2009. október 29., csütörtök

Végjáték: a Hollánok emléktáblájának hűlt helye

id. Hollán Sándor, ifj. Hollán Sándor volt államtitkárok, emléktábla, komcsi, kommunisták, vörösterror
id. Hollán Sándor, ifj. Hollán Sándor volt államtitkárok, emléktábla, komcsi, kommunisták, vörösterrorA Lánchídon tevékenykedő firkaeltávolító melósok az id. Hollán Sándor, valamint ifj. Hollán Sándor, a vörösterror idején errefelé meggyilkolt néhai államtitkárok engedély nélkül kihelyezett, a baller kádergyerekek által mára erősen megrongált emléktábláját eltávolították. Talán egy eltakarítandó sajátos graffitit láttak meg benne.

Örömteli hír: a belvárosi ipariboros kocsmák vécéit idézően összefirkált és elhanyagolt Lánchíd foltosan és rozsdásan bár, de egy ideig firkamentes lesz, világvárost építünk, jönnek a választások.

kapcsolódó linkek: 1. még törve nem 2. támadás után

Végezetül feltoljuk Tomcink épületes megjegyzését, melyet az emléktáblája kapcsán elkövetett posztunkhoz fűzött:

Mi van, faszikám, zavar, hogy két meggyilkolt embernek emléket állítottunk? Szeretnéd a múltat végképp eltörölni? Kínos, hogy a felmenőid ilyeneket csináltak? Te, pubi, mutass már egy esetet, amikor én a városban minden sarkon felállított hollókoszt-emlékművek miatt hisztizek. Például a XII. kerületi Igazak Fala is engedély nélkül épült. Nos?

Természetesen válaszoltunk a jóembernek, mert szeretjük az egészséges testmozgást. Azóta istenáldotta csend, halleluja.

„Kínos, hogy a felmenőid ilyeneket csináltak?” Khm, ezt a sértést csak vér moshatja le, a te orrod vére. Kamerások gyühetnek, a végeredményt mindketten feltesszük a honlapunkra.

15 megjegyzés:

Lesley írta...

na végre, valami esemény!
hol és mikor? élő közvetítést akarok a párbajról!

BB írta...

hehe, olcsó a kibicnek))) Pedig Tomcink saját állítása szerint az összes harcművészeti ágban csemmpion.

csatafing írta...

Le a nácikkal!

agyfasz írta...

mészelinnétagyurcsánybaésanyád

Mr. Picsafüst írta...

csatlakozom Mr. Agyfasz javaslatához

Herr Grün Orrlé írta...

mindenki buzi nácista!!!!

Mr. Experienced Goatfucker írta...

halott kecske olcsón eladó

Nőt akarok, de azonnal! írta...

Pina van errefelé?

Névtelen írta...

hülye, buzi kolompárok

BB írta...

nem vagyunk buzik, csak kolompárok

Én egy csaj vagyok írta...

Kedves Trurl, NINCS RAJTAM BUGYI!!!!!! :))))))))))))))

Joe írta...

hurrá! Budapest új díszpolgára: Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója

Névtelen írta...

Itt vagyok. Helyszín, időpont, és megyek. Ne felejtsd el hozni a Készenléti Rendőrséget, ahogy a magadfajták szokták.

BB írta...

sejde a Vágó László a spanooooooom.... Két szem luxus, egy meg minek, lőjük ki hát mnindegyikat!

nem bombagyár írta...

"Hihetetlen érzés volt, ahogy barátok és családtagok egyszerre mondták el, mennyire sokat jelentek. Az erős, elkötelezett, tisztességes énmagam élete legrosszabb percében, porrá alázva, elárulva és árván fetrengett, de nem ijedtek meg tőle, hanem lehajoltak hozzá, vele sírtak."

Üdv.

Nem titok többé, a Bombagyár megszűnik. Az általános indokokat mindenki tudhatja/sejtheti, esetleg az eheti Bombagyár rádióban is elhangozhatott, én még nem hallgattam meg. Nemrégen be is lett jelentve, igaz kissé későbbi határidővel. Most néhány keresetlen szót fogtok hallani arról, hogy a nyárelőre kitűzött zárás miért mégis ezen év novemberében történik meg.

A Bombagyárat alapvetően Tomcat és Blogadmin készítette. Ami az elmúlt évek alatt a gyár égisze alatt összegyűlt, az jórészt kettejük érdeme. A rádiót illetően Blogadmin esszenciális részvétele elvitathatatlan, én (mint régi blogjának olvasója) a magam részéről egyetlen adást sem hallgattam meg, melyben ő nem volt jelen.

Én a magam részéről csak a hátvéd szerepét vállaltam magamra, de - szemlátomást - a sors úgy hozta, hogy bizonyos szempontból én leszek a mérleg nyelve is. Keserű szerep is ez, nem is kívánom sem magamnak, sem pedig bárki másnak, de a becsület és a hűség törvényét önként vállalt férfiúi kötelességem érvényre juttatni.

Blogadmin bajtársamat a legfájdalmasabb helyről érte a majdnem végzetes csapás: életét-világát azok az emberek döntötték a porba, akiknek legfőbb kötelességük lett volna azt megvédeni. Lili, a nő, akit mindennél jobban szeretett, kapcsolatuk első jelentős szakadásakor - a neki tulajdonított hatalmas értékkel mit sem törődve - azonnal lelkesen alélt egy olyan férfi karjaiba (_Neo - Baksai Károly gárdista, volt-budapesti kapitány), akiről mindenki tudja, hogy teljes gyűjteménye van exbarátnői pikáns képeiből, melyeket boldog-boldogtalan átböngészhetett már. Aki számára a nő nem jelent többet egy viszonylag komplex mozgásokat végző szexuális segédeszköznél. Aki a Szent Koronára esküdve a becsület és az igazság eszméit kellett volna, hogy érvényesítse.

Ők önnön gyarlóságuk okán máig nem értik. Nem értik, hogy "titokban" (lehet-e titok olyasvalami, amit mindenki tud, kivéve akinek igazán kellene?) szőtt értéktelen kapcsolatuk hajszál híjján fizikailag megölt egy érző, értékes embert, porba zúzott manapság szinte teljesen kihalt önzetlen érzéseket, és idő előtt, maradandóan megsemmisített egy összeszokott társaságot, mely ennél jóval többre volt hivatott.

_Neo még ma sem érti, hogy a történtek után miért nem fogadja semmit sem jelentő kéznyújtását Főnix bajtársunk, ki ifjú kora ellenére is több sütnivalóval rendelkezik. Lili értetlenül áll szemben a helyzettel, hogy a saját önző ostobasága miatt majdnem elpusztított ember nem kíván semmilyen szinten sem a barátja lenni. Elítélhetünk-e ostoba és gyarló embereket? Egyértelműen el. Különösképpen akkor, ha értetlen és értéktelen gondolataikat - arcpirító módon - olyan helyen teszik közzé, melyet felerészt az általuk romlásba döntött ember épített fel.

Súlyos bűneitek lám nem maradnak megtorlatlan.