2013. január 15., kedd

Déva, Papp, Veidinger, Frankó, Vizoviczky (falfirka a nyolckerből)

Olvasó ír (köszi, Obama), én meg csak nézek, mint egyszerű ándörgránd magyar kortárs a Bizottságban

kik ezek kik ezek az emberek
halló figyeld meg
kik ezek az emberek
nem értem kik lehetnek ezek az emberek
nem értem nem is tudom elég különös ott vannak és figyelnek
kik kik kik lehetnek ezek az emberek
 milyen különös kik lehetnek ezek kik ezek az emberek

RIP (megmurgyált): Déva, Papp, Veidinger
"GAME OVER", de még életben: Frankó, Vizoviczki László ( az utóbbi menedzserről már írtunk)
ráadásul Ukrajna is RIP... (?!)

A megfejtők között 10 Rogán Antal dedikált arcképet, valamint Pintér Sándor nagyértékű, kevlárgyapjúból szőtt tigriscsíkos alsógatyáját sorjoljuk ki.

RIP: Déva, Papp, Veidinger
GAME OVER: Frankó, Vizoviczky
ráadásul Ukrajna is RIP... (?!)

Vizoviczki László egy régi Playboy filmben (Erotic Underground)


2 megjegyzés:

NOL írta...

Nem jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság O. Pétert, a BRFK III. kerületi rendőrkapitánysága volt őr- és járőrszolgálati alosztályvezetőjét az úgynevezett Vizoviczki László és társai ügyében – tudtuk meg Fazekas Gézától, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől, aki nem cáfolta, de kommentálni sem kívánta azon értesülésünket, miszerint a héten gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben egy másik férfit is. Utóbbi, S. Péter, szintén egy volt rendőr, aki azért kért és kapott pénzt a szervezettől, hogy az V. kerületi önkormányzatnál elérje, Vizoviczki egyik potenciális konkurense ne kapjon működési engedélyt.

A Központi Nyomozó Főügyészség adatai szerint O. Péter 2006-tól 2009 októberéig – amikor távozott a rendőrségtől – előbb hétvégenként 40 ezer, majd 2007-től havi százezer forint kenőpénzt kapott Vizoviczkiéktől azért, hogy a III. kerületi rendőrkapitányság ne tartson ellenőrzéseket a Hajógyári-szigeten. (A sziget a III. kerületi kapitányság illetékességi területéhez tartozik.)

O. István leszerelése után is folyamatosan kapott pénzt a szervezettől, úgy tudjuk, havi 150 ezer forintot, hálából, amiért bemutatta őket Kalmár Tamásnak, a BRFK – május vége óta más magas beosztású rendőrökkel együtt előzetesben lévő – volt közrendvédelmi főosztályvezetőjének.


Száz rendőr dolgozhatott Vizoviczkinek

A nyomozó főügyészség O. Pétert bűnszervezet tagjaként részben hivatali hatalmával visszaélve, részben kötelességszegéssel, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja. O. nem tett vallomást, viszont panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétele ellen. A bíróság azonban ennek ellenére is elrendelte az előzetes letartóztatását, ami a terhelt és védője fellebbezése miatt még nem jogerős.

A másik „új gyanúsított”, S. Péter ellen vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult eljárás. Bár a héten őt is őrizetbe vették, esetében az ügyészség nem indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését, így S. Péter szabadlábon védekezhet. Vélhetően részletes feltáró vallomást tett a kihallgatásán, ezért engedték szabadon. Az, hogy befolyással üzérkedéssel gyanúsítják, azt sejteti, hogy a férfi nem adta tovább a megbízóitól kapott, az V. kerületi önkormányzat illetékeseinek megvesztegetésére szánt összeget, vagy legalábbis az ügyészség a gyanúsított együttműködése ellenére sem tudja még bizonyítani a vesztegetést.

A 2012 májusában kirobbant korrupciós ügynek jelenleg 12 gyanúsítottja van, köztük nyolc, nagyrészt korábban magas beosztást betöltő rendőr. Összesen nyolcan vannak előzetes letartóztatásban.

Cool írta...

kokaintól dagad a fasz