2013. január 21., hétfő

Közért Bár retró állkapocstöréssel

Közért Bár, Budapest, Belváros, V. kerület, retró
Közért Bár lógó
Cím : 1051 Budapest,
Erzsébet tér 13,  Terminál B. (néhai buszállomás)
Magyarország
Facebook: Közért Bár

Történt Kidobóországban, Magyarországon. Pletykák a homályzónából.

A 2012 végén nyílt kocsma a mostanság dúló önseggbámuló retródivat  legújabb példánya a Bauhausnak is mondott néhai buszállomás épületében. Fejfájasztó, rideg-hideg fénycsővilág, Dexion-Salgó polcrendszer, párizsis zsemle, konzerv és a büférészlegen  a célra dizájnolt zömök, fehérköpenyes nénikével, két hatalmas drótkarikával a fülében. A mozaikcsempés-lambériás  retrós kopipészt belsőből csak a pult színes törtcsempés borítása lóg ki, a belsőépítész nem bírta visszafogni az oly emberi kreativitását. Katatón bólogatos zene, sörárak középszinten, Tackler Frittman rose aranyáron, házbora megfelelő. A wc fizetős, azé' nem kell minden szart átvenni a múlt buszállomásáról a kurvanagy korhűség jegyében, baze, azé' a vendégek komfortérzetét nem a szociból átmentett fizetős wc fogja emelni...

Budapest Agoráján, a pénznyomdaként is müködő Gödörtől néhány lépésre sikerre kárhoztatva.
Összességében kellemes, leszámítva, ha eltöri a beengedő a betévedő állkapcsát.

Történt vala, hogy a szilveszteri forgatagban betévedt Mr. Balfácán, akit a harmadik sör magasságában patáliát csapott a pultnál, nehezményezve a személyzet ünnepi, kreatív, felfelékerekítős, önjattolós árképzését. A szilveszteri alkalomra felfogadott orkok azonnal intézkedtek, könyökhajlatba kapták a madárcsontú delikvenst, akinek a légzési-keringési zavarai jótékony, ájulásos fájdalomcsillapítással kombinált állkapocstöréshez vezettek. Mostanság összedrótozott fogazattal birkozik a léböjtkúrával.

Részünkről ennyi volt, a Közértbe meg beülhet szabadidős kikapcsolódásra Sztojka és népes baráti köre.

Stílusosan, a komplexum ‘A’ terminálját egy éve a Design Terminálként rehabilitálták. A Nyíri István által tervezett pályaudvar evolúviója idén nyáron folytatódott, amikor a 4BRO csapata két épületrész közti “pisilő helyet” Fröccsterasszá alakította. A mai napon értünk el odáig, hogy végre a B-oldal is megnyit. Teca néni, párizsi, óvszer, vodka, DJk, elvitel - ennyi mindennek kell majd megférnie az új Közértben.

A helyet üzemeltető fiataloknak az volt a víziójuk, hogy szeretnének csinálni egy olyan helyet, ami ötvözi a sarki boltok hangulatát a kisebb kajáldákkal, de mindezt szórakozóhely alapfunkcióval. Tehát a Közért egyik felében egy pult áll, ahol boltosnéni klisékbe szabott Teca árulja a PEZ-cukorkát, a kotont és a svéd gomba salátát, míg másik felében egykori Fröccsteraszos laza csávók keverik az italokat. A hely egyik legnagyobb erénye, hogy elvitelre tudunk vásárolni piát vagy buli pakk vagy dog drink formájában, amit egy ideje már az éjjel-nappalikban sem tehetünk meg. Az első egy Julius Meinl-es ajándékcsomag alkoholra tolmácsolt változata, a második meg egy műanyagflaskába mixelt igen long drink (7 dl 1650, 1,5 l 2900 Ft). (welovebudapest)

A "Közért" 1948 óta mind a mai napig - jóllehet néhány éve már nem létezik - az élelmiszerboltot jelenti a budapestieknek, s kevesen tudják, hogy valójában a Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt. nevének rövidítése volt. E vállalat egyik jogelődje volt Budapest Székesfőváros Községi Élelmiszerárusító Üzeme, amelyet a fővárosi törvényhatósági bizottság 1911-ben hozott létre a drágaság megfékezésére. Az élelmiszerüzem és 50 boltból álló hálózata nagy mennyiségben hozott forgalomba olcsóbb húsfajtákat és hentesárukat, ezzel ármérséklő hatást gyakorolt anélkül, hogy hatóságként árváltozásokat írt volna elő. A hamar népszerű "Községi" boltjaiban forgalmazott árucikkek köre később fokozatosan kibővült. Az üzem 1948. május 15-éig működött és az akkor megalakított Közért három alapítójának egyike lett. (hvg.hu)

Kapcsolódó:a Mumus kidobóinak viselt dolgai + Waltonos orkok a Gödörben

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szar a fröccs is! https://foursquare.com/v/k%C3%B6z%C3%A9rt-b%C3%A1r/506f09f119a9106945ad3c34

DDT írta...

nem semmi az anorexiás hülye picsa a reklámfilmben

Névtelen írta...

4BRO a BOB is http://welovebudapest.com/hu/klubok-ejszakai-elet/bob-bacardi-original-bar-az-utcabar

Névtelen írta...

már megint verik a magyarokat!