna, ha nem kettő, hanem negyven rendőri vezetőt helyeznek előzetes letartóztatásba a nyomozás során. Ráadásul a probléma nem lokális, fővárosi, hanem országos szinten is létezik. „Meg kell kapargatni a helyi kiskirályokat, mindegyik mögött ott lesz a védelmet biztosító rendőr” – állítja forrásunk.

Az átszervezéssel kapcsolatos javaslataikat a kutatók már több kormány asztalára letették, ám azok válasz nélkül maradtak. Ezekben megfogalmazták többek között, hogy a rendőrség bűnügyi szolgálatát szervezetileg is az ügyészség alá kellene rendelni, hogy a szétválasztott hatalmi ágak közül ne a végrehajtói (kormány) alá, hanem egy független alkotmányos státuszú szervezet alá tartozzék, a bírói hatalom szigorú kontrollja mellett. Ilyen módon erősíteni lehetne például a titkos nyomozások feletti kontrollt is. Ha ez nem történik meg, akkor nincs biztosíték arra, hogy a rendőrségi korrupció nem fog ugyanerre a szintre „felfejlődni”.

Névtelen írta...

Megszólal az egyik ügyvéd

"Sajnálatosnak tartom, hogy egyes rendőrségi vezetők nyilatkozataikban semmibe veszik az ártatlanság vélelmét" - mondta a Vasárnapi Blikknek Arató György, az úgynevezett Vizoviczki-ügyben letartóztatott egyik rendőri vezető, Kalmár Tamás védője. Az ügyvéd szerint védence az ügyészség gyanújával szemben nem kapott havi fizetést az éjszakai szórakozóhelyeket üzemeltető Vizoviczki Lászlótól, sem más vállalkozótól.

Az ügyészség a védő szerint arra alapozza a gyanúját, hogy Kalmár jó ismerőse volt Vizoviczki egyik emberének, V. Istvánnak. Arató György szerint a letartóztatott főnyomozó közvetlenül is ismerte Vizoviczkit, két-három alkalommal találkoztak. A találkozók célja hivatalos munkamegbeszélés volt, ami Kalmár feladatkörében természetes (Vizoviczki nagy rendezvények szervezője volt, Kalmárnak mint a BRFK közrendvédelmi főosztályvezetőjének hivatalból fel kellett vennie vele a kapcsolatot).

Az ügyészség másik ütőkártyája az ügyvéd szerint a Kalmár zsebében talált pénz. Az a 219 ezer forint lett gyanús, ami szerintük bűncselekményből származhat. Arató György szerint viszont Kalmár néhány nappal a letartóztatása előtt a feleségével közös bankszámlájukról vette fel a pénzt, amely kettejük fizetéséből származott. A Blikk információi szerint a rendőr lakásában tartott házkutatás során lefoglalták bankkártyáit és bankszámlakivonatait is.

"A másik zsebében talált 6500 forintot viszont nem foglalták le. Azt jelenleg még nem tudjuk, a nyomozó hatóság milyen logika alapján gondolta, hogy az egyik összeg bűncselekményből származik, a másik pedig nem" - mondta az ügyvéd a lapnak.

HETEK / SI, SzZ / Blikk

LL Senior írta...

Ma sem voltak a Váciban a Vizókurvák, valami készül

Névtelen írta...

Hoool vagytok, Vizólányok? Egy pezsgő százezerért rendel!

Névtelen írta...

szabadságra küldték a lányokat, rájuk fér egy kis pihenés

Névtelen írta...

még hogy adót csalt... Pintér nem ismeri a magyar közállapotokat? Keressük azokat a szerencséseket, aki az új, Fideszes havernak átjátszott Gödörben blokkot kapott...

Névtelen írta...

ráadásul a cigánykurvák már a Gödörben is portyáznak, zavartalanul kinálgatják szolgáltatásaikat. Rogán is kinézhetne egyszer az önkormányzati irodájából, két állandó posztoskurva között válogathatna.

Névtelen írta...

Ha visszajön Apánk összemegy az arcotok

Névtelen írta...

Ha visszajön Apánk összemegy az arcotok

Névtelen írta...

Most nem úszták meg Vizoviczki mulatói a rendőri ellenőrzést

Két mulatót is bezárattak a hatóságok, miután péntekről szombatra virradó éjszaka nagyszabású átfogó ellenőrzéseket végeztek 13 fővárosi szórakozóhelyen. Az ORFK szóvivői irodája szerint az akcióban összesen 300 fő vett részt, a rendőrök mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai.

Összesen 218 személlyel szemben intézkedtek. Két emberrel szemben kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja - a rendőröknek akartak drogot eladni -, másik két emberrel szemben közbiztonságra különösen beszélyes eszköz birtoklása - baseballütőkkel mentek szórakozni -, további két emberrel szemben a közlekedési szabályok megsértése miatt indítottak eljárást.

A szórakozóhelyeken sok szabálytalanságot találtak: bejelentés nélküli foglalkoztatás, elmaradt rovarirtás, hiányzó vízcsapok, tiltott dohányzás, hiányos munkaidő-nyilvántartás, menekülési útvonaljelzések hiánya, járványügyi szabálysértés, vizezett szeszesital, villany- és gázlopás miatt indítottak eljárást a különböző hatóságok. Több helyen jövedéki termékeket is lefoglaltak, és helyszíni bírságokat szabtak ki.

Névtelen írta...

A rendőrségi közlemény szerint annak ellenére találtak sok szabálytalanságot, hogy az ellenőrzés híre bizonyítottan eljutott a szórakozóhelyek tulajdonosaihoz.

Arról ugyan nem számolt be a rendőrség, hogy pontosan mely szórakozóhelyeket ellenőrizték, csak azt közölték, hogy ezek a Hajógyári-szigeten, illetve a fővárosban voltak. Az [origo] egyik munkatársa pedig a Moulin Rouge közelében látott több mint egy tucat járőrkocsit, pénzügyőri autót, civil rendőrautót péntek éjszaka.

A Nagymező utcai Moulin Rouge és több, a Hajógyári-szigeten található szórakozóhely is annak a Vizoviczki Lászlónak a tulajdonában van, akit négy rendőri vezetővel együtt azzal gyanúsítanak, hogy korrupció útján illegális rendőri védelem alatt, a hatósági ellenőrzésektől nem zavartatva működtette mulatóit. Az ügyészség szerint mindezekért Vizoviczki havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek. Az ügyről szóló összes cikkünket itt találja.

Cikkünk megjelenése után Vizoviczki László ügyvédje levelet jutattot el szerkesztőségünkbe, amelyben azt írja, hogy az ügyfele érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken "a többórás, alapos vizsgálatot követően a hatóságok nem tártak fel olyan súlyú szabálytalanságot, mely a szórakozóhelyek bezárására okot adott volna". http://www.origo.hu/itthon/20120623-most-nem-usztak-meg-vizovitzki-mulatoi-a-rendori-ellenorzest.html

Névtelen írta...

nincsenek kint a vizólányok ma sem...

Névtelen írta...

A lehuzos qrvak mar 1992 ota ott vannak, de en Parizsban is lattam hasonlokat. Az USA nagykovetseg kiboritotta a bilit 2000. korul es feketelistazott, de aztan minden vissza a regi kerekvagasba.

Bel írta...

Az amerikai nagykövetség fekete listája: több, mint ciki

Országimázs, Budapest imázs.
http://belvaros.blogspot.hu/2011/06/az-amerikai-nagykovetseg-fekete-listaja.html

Névtelen írta...

Gyerekek én it lakok az V.-ben.
Rendben van hogy a vizó seggét szétkúrják, de közben gettósodik a váci utca.
Az új brigád a hatvani féle cigánycsapat bekokózva, felfegyverezve rabolgatja a külföldieket, és szó szerint zaklatják az ucában sétáló embereket. Beszólogatnak a nőknek, férfiaknak , pároknak.


Csöbörből vödörbe.

Vamzert írta...

ni kell

Névtelen írta...

Sziasztok

Minket kb. 4-5 eve huztak le egy picit kevesebb mint 150ezer HUF-al...

Volt bankautomatahoz kiseres, de HALA ISTENNEK kitudtuk fizetni, ugyhogy nem tudom milyen amikor az ember nem tud fizetni, nem kellett megtapasztalni a kovetkezmenyeket... De valahogy nem is ellenkeztunk :((

De valami brutalis erzes (MEGALAZOTTSAG ES TEHETETLENSEG es KISZOLGALTATOTTSAG), ilyenkor jon ra az ember, hogy mennyire konnyen padlora lehet kerulni...

En akkoriban diak voltam, az ismerosom nem, nekem toredek resze sem volt akkoriban az osszes penzem...

En a magam reszerol egy asvanyvizet ittam (azzal csalogatott be minket a csaj az ajtoban, hogy nincs belepo es az asvanyviz "CSAK!!!" egy ezres... Huhh gondoltam, ugy sem voltam meg ilyen barban, egy ezrest meger.), ezenkivul 2 Whiskybull volt rendelve (ezek nem az enyemek voltak HALA istennnek...)

Ferenckoruton, ha a Petofi hid fele haladunk akkor a BAL oldalon kb. a Mester utcanal van a nevezett hely...
Masnap ragoogleztam a helyre, valami olyasmi szoveg koszontott, hogy
"BUDAPEST LEGKORREKTEBB BARJA"


VIcces a dologban, hogy par hettel kesobb masik lanyok ismet beprobalkoztak ezen intezmenynel, hogy az asvanyviz csak egy ezres meg a semmi belepo, no akkor eppen alapozas utan a ZP fele haladtunk, akkor be is zoltunk neki, hogy tudjuk, a tobbi 149ezer meg odabenn derul ki


Az itt olvasottak utan elgondolkodom, hogy ugyan ez a bar is Vizo Papa Birodalmanak egyik tartomanya -e es mar en is talalkoztam vele, vagy ez valami masik banda...

Névtelen írta...

Business as usual, habár sitten a főnök. A lányok szorgosan dolgoznak Budapest szívében.

Névtelen írta...

"Nincs új a Nap alatt"... így természetesen ez az ügy is jól működő minta másolata. És ha azt kérdezzük, hogy mennyire sikerült jól ez a másolat, a válaszom annyi: csupán nézőpont kérdése. Vendéglátásban tevékenykedem de természetesen csakis LEGÁLIS, visszatérő vendégekre alapozó üzletekben vagyok hajlandó részt venni. 26 évesen azért már van annyi rálátásom, hogy tudjam; a V. László által felépített "birodalom" kialakításához egy ember, és annak egész élete kevés lenne! Ehhez olyan mértékű háttér (mind személyes kapcsolatok, mind anyagi források) szükséges amit sok ember el sem tud képzelni. TÖBB mint 40 egységről van szó, az ország EGÉSZ területén. Érdekes, hogy sehol nem ütközött falakba, semmilyen formában. Hajdú-biharból költöztem fel Pestre, tudom milyen az éjszakai élet "keleten". Higgyék el nekem, ott vannak "falak"! :) De ő ott is úgy megvetette lábát, mintha mindig is ott tevékenykedett volna... szóval a lényeghez visszatérve: Aki olyat kommentál, hogy: "Majd ha visszatér..." azok fogják fel, nemfog! Rosszarcú lett, ahogy az éjszakai életben azt mondani szokás. :) Viszont abban is biztosak lehetünk, (és ezt megkérdőjelezhetetlen forrásokból tudom) hogy az igazi Főellenségek neve még csak egyszer sem merült fel. Mi több: már aktívan keresnek új kirakat arcot/arcokat és új struktúrát. Ismét "iparforradalmasító" magyar találmány várható... :)

Klapanciusz írta...

Meghalok a kíváncsiságtól: mi az Igazi Főellenségek neve?

Névtelen írta...

A szesztilalom idején Eddie Mars lokálja éjjeli mulató volt, s minden éjszaka két egyenruhás rendőr állt az előcsarnokban, vigyáztak rá, hogy a vendégek ne a magukkal hozott italt fogyasszák, ahelyett hogy a cégtől vásárolnák.

Névtelen írta...

Hát Hello Mindenkinek!

Rg jártam erre, godoltam bekukkantok.

Szóval Vizó..

Nem sok minden változott.
A szigete megy (előbb tudják hogy razzia lesz ,mint akik elrendelik..:), a Váci utca meg..hát tudjátok az egy külön fejezet.
Ismerős váci utcai éttermes meséli:

Fingom sincs hogy csinálják, de a bárokat kiadta (ugyanúgy ömlik hozzá a lé), a rendőrséggel továbbra is JÓ a kapcsolat.

Sem az ő kiadott bárjaikat, sem az "új" szereplők bárjait nem baszogatják, pedig állítóag, csak a Piarita rendházban működő bárra több tucat feljelentés van(lehúzás, kényszertés stb) Állítólag az egyik váci utcai bárt a Zsanett ügy egyik rendőre vezeti.... tele van sittes bűnözővel az utca (biztonsági emberek) tele "önvédemi cuccokkal" , ugyanúgy tele van az utca kurvákkal, és ez az egész valahoy kibaszottul nem érdekli sem az önkormányzatot, sem a kerületi yardot.
Sőt a helyi sünökkel már alakul az új kapcsolatrendszer....

Nem változik semmi a szinpad ugyanaz, csak a társulat változott.

kkk007 írta...

lájk Rogán Antalt, a romkocsmák mumusát :)

Névtelen írta...

A nemzetközi rendőrség által "vörös maffiának" nevezett csoport mindössze
hat év alatt a világ egyik legveszélyesebb és leghírhedtebb bűnszövetkezetévé
nőtt. Székhelyük Budapesten van, de kulcsfontosságú központjaik vannak New Yorkban,
Pennsylvaniában, Dél-Kaliforniában, sőt még Új-Zélandon is. A vörös maffia
titokzatos vezetője az 52 éves ukrajnai születés? Szemjon Mogiljevics. Az "Okos
Don" néven is ismert Mogiljevics rejtélyes figura, aki közgazdaságból diplomázott
a lvovi egyetemen, és mindeddig soha nem jelent meg a nyilvánosság előtt. "Ő a
világ legerősebb gengsztere" – mondja Monya Elson, akit Mogiljevics egyik
legközelebbi kapcsolataként és a leánykereskedelemben, valamint a pénzmosásban
partnereként tartanak számon. Elson, aki valamikor egy bűnözőkből és gyilkosokból
álló bandát, a "Monya Brigádját" vezette, jelenleg a manhattani Metropolitan


javító-nevelő központban vár tárgyalására és ítéletére – három
gyilkosságért és számos ember megkínzásáért.

Mogiljevics bűnlajstromát kiterjedten részletezik a jelentések: az FBI szerint
nukleáris anyagokkal, kábítószerekkel, prostituáltakkal, drágakövekkel és lopott
műkincsekkel kereskedik, kiterjedt hálózata működik az Egyesült Államokban és
Európában is. Ő kontrollál mindent, ami keresztülmegy a moszkvai Seremetyevo
nemzetközi repülőtéren, a "csempészek paradicsomán". Több millió dollárért
megvásárolt egy csődbe jutott légitársaságot az egyik volt szovjet
tagköztársaságban, hogy heroint szállíthasson a burmai Arany Háromszögből. Az
amerikai hatóságok számára a legaggasztóbb tény az, hogy Mogiljevics legálisan
felvásárolta gyakorlatilag a teljes magyar fegyveripart, veszélyeztetve ezzel a
térség biztonságát, a NATO-t és a terrorizmus elleni harcot.

Egyik tipikus üzletének keretében Mogiljevics két moszkvai illetőség? társával 20
millió dollár értékben adott el Kelet-Németországból lopott, Varsói
Szerződés-beli fegyvereket, köztük föld-levegő rakétákat és 12 felfegyverzett
páncélozott szállítójárművet. A vevő a legmagasabb rangú amerikai vámtisztek
egyikének – aki neve elhallgatását kérte – állítása szerint Irán volt.

Névtelen írta...

Más alkalommal egy FBI-informátor elmondása szerint Mogiljevics egyik főembere Los
Angelesben találkozott két New York-i orosszal, akiknek genovai bűnszövetkezetekkel
voltak kapcsolataik. Az üzlet tárgya amerikai veszélyes hulladékok Oroszországban
való elhelyezése volt. Mogiljevics Los Angeles-i embere azt mondta, a vörös maffia a
csernobili térségben fogja elhelyezni a veszélyes hulladékot, valószínűleg a helyi
fertőtlenítő hatóságok lefizetésével – állítja egy titkos FBI-dokumentum.

Mogiljevics különösen érdekelt a műkincsüzletben. 1993 elején Moszkvában
megállapodást kötött a nagyhatalmú Szolncsevszkaja maffiacsaláddal nagy összeg?
pénzbefektetésekről egy Budapest–Moszkva illetőség? ékszerüzlet megszerzésére.
Titkos FBI-jelentések szerint az üzlet célja az lett volna, hogy tisztára mossa a
Szolncsevszkaja család által templomokból, múzeumokból, többek között a
szentpétervári Ermitázsból ellopott ékszereket, antik tárgyakat és műkincseket. A
bűnözők magángyűjteményeket, sőt németországi és kelet-európai zsinagógákat
is kiraboltak, ahonnan ritka vallási könyveket és Tóra-tekercseket loptak el.

Mogiljevics, ismét a Szolncsevszkaja családdal együttműködve, egy nagy budapesti
ékszergyárat is megvett. "Restauráció" céljából orosz műkincseket
szállítanak Budapestre, többek között Faberge-tojásokat. Mogiljevics emberei
elszállítják az eredeti tojásokat egy gyanútlan londoni Sotheby\'s aukciósházba
eladásra, aztán a hamis Faberge-tojásokat és egyéb "restaurált" tárgyakat
visszaviszik Moszkvába.

Mogiljevics korai évei homályban maradnak. A szovjet hatóságok először a hetvenes
években szereztek tudomást bűnözői tevékenységéről, amikor a Moszkva azonos nev?
külvárosában működő Ljubertszkaja csoport tagja volt. Kisstíl? lopásokban és
hamis pénzek gyártásában utazott.

Első millióit zsidók "megvágásával"szerezte. A nyolcvanas évek közepén,
amikor zsidó menekültek tízezrei emigráltak sietősen Izraelbe és Amerikába,
Mogiljevics üzletet kötött velük vagyonuk – készpénz rubelben, bútorok,
műtárgyak – felvásárlására alacsony áron, azzal az ígérettel, hogy becsületes
piaci áron pénzzé teszi azokat, és eredeti tulajdonosaik után küldi "kemény"
valutában. Ehelyett eladta a vagyontárgyakat, és ellenértéküket zsebre tette.

Névtelen írta...

A nyolcvanas években Arbat International néven kőolaj export-import vállalatot
alapított, amit az adóparadicsomként ismert Channel-szigeteken, Alderney-ben
jegyeztetett be. Egyik partnere a vállalat egynegyed részét birtokló Vjacseszlav
Ivankov, egy legendás orosz bűnöző, aki 1992 márciusában az amerikai orosz maffia
keresztapája lett. Ivankovot 1992-ben két orosz születés? Wall Street-i bróker
megzsarolásáért ítélték el, jelenleg a Raybrookban, egy New York állambeli
börtönben él.

A kilencvenes évek elején sok bűnözőtársához hasonlóan Mogiljevics elhagyta
Moszkvát, hogy elkerülje az orosz fővároson végigsöprő maffiaháborút. Feleségül
vett egy magyar nőt, Papp Katalint. A házasság lehetővé tette számára, hogy
legálisan Budapestre költözzön, ahol 1991-ben megkezdte világméretű
bűnszövetkezete alapjainak kiépítését. Prágában, Rigában és Kijevben
megvásárolta a "Black and White Club" nev? szórakozóhely-láncot, amely a
prostitúció egyik legjelentősebb központja lett a világon. A budapesti klub
Mogiljevics tevékenységének központjává vált. Az orosz keresztapa rövid idő alatt
erősen strukturált szervezetet hozott létre a hagyományos amerikai maffiacsaládok
mintájára, annál is inkább, mivel a klán 250 tagjának többsége valóban
Mogiljevics rokona.

A nemzetközi bűnüldöző szervek teljes megrökönyödésére Mogiljevics elkezdte
legális úton felvásárolni Magyarország fegyveriparának nagy részét. A
megvásárolt vállalatok között a Magnex 2000 mágnesgyár, a Digép Általános
Gépgyár és az aknavetőket és légvédelmi elhárító eszközöket gyártó Army Coop
szerepel. Ezek a tranzakciók lehetővé tették Mogiljevics számára, hogy a magyar
hadiipar közvetlen tulajdonosává válhasson. 1994-ben engedélyt vásárolt fegyverek
adásvételére.

Mint a maffiafőnökök mindenhol, Mogiljevics sem volt képes birodalma fenntartására
korrupt rendőrök és politikusok segítsége nélkül. Dokumentált példa van arra,
hogy Mogiljevics egy bűntársa 1994-ben kapcsolatban állt amerikai politikusokkal. 1994
márciusában Vahtang Ubiriyát, Mogiljevics egyik főemberét az FBI lefényképezte
Dallasban, egy divatos republikánus párti "támogatásgyűjtő" társaságában.
Ubiriya, aki az ukrán vasútnál volt magas rangú tisztviselő, most előzetes
letartóztatásban van Ukrajnában megvesztegetésért.

Névtelen írta...

Európában és Oroszországban "a rendőrségi és közhivatalok tisztségviselőinek
megvesztegetése Szemjon Mogiljevics fő módszerei közé tartozik" – állítja egy
FBI-jelentés. "A Mogiljevics-szervezet korrupciós befolyása nyilvánvalóan kiterjed
az orosz biztonsági rendszerre is. 1995 folyamán az Orosz Elnöki Biztonsági Szolgálat
két ezredese utazott Magyarországra kereskedelmi út leple alatt, hogy Mogiljeviccsel
találkozzon… információt akartak szerezni az orosz politikai kampány számára."

Az Egyesült Államokban Mogiljevics fő tevékenysége a pénzmosás. Los Angelesben
vállalatokat hozott létre, amelyek több mint 30 millió dollárt kaptak az Arigon
Kft.-től, Mogiljevics pénzügyi tevékenységének központjától.

Mogiljevics attól sem riadt vissza, hogy Amerikában ismert gyilkosokkal tartson fenn
kapcsolatokat, elsősorban is Elsonnal és Ivankovval. Az FBI-jal közölt bizalmas
információk szerint a Los Angeles-i Vladimir Berkovich, aki Mogiljevics szervezetének
egyik fő figurája, megállapodásokat kötött gyilkosságokra, amikhez fegyvert
szolgáltatott, majd kicsempészte az országból a gyilkosokat. A vízumokat a forrás
szerint a Palm Terrace éttermen keresztül szerezték be, amely az orosz gengszterek
ellátója és Berkovich tulajdona. Berkovich a Voice-nak azt mondta, tud a vádakról,
és azokat "bivalyürüléknek" minősítette. Bár Berkovich nincs rendőrségi
nyilvántartásban, a fiát, Oleget, aki névjegye szerint a Mogiljevics tulajdonát
képező budapesti Magnex Kft. alkalmazottja, 1989 októberében Los Angelesben négy
évre ítélték gyilkosságra való felbujtásért. Az azóta kiszabadult Berkovich fiút
nemrég tartóztatták le Magyarországon meg nem nevezett vádak alapján, ám hamarosan
szabadon engedték.

A bűnüldöző szervek egyetértenek abban, hogy a vörös maffia az elmúlt hat évben a
világ egyik legfélelmetesebb orosz bűnözőcsoportjává nőtt. A vörös maffia
Ukrajnában, Magyarországon, Csehországban a legerősebb, és Mogiljevics azzal is
növelte az erejét, hogy kapcsolatokat épített ki más erős orosz maffiacsoportokkal,
valamint az olasz Camorrával. Kapcsolatai a BND-vel (a német hírszerzés) és a magyar
exrendőrtisztekkel friss információval látják el arról, hogyan próbál a
rendőrség beépülni a szervezetébe. "Azáltal is megkedvelteti magát a
rendőrséggel, hogy adatokat szolgáltat más (orosz) csoportok tevékenységéről, s
ezáltal kooperatív, jó állampolgár színében tűnik fel" – mondja egy
FBI-jelentés. Ez és jó vezetői adottságai, pénzügyi érzéke, tehetséges és
magasan képzett társai, valamint magas szint? technikája az Okos Dont
megfoghatatlanná teszik a bűnüldözés számára.

Névtelen írta...

Squid 2012.07.02. 12:30:36
Páran pedzik itt miről is van szó..

A dolog 2 emberről szólhat, az egyik Tarlós a másik a Gerendai.

Tarlós a kerület polgármestereként puszihaver volt V.L-el, a szigetet számtalanszor vegzálták, a V.L birodalom szórakozóhelyeivel soha semmi gond nem volt. (nehezen hihető..) A dolog vagy Tarlós kigolyózásáról és későbbi politikai legyilkolásáról szólhat! V.L csak járulékos vadhajtás akit most épp jó levágni, hogy az emberek ne a kórházi bezárásokra és ne a most hatályba lépő telefonadóra koncentráljanak ..

..vagy..

Gerendairól!

A "Nullszaldó" Károly kifizetése és helyzetbe hozása abszolút látványosan és félreérthetetlenül folyik. a VOLT feszten nem tudtál olyan helyet találni ahol 30m-en belül nem volt egy "Új Széchenyi Terv" hirdetés és a VIP is érdekes emberekkel volt tele.

Emellett Karesz megkapta csont nélkül a Gödör Klubot ami BP egyik legnagyobb nyári pénzgyára. Innen nincs messze a következtetés, hogy a Hajógyári sziget szórakozóhelyei kihez fognak kerülni.

Ezen tessék elgondolkodni http://poldi.blog.hu/2012/06/29/orban_vs_vizoviczki

Névtelen írta...

Tényleg nehéz megérteni Rogánt...

Pedig nem rossz Polgármester, tényleg törődik a kerületel meg a lakosokkal.

Nekugratott a romkocsmásoknak..oké, biztos zavaró lehet Olga néninek, meg Kálmán bácsinak a hangzavar az adot területen este.

De miért nem zavarja őt a bárok???

Nagykövetségi tiltólisták vannak tele a kerület bárjaival, leszerepeltetik az ország imidzset,kerülik az adót, erősítik gazdagítják a bűnözői köröket.

Haszonélvezői a kurvák, stricik, 2-3 bártulaj, meg pár kanos bajor paraszt akiket leápolnak éjszakánként...

Minek vagy kinek jó ez???

vező

Névtelen írta...

Gerendai Károly

Névtelen írta...

Malcolm Shabazz, aki 12 évesen rágyújtotta a házat nagyanyjára, egy Miguel Suarez nevű mexikói szakszervezeti vezetővel bulizott. Egy nő becsábította őket egy mexikóvárosi bárba. Táncoltak, majd jött a főnök, hogy akkor ez 1200 dollár lesz. Shabazz nem fizetett, Suarez elmenekült. Mire visszaért, Shabazz már az utcán hevert összeverve. Még élt, de a kórházban már nem tudtak segíteni rajta. (MTI)

Névtelen írta...

The criminal gang run by Obuda Island nightclub entrepreneur Laszlo Vizoviczki may have cheated the state budget of up to Ft 825.2 million in unpaid VAT in 2010-12, prosecutors said at the end of last week. Prosecutors spokesman Geza Fazekas said Vizoviczki could presumably afford to pay off police officers and possibly other officials from funds that should have gone to pay VAT.


Four chief executives and two accountants of 16 nightclubs controlled by Vizoviczki were detained in connection with the case on Tuesday in a second wave of arrests.

None of the suspects pleaded guilty but all of them filed complaints against the proceedings.

Investigators found that only some of the cash collected in the nightclubs was officially registered in the cash machines.

So far 18 people have been accused in the case.

Documents, computers, data carriers and €170,000 were impounded from two premises on Obuda Island.

Source: Hungary Ar

Névtelen írta...

Portik több üzleti tárgyalásra is elvitte Kármán Irén újságírót. A Művészinas Étterembe jelen volt egy olyan egyeztetésen, amelyen Vizoviczki László is részt vett. http://alfahir.hu/hogyan_mosta_penzet_portik-20120906

Névtelen írta...

Akikben az a közös, hogy Garancsi Istvánnal volt egy cégük, amit 2008-ban Vizoviczki László vett meg? Van még egy közös vonásuk! Tamási Lászlónak, aki felügyelő bizottsági tag Orbán Viktor kedvenc focicsapatában, az amúgy Garancsi István tulajdonolta Videotonban, és Színi Bélának, akit a celebhírek iránt érdeklődők Tornóczky Anita férjeként ismerhettek meg, van még egy közös cégük.

A G. T. SZ. Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.
Ez a nyilvános beszámolói alapján nem egy aranybánya, 2011-ben 1,5 millió, 2010-ben 1,1 millió, 2009-ben pedig mindössze 898 ezer forint nyereséget ért el. Ennél érdekesebb, hogy ezt miből.

Az Opten adatai szerint a G. T. SZ. székhelye a budapesti Liszt Ferenc Tér 11. Az a ház, ahol a Karma Café & Restaurant is működik, aminek a Karma Café Kft. a tulajdonosa. Az a Karma Café Kft. amit Garancsi és Tamási 2008-ban adtak el Vizoviczki Lászlónak.

A címazonosságon túl is van kapcsolat a Karma Café és a G. T. SZ. között. A kávézó honlapján található beszámoló szerint az üzemeltető nemrég az Új Széchenyi Terv támogatásával szerzett be új eszközöket – mosógépet, gyorsfagyasztót, hőszivattyút, légkezelőt, gáztűzelyt, elektromos kombisütőt, tésztafőzőt, aggregátort hűtőkamrához. A pályázó a Karma Café & Restaurant üzemeltetője, a G. T. SZ. Kft. volt.

KARMA CAFÉ na ki üzemelteti vizoviczki lászló kávézójátszíni béla és tamási lászló közös cége

http://444.hu/2013/05/24/emlekeznek-meg-tamasi-laszlora-es-szini-belara/

Névtelen írta...

Mi a közös a Videoton FC tulajdonosában, Medgyessy Péter vejében és Vizoviczki László vendéglátóipari vállalkozóban?

Garancsi Istvánt Orbán Viktor eddig kedvenc NB I-es focicsapata, a Videoton tulajdonosaként ismerte meg az ország. A félreértések elkerülése végett, Garancsi valóban akkor lett a Videoton tulajdonosa, amikor a klub Orbán Viktor érdeklődését is felkeltette. 2007. október 31-én, a Felcsút FC Kft.-vel egyidőben szerzett “minősített többségű befolyást biztosító üzletrészt” a labdarúgóklubot működtető Fehérvár FC Kft.-ben. A Felcsút FC-ben pedig két hónappal később Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és földbirtokos “vezető tisztségviselő” lett. Garancsi 2009 májusában aztán felvásárolta a Felcsút FC-t is, de ez történetünk szempontjából már lényegtelen.

Az viszont nem, hogy 2010. május 12. óta a Fehérvár FC egyik felügyelőbizottsági tagja Tamási László. Tamási és Garancsi már a futball előtti időkből ismerik egymást.

Mert ugyan Garancsit futballklub-tulajdonosként ismerte meg az ország, ennél szerteágazóbb az üzleti múltja. Most nem sorolnánk fel azt a kétszáznál is több céget, amelynek közvetlenül vagy közvetve a tulajdonosa, és amelyek közül megdöbbentően sokat hívnak Sinvestnek. Minket csak egy érdekel.

A Karma Café Kft., amit Garancsi és Tamási 2003. augusztus 26-án alapított Színi Bélával, aki hat évvel később feleségül vette Tornóczky Anitát. Aki Medgyessy Péter nevelt lánya, hogy egy másik miniszterelnököt is belekeverjünk a történetbe. Szinit a bulvárlapok beszámolóikban több budapesti szórakozóhely tulajdonosaként jellemezték, pedig eddigre az Opten cégadatbázisa szerint egyetlen cégben sem volt sem tulajdonos, sem cégjegyzésre jogosult.

A Karma Caféból például 2005. május 27-én vásárolta ki Tamási, egy hónappal azelőtt, hogy másik közös vállalkozásukat, a Karma Tető Kft.-t eladták volna két román állampolgárnak, akik alatt az eredetileg vendéglátóipari vállalkozás építőipari céggé alakult, majd Villany-Tető Kft. néven fantomizálódott.

A Karma Café nem jutott erre a sorsra, a céggel ennél sokkal izgalmasabb dolgok történtek. 2008. június 10-én, amikor Garancsi már a Videoton tulajdonosa, Mészáros Lőrinc pedig a Felcsút vezető tisztségviselője volt, a Karma Café tulajdonost váltott. A vevő a CP-Invest volt. Az a CP-Invest, ami nyolc hónappal korábban már vett magának egy vendéglátóhelyet a Liszt Ferenc téren, a Cafe Incognitót. Meg még a Dokkot, a Sziget Cafét és a többi szórakozóhelyet, amit az éjszaka urához, V. Lászlóhoz kötnek. Nem véletlenül. A CP-Invest V. László cége. http://444.hu/2013/05/23/garancsi-istvan-szini-bela-v-laszlo/

Névtelen írta...

http://444.hu/2013/05/26/vidi-vizo-megyo-es-a-tobbiek/

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Garancsi István, Tamási László, Színi Béla (sz.1964) ügyfeleink képviseletében – a 2004:CIV. tv. 12. §. értelmében – felszólítjuk Főszerkesztő Urat, hogy a 444.hu internetes magazinban 5 napon belül – a 2013 május 23-án “Mi a közös a Videoton FC tulajdonosában, Medgyessy Péter vejében és Vizoviczky László vendéglátóipari válalkozóban” illetve 2013 május 24-én “Emlékeznek még Tamási Lászlóra és Színi Bélára” című cikkeikkel azonos helyen és terjedelemben tegyék közzé a következő szövegű helyreigazítást:

” 2013 május 24-én “Emlékeznek még Tamási Lászlóra és Színi Bélára” cikkünkben * valótlanul állítottuk, hogy a Karma Café & Restaurant (Liszt Ferenc tér 11) étteremnek az a Karma Café kft lenne a tulajdonosa, amit Garancsi István, Tamási László és Színi Béla 2008-ban adtak el Vizoviczky Lászlónak; ezzel szemben a valóság az, hogy a megjelölt étteremnek a tulajdonosa és üzemeltetője megnyitása óta a 2001-ben alapított G. T. Sz. Kft, amelyet a Karma Café Kft-hez jogi kapcsolat nem fűz és soha nem is fűzött;
* valótlanul állítottuk, hogy a G. T. Sz. Kft tagja Szini Béla (sz. 1964). akit az érdeklődők Tornóczky Anita férjeként ismerhettek meg; a valóság az, hogy a G.T.Sz. Kft tagja alapítása óta az 1935-ben született Színi Béla, aki nem férje Tornóczky Anitának.
2013 május 23-án illetve 2013 május 24-én “Mi a közös a Videoton FC tulajdonosában, Medgyessy Péter vejében és Vizoviczky László vendéglátóipari válalkozóban” illetve “Emlékeznek még Tamási Lászlóra és Színi Bélára” cikkeinkben * azt a hamis látszatot keltettük valótlan állításunkkal, mely szerint a Liszt Ferenc téri Karma Étterem tulajdonosa a Vizovicky László közvetett tulajdonában álló Karma Café Kft lenne, és üzemeltetője a G.T.Sz Kft, mintha Vizoviczky László, valamint Tamási László és Színi Béla (sz.1964) (G.T.Sz. Kft állítólagos tulajdonosai) között tartós üzleti kapcsolat állna fenn.
* avval a hamis állításunkkal hogy a G.T.Sz Kft az üzemeltetője a valótlanul Vizoviczky László közvetett tulajdonában állónak állított Liszt Ferenc téri étteremnek, és a kapcsolatot a G.T.Sz. Kft és Garancsi István között Tamási László Videotonban fennálló felügyelőbizottsági tagsága mutatja, azt a hamis látszatot keltettük, mintha bármilyen üzleti kapcsolat állna fenn Garancsi István és Vizoviczky László között.
* Az általunk keltett látszatokkal szemben a valóság az, hogy azon kívül, hogy Garancsi István, Tamási László és Színi Béla 2008-ban üzletrészt adtak el az akkor még semmivel nem gyanusított vagy terhelt Vizoviczky László érdekeltségébe tartozó Kft-nek, nevezettek és Vizoviczky László között sem üzleti, sem társasági, sem egyéb kapcsolat soha nem állt fenn.”

Amennyiben a helyreigazítást a törvényes határidőn belpül nem tennék közzé, ügyfeleink védelmében kénytelenek lennénk a peres eljárást
megindítani.

Budapest 2013-05-25

Tisztelettel:

D r Papp Katalin
ügyvéd – R.anwalt-Att.at law
DÁVID LÁSZLÓ és TSAI ÜGYVÉDI IRODA
H 1026 Budapest Guyon R. u. 12
Ph: 00 36 1 200 80 40 F: 00 36 1 200 65 19

Névtelen írta...

KIENGEDTÉK AZ ELŐZETESBŐL VIZOVICZKI LÁSZLÓT 0
Kiengedték az előzetes letartóztatásból a rendőrségi korrupciós ügy fő gyanúsítottját, Vizoviczki Lászlót. Az MTI szerint a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára szüntette meg a bíróság a kényszerintézkedést és házi őrizetét rendelte el. Az ügyben bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak. A bíróság úgy rendelkezett, hogy “a házi őrizet betartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával kell biztosítani”. Előírta azt is, hogy a szerkezet tényleges felszereléséig a rendőrség napi 24 órás időtartamban köteles ellenőrizni, hogy Vizoviczki László betartja-e a házi őrizet szabályait. A jogerős végzés kapcsán a bíróság közleményében azt írta: “az eljárási jelenlét biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének kizárása céljából elrendelt házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban a foganatba vételtől számított két hónapig tart”.

Vizoviczki László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat. A gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyben üzleti érdekeltsége volt, és azokat irányította. Neki dolgozott egy másik gyanúsított, V. István, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken a rendőrök razziákat tartsanak. A gyanú szerint megvesztegetett rendőrök közül Kalmár Tamás a BRFK közrendvédelmi főosztályát vezette, a Nemzeti Nyomozó Iroda Speciális Bűnözői Csoportok Elleni Osztályát vezette Gulyás Imre és Hopka Lajos. Szintén a BRFK-t erősítette a kiemelt ügyek osztályán Koblencz Attila. A névsor azonban itt nem ért véget, előzetes letartóztásba került az ügyben O. Péter a BRFK volt őr- és járőrszolgálati alosztályvezetője, aki a gyanú szerint 2006-tól 2009 októberéig – a rendőrségtől való távozásáig – előbb hétvégenként 40 ezer, majd 2007-től havi 100 ezer forint kenőpénzt kapott V. Lászlóéktól azért, hogy a III. kerületi rendőrkapitányság ne tartson ellenőrzéseket a Hajógyári-szigeten, de a gyanúsítottak között van még S. Péter, aki szintén rendőr volt, s azért kért és kapott pénzt a szervezettől, hogy az V. kerületi önkormányzatnál elérje, hogy V. László egyik potenciális konkurense ne kapjon működési engedélyt.

Néhány hónapja adócsalás miatt indult eljárás Vizoviczki cégei ellen, ahol több embert meggyanúsítottak és előállítottak. A nyomozásban eddig összesen 18 gyanúsítottat vont eljárás alá a főügyészség. A gyanú szerint a bűnszervezethez köthető 16 gazdasági társaság 825,5 milliós kárt okozott áfacsalással az államnak 2010 és 2012 között.

Névtelen írta...

Lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a Fővárosi Törvényszék a Vizoviczki-ügy öt fő gyanúsítottjának kényszerintézkedését – értesült a PestiSrácok.hu kedden. A bíróság szerint a gyanúsítottakat azért nem kell a szigorú házi őrizetben tartani, mert már nem várható, hogy veszélyeztetnék az eljárás sikerét.


Az információt Simon Richárd, a nyomozó főügyészség helyettes szóvivője megerősítette a portálnak. A cikk szerint a végzés ugyan nem jogerős, de végrehajtható, így a rendőrségi korrupciós ügy szereplői kimozdulhatnak Budapest és Pest megye területén belül, a nyomkövetőt azonban a bíróság indokoltnak találta, így azt viselniük kell.

Emlékeztettek arra, hogy a várhatóan januárban lezáruló nyomozásban az ügyészség még kedden is gyanúsítottakat hallgatott ki, és az ügyben jelenleg már negyven emberrel szemben mondták ki a vesztegetés vagy a költségvetési csalás gyanúját.

A nyomozó főügyészség helyettes szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy a „Központi Nyomozó Főügyészség indítványával szemben a Fővárosi Törvényszék nem találta indokoltnak a házi őrizet meghosszabbítását, így Vizoviczki László és négy főrendőr társának kényszerintézkedését lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette”.

A bíróság indoklása szerint a gyanúsítottakat azért nem kell a szigorú házi őrizetben tartani, mert már nem várható, hogy veszélyeztetnék az eljárás sikerét, vagy tanúkat akarnának befolyásolni, a szökés és elrejtőzés veszélye pedig a nyomkövető karperec segítségével minimálisra csökkenthető – mondta el Simon Richárd. Emlékezetett arra is, hogy az ügyben két szálon folyik a nyomozás: vesztegetés és költségvetési csalás.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, és az év májusában fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is. A gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak. Az ügyben több volt, magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás folyik.

Vizoviczki Lászlót idén május végén elengedték az előzetes letartóztatásból és házi őrizetbe helyezték.

Névtelen írta...

Újra bizalmasa, Kapitány Nóra vezeti a hajógyári-szigeti szórakozóhelyek partiszervező cégét, a Frame Promotiont. És a munkájában Vizoviczki László is segíti. Kapitány ezt mondta erről a Partynewsnak:

Nekem Ő [Vizoviczki] olyan, mintha az apám és mentorom lenne, így természetes, hogy mindenben kikérem a véleményét és örülök neki, hogy végre olyan helyzetben van, hogy hozzáértésével segítheti a munkámat.
Vizoviczki Lászlót, a hajógyári-szigeti szórakozóhelyek tulajdonosát tavaly tartóztatta le a rendőrség, de idén nyáron a bíróság házi őrizetbe helyezte. Innen már akár üzleti ügyeket is intézhet.

Névtelen írta...

2013 július 15-én "mérgezés"következtében a Leitzó Hungary Kft tulajdonosa elhunyt és hirtelen ismét Vizoviczky László a Sziget üzemeltetője.Mennyit fizetett az új cégekért,fizetett-e egyáltalán vagy csak kihasználta a helyzetet ahogy régen is tette.Miért kellett meghalnia a fiatal embernek,talán útban volt vagy ingyen nem adta volna át az üzleteket,Miért él fenyegetésben a mai napig a családja miért nem tesz semmit a hatóság.Magyarországon egy ilyen bűnöző tényleges életfogytiglan érdemelne ezt el is várják a bérből és fizetésből élők.