2006. november 15., szerda

Szabadság tér, Magyar Televízió 2006 novemberében

+a megrongált szovjet emlékmű
+amerikai nagykövetség
+Harry Hill Bandholtz szobra
+Jobbik fakeresztje


Harry Hill Bandholtz, Budapest

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Magyar Televízió székháza

Talán végre a köztévé is megtalálta az öniróniát, amit még Hankiss Elemér hagyott el az épület alagsori büféjében, hiszen mi mással magyarázhatnánk, hogy éppen a Múzeumok éjszakáján engedik be a Szabadság téri egykori tőzsdepalotába a média fényére rajzó tévéfogyasztókat.
"Még a Vatikáni Múzeum előtt sem kellett ennyit várni"- panaszkodik egy nyugdíjas, aki már három órája áll sorban a Szabadság téren és köztévé székházának lépcsőjén, de azért sem adja fel, pedig félkettő is elmúlt már. Este tizenegyig több mint ezren néztek körben az MTV stúdióiban, azóta senki nem számolja, hogy hány embert is engedtek be, az biztos, hogy a sor még hajnali kettőkor is a tér közepéig ér.

Odabent a szerencsések és kitartóak találkozhatnak a késő időpont ellenére is rendületlenül mosolygó Rózsa Gyurival, és állítólag Pálffy István is még az épületben van. A tárlatvezetés részeként mindenki megnézheti a Híradó stúdióját, beülhet régi szilveszteri kabarékat nézni az aulába, vagy ehet egy parizeres szendvicset a büfében. Hangulatos szocialista retro, kellemes kádárista nosztalgia, bár azért az egy kicsit szomorú, hogy nemsokára feljön a nap, hazamennek a kíváncsi nézők, elindul a műsor, a hangulat azonban marad.

Forrás: http://index.hu/kultur/klassz/muz9777/?main&rnd=252

Névtelen írta...

2006 június
utána a látogatók már csak ősszel jutottak be :D