2010. december 15., szerda

Belgrád rakpart


Belvárosi templom a Március 15 téren, abban a sárgában meg a RYNART TRANSPORT holland megabigagiga holland szállítmányozási multi egyik tulajdonosának fia lakik, egy egész emeleten. Időnként élőzenés partik, libériás beengedőemberrel, a tönkre küldött magyar cégek hangos zokogásának aláfestő zenéjével. Erőfölény: dolgozzatok nekünk éhbérért vagy dögöljetek éhen.

A RYNART TRANSPORT egy holland magántulajdonban lévő, 1993 óta a magyar piacon is aktív, több mint 1800 alkalmazottat foglalkoztató logisztikai cég, mely Közép-Európa logisztikai piacának egyik vezető szereplőjévé vált. Jelenleg a cég közel 130, 000 m2 alapterületű Disztribuciós Központot és 600 haszon gépjárműből álló gépjárműparkot üzemeltet.

A megboldogult Hazafias Népfront székháza, melyet a hasonlóan jobblétre szenderült Kisgazdapárt megörökölt. Sok kapzsi gengszter vitatkozik a tulajdonjogért, ám lepukkant székház csendben omladozik a Világörökségünk közepén. Tetején egy levágásra ítélt, ám pénz hiányában túlélt városrondító felirat. Az üres épületbena Nagy Szerszám, Torgyán József szelleme szellent, hónaljszagú csicskái tapsikolva hahotáznak.

Szomszédban a Capella buzibár.
Szörnyű tetőtérbeépítés, valakinek sok pénzt megért, hogy a Gellért-hegyet bámulhassa.
A MOM (Magyar Optikai Művek) fényreklámjua is nevezetes túlélője a Világörökség szigorú előírásainak.


Valahol errefelé lakott Lukács György.
A Capella nevű szórakozóhely tulajdonosa, Birta László a rozsdásodó emeletráhúzás szellemi atyja és finanszírozója. A pincébe buzifürdőt tervezett, de a homofób statikusok holmi omlásveszélyre hivatkozva az egész gödröt betonnal kiöntötték.

Az a fehér modernista épület a Budapesti Nyomozó Ügyészség.
1056 Budapest Belgrád rakpart 5

Nagyvásárcsarnok
1093 Budapest
Vámház krt. 1-3

Szabadság híd, rajta hűtőmágnesek


Nincsenek megjegyzések: