2013. augusztus 9., péntek

Esti filmajánló: The End of Violence (1997), Az erőszak vége

Azé' a paranoiásakat is megfigyelhetik.
Amit megtehetnek, azt meg is teszik veled.
Semmi hatalmat senkinek.
A drónok téged védnek.





Senki ne bízza az adatait amerikai techcégre (index):

"Egy dolgot tanultam: amíg a Kongresszus vagy a bíróságok nem tesznek valamit a mostani gyakorlat ellen, erősen óvnék mindenkit attól, hogy a személyes adatait olyan cég szerverein tartsa, amely földrajzilag kötődik az Egyesült Államokhoz." 
Ladar Levison
a Lavabit titkosított levelezőprogram tulajdonosa
(állítólag ezt használta Snowden)


Az Egyesült Államok elviseli a kurinfót, de kíváncsi szerzet, amolyan gyűjtögetve érdeklődő, mindenbe beledugja az orrát, including állampolgárai segglyukába. Aki meg erről a mohó kíváncsiságról beszámol, az Amerika-ellenes, de minimum hazaáruló. Választéknak ott van a putyini Oroszország meg Kína.

Edward_Snowden miatt az Egyesült Államok eltérítette Morales, a bolíviai elnök repülőgépét. Befenyítettek minden országot, amelyik megfontolta, hogy menedékjogot adjon Snowdennek, Ecuador esetében külkereskedelmi szankciókat helyezve kilátásba ("legnagyobb kedvezmény" megvonása). Aki miatt hülyét csinált magából az amerikai hadsereg azáltal, hogy biztonságtechnikai alkalmazottaik és az Afganisztánban, Közel-, és Távol-Keleten állomásozó katonák számára elérhetetlenné tette a Guardian idevágó leleplezéseit. Szép új világ.

Azt tudtátok, hogy egy iráni 6548 töltött a párizsi Charles de Gaulle reptéren? Edward Snowden megúszta 39 nappal, ami után a kárörömtől és a kíváncsiságtól fellelkesült oroszok egyéves menedéket adtak a számára (értsd: ha nem köpsz, egy év múlva repülhetsz hazafelé).

The End of Violence (1997) by Wim Wenders:


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

R.I.P.D. - Szellemzsaruk online film http://viooz.co/movies/20707-ripd-2013.html

Névtelen írta...

A vasárnap óta letölthető PirateBrowser a Firefox, az anonimitást biztosító Tor szolgáltatás és a foxyproxy kiegészítő egybegyúrt egyvelege. Célja, hogy a segítségével azokból az országokból is elérhetők legyen minden weboldal, ahol blokkolják bizonyos honlapok elérését.

Magyarországon januártól kezdik majd el alkalmazni azt a feketelistát, amin a bíróság, illetve bizonyos kormányzati hatóságok által károsnak ítélt oldalak szerepelnek majd. A blokkolás megkerülésére több módszer is létezik, de a PirateBrowser a legegyszerűbb, legkényelmesebb.

A böngésző előnye, hogy bármelyik windowsos PC-n futtatható, ugyanis hordozható, azaz nem igényel telepítést sem, csak le kell tölteni az .exe fájlt, és elindítani a programot.

A TorrentFreak által közöltek szerint a böngésző hivatalos torrentfájlját már ötezernél is több felhasználó osztotta meg, a letöltések száma pedig elérte az óránkénti ezret. Ezzel a PirateBrowser máris jóval nagyobb siker, mint amit a Pirate Bay remélt tőle.

Ha máskor is szeretne értesüli a hasonló hírekről, lájkolja és figyelje a hvg.hu Te
http://hvg.hu/tudomany/20130816_netcenzura_bongeszo_piratbrowser