2013. január 21., hétfő

Közért Bár retró állkapocstöréssel

Közért Bár, Budapest, Belváros, V. kerület, retró
Közért Bár lógó
Cím : 1051 Budapest,
Erzsébet tér 13,  Terminál B. (néhai buszállomás)
Magyarország
Facebook: Közért Bár

Történt Kidobóországban, Magyarországon. Pletykák a homályzónából.

A 2012 végén nyílt kocsma a mostanság dúló önseggbámuló retródivat  legújabb példánya a Bauhausnak is mondott néhai buszállomás épületében. Fejfájasztó, rideg-hideg fénycsővilág, Dexion-Salgó polcrendszer, párizsis zsemle, konzerv és a büférészlegen  a célra dizájnolt zömök, fehérköpenyes nénikével, két hatalmas drótkarikával a fülében. A mozaikcsempés-lambériás  retrós kopipészt belsőből csak a pult színes törtcsempés borítása lóg ki, a belsőépítész nem bírta visszafogni az oly emberi kreativitását. Katatón bólogatos zene, sörárak középszinten, Tackler Frittman rose aranyáron, házbora megfelelő. A wc fizetős, azé' nem kell minden szart átvenni a múlt buszállomásáról a kurvanagy korhűség jegyében, baze, azé' a vendégek komfortérzetét nem a szociból átmentett fizetős wc fogja emelni...

Budapest Agoráján, a pénznyomdaként is müködő Gödörtől néhány lépésre sikerre kárhoztatva.
Összességében kellemes, leszámítva, ha eltöri a beengedő a betévedő állkapcsát.

Történt vala, hogy a szilveszteri forgatagban betévedt Mr. Balfácán, akit a harmadik sör magasságában patáliát csapott a pultnál, nehezményezve a személyzet ünnepi, kreatív, felfelékerekítős, önjattolós árképzését. A szilveszteri alkalomra felfogadott orkok azonnal intézkedtek, könyökhajlatba kapták a madárcsontú delikvenst, akinek a légzési-keringési zavarai jótékony, ájulásos fájdalomcsillapítással kombinált állkapocstöréshez vezettek. Mostanság összedrótozott fogazattal birkozik a léböjtkúrával.

Részünkről ennyi volt, a Közértbe meg beülhet szabadidős kikapcsolódásra Sztojka és népes baráti köre.





Stílusosan, a komplexum ‘A’ terminálját egy éve a Design Terminálként rehabilitálták. A Nyíri István által tervezett pályaudvar evolúviója idén nyáron folytatódott, amikor a 4BRO csapata két épületrész közti “pisilő helyet” Fröccsterasszá alakította. A mai napon értünk el odáig, hogy végre a B-oldal is megnyit. Teca néni, párizsi, óvszer, vodka, DJk, elvitel - ennyi mindennek kell majd megférnie az új Közértben.

A helyet üzemeltető fiataloknak az volt a víziójuk, hogy szeretnének csinálni egy olyan helyet, ami ötvözi a sarki boltok hangulatát a kisebb kajáldákkal, de mindezt szórakozóhely alapfunkcióval. Tehát a Közért egyik felében egy pult áll, ahol boltosnéni klisékbe szabott Teca árulja a PEZ-cukorkát, a kotont és a svéd gomba salátát, míg másik felében egykori Fröccsteraszos laza csávók keverik az italokat. A hely egyik legnagyobb erénye, hogy elvitelre tudunk vásárolni piát vagy buli pakk vagy dog drink formájában, amit egy ideje már az éjjel-nappalikban sem tehetünk meg. Az első egy Julius Meinl-es ajándékcsomag alkoholra tolmácsolt változata, a második meg egy műanyagflaskába mixelt igen long drink (7 dl 1650, 1,5 l 2900 Ft). (welovebudapest)

A "Közért" 1948 óta mind a mai napig - jóllehet néhány éve már nem létezik - az élelmiszerboltot jelenti a budapestieknek, s kevesen tudják, hogy valójában a Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt. nevének rövidítése volt. E vállalat egyik jogelődje volt Budapest Székesfőváros Községi Élelmiszerárusító Üzeme, amelyet a fővárosi törvényhatósági bizottság 1911-ben hozott létre a drágaság megfékezésére. Az élelmiszerüzem és 50 boltból álló hálózata nagy mennyiségben hozott forgalomba olcsóbb húsfajtákat és hentesárukat, ezzel ármérséklő hatást gyakorolt anélkül, hogy hatóságként árváltozásokat írt volna elő. A hamar népszerű "Községi" boltjaiban forgalmazott árucikkek köre később fokozatosan kibővült. Az üzem 1948. május 15-éig működött és az akkor megalakított Közért három alapítójának egyike lett. (hvg.hu)

Kapcsolódó:a Mumus kidobóinak viselt dolgai + Waltonos orkok a Gödörben

2013. január 18., péntek

Kis Péter Építészműterme: Szociális bérház a budapesti Práter utcában

Látványépítészet, hasznavehetetlen méretű erkélyek.
Cinikusan: Magyarországon amúgy is lomtárnak használják az erkélyeket, tehát ne építsünk erkélyeket a lakásokhoz.

Kis Péter Építészműterme: Szociális bérház a budapesti Práter utcában

Kis Péter Építészműterme: Szociális bérház a budapesti Práter utcában

Kis Péter Építészműterme: Szociális bérház a budapesti Práter utcában

Kis Péter Építészműterme: Szociális bérház a budapesti Práter utcában

Práter utca, VIII. kerület, Budapest, Hungary, szociális bérlakások, Kis Péter Építészműterme, 8. kerület, Józsefváros,


Budapest, VIII., Práter utca 30-32. önkormányzati lakóépület – pályázat I. díj
Pályázat: 2005. május
Kivitelezés: 2006. szeptember – 2008. január
Építtető: Budapest Józsefváros Önkormányzata
Bonyolító: RÉV8 Zrt – Alföldi György DLA, Kolossa József DLA
Kivitelező: Hérosz Zrt – Pataki Péter, Sánta Csaba, Sölét Ormos András


összes kép

2013. január 16., szerda

Programajánló: Szolidaritás Éjszakája a Blahán

Fogy a magyar? Ott döglik meg az utcán. Gondoljon a jövőre, jöjjön hajléktalant etetni: ma ő, holnap te. Cserében celebspotting, találkozzon olyanokkal, akik Már Tettek Valamit Ebben A Kurva Életben, jelesül zenészekkel. A felhozatalból az örökzöld QSS-t, a Tilosból is kirúgott kilépett Sickratmant, valamint a bunkókirálypankmetált pengető, a Tilosnak meg az összes többi rádióadónak is túl szókimondó Flash zenekart emelném fel a világhírbe. Lesz még Deák Bárdos Ági, Bujdosó János, Talajmenti Agy, Láwalámpa, utcazenészek és te. Jó kis szombati szabadtéri buli, ráadásul olcsó: ott a helyünk.

idő és pénz: January 19 at 6:00pm until January 20 at 6:00am
Helyszín: Blaha Lujza tér
Rendező: klubBéla és mások


Szolidaritás: számunkra ez a szó az együttérzést, az egymásért tenni akarást jelenti. Együtt érezni mindenkivel lehet, a munkanélküliekkel, a munkától túlhajszoltakkal, a hátrányos helyzetűekkel, vagy az álmaiktól megfosztott diákokkal. De mi, a KlubBéla és baráti köre, valamint a ’Börtön Helyett Lakhatást!’ úgy gondoljuk, hogy a nyomorban élőkkel, akiknek többsége képtelen magán segíteni, először velük kell együtt érezni és értük kell cselekedni. Nézz magadba, ha benned is megvan ez az érzés, legyél te is mi!

Vegyél részt a január 19-edikére szervezett Szolidaritás Éjszakáján.

Ez az este nem csak egy ételosztás a rászorulóknak, annál több. Egy közös vacsora, azt követően beszélgetések, versek, színészek, együttesek, tánc és egyéb programok színesítik az éjszakát, hisz a lelki támogatás is van olyan fontos, mint a táplálék. Mutassuk meg, hogy nem gondoljuk, a legszegényebbek rosszabbak lennének, mint mi, ellenkezőleg, velünk egyenlőek, de most a segítségünkre, támogatásunkra szorulnak. Talán még soha nem volt ilyen könnyű segíteni, szolidaritást vállalni, hisz a nélkülözés korábban elképzelhetetlen szintet ért el.

Ha lehetőségeid engedik, támogathatsz minket élelmiszerrel, pénzzel vagy ruhákkal: sállal, sapkával, zoknival, törölközővel, vagy csak egyszerűen a részvételeddel. A helyszín a Blaha Lujza tér. A programokat 18 órától reggel 6-ig, étel- és ruhaosztással egybekötve tartjuk. Gyertek minél többen, mutassuk meg, hogy a pártpolitikától mentes emberek is képesek az összefogásra! (facebook event)

2013-ban vegleg befuccsol a magyar gazdasag, utcai harcok kezdodnek. On a barikad melyik oldalara fog allni?






  
pollcode.com free polls 
 

2013. január 15., kedd

Meanwhile in Russia

Pendant ce temps en Russie:
Mindeközben Oroszországban:
Inzwischen in Russland:
Между тем в России:
Gérard Depardieu

"Ne álljatok a zsidók pártjára, ne hallgassatok Ron Werberre"


 „a tények pedig ezek, a politikusok jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A politikusok ezen része állat, és állatként viselkedik. (…) Állatok meg ne legyenek. (…) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!” „Nem akarom likvidálni a politikusokat, sem egy részét, sem egyetlen politikust. (...)

Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes politikus ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan politikus pedig legyen kirekesztve a társadalomból”
 
Bayer Zsolt a politikusbűnözésről
kép forrása: gépnarancs
"Ne álljatok a zsidók pártjára, ne hallgassatok Ron Werberre"
Fidesz székház, 2013

Nem mentem a DK és farka által szervezett tüntetésre, mert Gyurcsánytól viszajön a reggeli, nadede azért, feleim, meghökkentett a Fidesznek a molinója, mint borjút az újkapu, hosszasan töprengve vakargattam a. Vajh' milyen vélt vagy valós fogyasztói igényeknek kiván megfelelni ez a kétmondatos üzenet? Kérdem én. Mi a szentséges szublinguális és asszociativ, tudatalattit manipuláló, szavazatmaximalizáló üzenete van a molinó blickfangos, duplagondol szövegének, amitől az ellenséges Gyurcsány-hordák magukba szállnak, a rendes-jóravaló magyarok baráti tömegei meg még szorosabban tömörülnek a Szeretett Vezető és üzletfelei körül? Ha a DK nevű márka negatív felcimkézéses imázsrombolásáról (ollé, szemantikus kondicionálás) van szó, akkor sikerült egy molinón egyszerre gyilkoscigányozni és zsidózni egy jót, ami még a mai Magyarországon is szép zanza teljesítmény. A fészbuk kollektív bölcsessége végül ezzel rukkolt elő:

1. A cinikus változat: nekünk Bayer uszít, nektek Ron (ráadásul ebből a kettőből az utóbbi bevallottan zsidó, szóval zsidóuszító nemrendessvábmagyar, olyannyira, hogy izraeli).
2. A náci olvasat: Aki Bayer ellen van, az a gyilkosok (bicskázó cigányok) pártját fogja, ergó a DK a gyilkosok pártja, ráadásul ott van az a nálatok meg gyilkolják a palesztinokat Ron Werber

Mindig mondtam, mondogattam, hogy ezt a jujdeszakértő Ront nem állítólagos szakmai erényei miatt alkalmazza az MSZP, Ron belengetése révén a kampány léleküdítő extra bőséggel el lesz látva zsidózással. Ha más modanivalót nem is tud kitalálni az MSZP, azt még üzengethetik, hogy minket az különböztet meg a vályú felé igyekvő többi versenyzőtől, hogy nem vagyunk antiszemiták.

Végül egy kis provokáció, a bicskások köztünk járnak, rettegjünk

kép forrása: facebook
székely lázmérő, csíki buletin

2013-ban vegleg befuccsol a magyar gazdasag, utcai harcok kezdodnek. On a barikad melyik oldalara fog allni?






  
pollcode.com free polls 
 

Déva, Papp, Veidinger, Frankó, Vizoviczky (falfirka a nyolckerből)

Olvasó ír (köszi, Obama), én meg csak nézek, mint egyszerű ándörgránd magyar kortárs a Bizottságban

kik ezek kik ezek az emberek
halló figyeld meg
kik ezek az emberek
nem értem kik lehetnek ezek az emberek
nem értem nem is tudom elég különös ott vannak és figyelnek
kik kik kik lehetnek ezek az emberek
 milyen különös kik lehetnek ezek kik ezek az emberek

RIP (megmurgyált): Déva, Papp, Veidinger
"GAME OVER", de még életben: Frankó, Vizoviczki László ( az utóbbi menedzserről már írtunk)
ráadásul Ukrajna is RIP... (?!)

A megfejtők között 10 Rogán Antal dedikált arcképet, valamint Pintér Sándor nagyértékű, kevlárgyapjúból szőtt tigriscsíkos alsógatyáját sorjoljuk ki.

RIP: Déva, Papp, Veidinger
GAME OVER: Frankó, Vizoviczky
ráadásul Ukrajna is RIP... (?!)

Vizoviczki László egy régi Playboy filmben (Erotic Underground)


2013. január 14., hétfő

Flash és Tudósok koncert az A38-on hajón 2013.01.23

Flash póló
csak igényeseknek
A Világ Legjobb Kocsmájához (ohpardon: klubjához) a világ legjobb zenekarai dukálnak, úgyhogy most jól belengetjük ezt a koncertet, gyertek. A Flash a magyar bunkórock örökké fénylő szupernovája, fény a magyar éjszakában, a remény angyalai (megvan az "Orbán kúrja Gyurcsányt" és viceversza?), GG Alin is rájuk szavazna. A Tudósokról meg annyit, hogy hosszú ideig Bada Dada danolászott ebben a posztjugoszláv, titóista-láncoskutyás kamarazenekarban.

Nem szargurigáznak a fiúk, ezt a két zenekart messzire kerülik a média és a "tehetségkutatók" sztárcsinálói, mert ha nem agybutító szarral etetnék, esetleg még gondolkodni kezdene az istenadta nép.

Tisztelet az A38-nak, a kultúra menedékházának.

Warning és utolsó Achtung:
Gyertek! Fideszkomcsinácisátánista, aki nem jön, ráadásul egy műveletlen, csúnya kis albatroszfinggal verjük orbaszájba a művelődni nem akaró kis gecit.

Két nagy őrült klasszikus hozza zavarba, nevetteti meg, táncoltatja és lázítja közönségét ezen a vérbeli underground estén, ahol az igazi szabadság szelleme járja be a Hajót. Az ősenergiát punkkal egybeköltő elképesztő Flash, és az ösztöntudomány Nobel-díjasai, a Tudósok katapultálják együtt az agyakat a jóba, kicsit úgy, ahogy egykor tették a legendás Tilos az Á-ban felejthetetlen közös estéiken.

Először a kiváló Dr. Flash és még kiválóbb Flash együttese tart társadalomkritikus össznépi örömünnepet, ahol is eklatáns orvosi állatkísérleteken szemlélteti a nagyhírű orvostudor, hogyan vezetett a sznobberok útja a kezdeti romantikától a szentimentalizmuson át, a bécsi operett világán és a giccs kritikátlan imádatán keresztül az abszurd teatralitásig. A szemléltető előadás része lesz egy vidáman brummogó motorfűrész is.

Ezt követően a Tudósok néven működő 4 atomtudós (Endrei, Jeli, Tövisházi és drMáriás) látogat majd az Antarktiszről az A38 Hajóra, hogy megtanítsanak sötétet csinálni a világosból és fordítva! Hallhatod majd új számaikat készülő lemezükről, amelyekben hóemberek nemzenek hús-vér lényeket, baltás óraleolvasók raknak rendet szép lakásokban, ezüst hercegnők riogatnak mellre tetovált sárkányokkal, valamint a teljes kép megrázó energiájától pörög a fején mindenki, s még hosszan sorolhatnánk, de persze a régi szép klasszikusok is elhangzanak majd, különösen a legvégén a legnagyobb kedvenced, ezúttal különös hangszerelésben. Az A38 Kiállítótérben látható lesz ezen az estén is drMáriás Szép képek a szeretet világából című, legújabb elképesztő festményeit felvonultató kiállítás is. (A38)
Tudósok, Flash koncert
01.23.Szerda.20H
koncertterem
Jegyár: 1.000.- Ft,
Elővételben: 1.000.- Ft
punk, dzsessz

Flash és Tudósok koncert az A38 hajón

..

2013. január 2., szerda

Orange Ways: lefelé a lejtőn

Orange Ways
Levelet hozott a posta, a Magyarországon szokatlanul magas színvonallal induló Orange Ways a hírek szerint kezd az átlagos magyar posványhoz asszimilálódni. Tessék elolvasni, tanulságos, a szoci nagyvállalat pökkhendisége és a sumák magyar kisvállalkozó összes hátránya együtt, mint a sokat emlegetett állatorvosi lónál.
 
 
Nincs járatszám, csak indulási időpont:

2012.12.13. reggel 7 (cseh rendszámú busz)

Hely: Fradi pálya, Üllői út-Könyves Kálmán sarok

Mondjuk, ez a 13.-a elgondolkoztatott... :-)

Eleve 7:10-kor indult 7 helyett, mert az utasok lassan szállingóztak, 
plusz a steward seftelt egy arabnak kinéző figurával, aki úgy akart 
feljönni a buszra, hogy nem volt előfoglalt jegye, ezért a kísérő 
nyikhaj azt mondta neki, ha valaki nem jön el, akkor kiadja neki a 
helyet. Lehet, hogy ezért kellett ennyit várni.
Végül azért csak elindultunk, de kb. fél 8-körül se szó se beszéd a 
METRO áruháznál, az M 1 -esen suttyomban, csendben visszafordult a busz.
Nem tudom, a kis köcsög mikor adott volna magától tájékoztatást, de 
szerintem úgy illett volna, hogy már amikor döntés született a 
visszafordulásról, tájékoztat bennünket. De csak ült ott elöl kussban.
Persze, a jelenség elég feltűnő volt, úgyhogy sokáig nem tarthatta 
vissza az infót a kis geci.
Viszont így is eltelt kb. 2 (!) perc, mire megszólalt az elöl ülők 
unszolására. Már javában az IKEA-nál jártunk.
"Elnézést kérek kedves utasainktól, vissza kell fordulnunk, mert négy 
utas Csíkszeredáról csak most ért be, és most kaptam az infót, hogy be 
kellett volna őket várnunk".
Ennyi! Bocs!
A durva az, hogy a járat hivatalosan, menetrend szerint közlekedik a 
schwechati nemzetközi reptérre....
Persze, visszafelé már kifogtuk a reggeli csúcsot, araszolgattunk az 
Egér úton. Az érezhető feszültség és nyomás miatt (én is kiabáltam ott 
előre, hogy adják vissza a pénzt, az a minimum, meg mégis hogy képzelik 
ezt egy nemzetközi járaton, stb..., meg persze más is, de az keményebben 
savazta őket) a csávó elkezdett telefonálgatni és ígérgetni, hogy egy 
busz már hozza őket kifelé a városból, és majd félúton találkozunk, hogy 
ne kelljen annyit visszamenni.
Ez a szöveg kicsit megnyugtatta a népet, de mikor már a Szerémi úton 
haladtunk a Lágymányosi (Rákóczi) híd felé, kezdett gyanús lenni a dolog...
Végül csak átmentünk Pestre (!), tehát egy nagy kamu volt a szembe jövő 
busz, és a Lurdy parkolójában vettük fel a négy csajt. Odáig gondolom 
elsétáltak azalatt a fél óra alatt...
negyed 9-kor indultunk újra, és mivel most már kifelé is brutál dugó 
volt, fél 12-re érkeztünk Bécsbe. Tehát a délelőttünknek lőttek!
Egy bécsi út normál esetben két és fél óra, nekünk sikerült ezt 4 és fél 
órában abszolválni...
Az már csak a hab a tortán, hogy visszafelé is félreállt a busz egy 
rövid "technikai" szünetre egy benzinkútnál, ahol a sofőr vélhetőleg a 
privát dolgát intézte, mert csak annyi látszott, hogy kb. 5 percig 
(mértem) nagyon alkudozik a shopos fiúval.... Itt persze nem az 5 perc 
számít, hanem az egész stílus...