2013. november 20., szerda

Programajánló: zsidózás (Negyed 6 Negyed 7 Fesztivál)

A Negyed6Negyed7 Fesztivál és a Gozsdu Udvar bemutatja:
Fesztivál megnyitó november 27-én



Fiatal dizájnerek különleges térinstallációjával, a VJ Centum fényfestésével, valamint live acttel kezdődik Budapest első, fiatal alkotók által újraértelmezett Hanuka Fesztiválja november 27-én.
A Negyed6Negyed7 a város egyik legnagyobb kulturális fesztiváljává nőtte ki magát: több mint harminc helyszínen, száznál több programmal várunk november 27-december 5. között. A fesztivál megnyitójával is szeretnénk szimbolizálni, hogy nem egy hagyományos vallási ünnepről van szó. Ez az első alkalom, hogy Budapest történelmi zsidónegyedének közepén (a Gozsdu Udvarban) állítunk fel egy térinstallációt az ünnep idején. A BLOKK Építész Műhely Hanukia Padja – a fesztivál találkozópontja – ráadásul egyszerre fejezi ki, hogyan lehet kreativitással, civil összefogással és innovációval újraértelmezni, "kinyitni" egy vallási ünnepet. A Hanukia 9 lángját tartó fal jól kifejezi idei fesztiválunk koncepcióját és Hanuka üzenetét is: a látszólag elválasztott összeköt bennünket - a járókelők közti vízszintes teret, lángjaival pedig a földet és az eget.
Szeretettel várunk tehát a Negyed6Negyed7 Hanuka Fesztivál megnyitójára, fényfestéssel és live acttel egybekötött gyertyagyújtásra a Gozsdu ‘C’ (középső) Udvarban felállított Hanukia Padhoz 2013. November 27-én 19:30 órára.
Itt találkozunk azután az ünnep minden estéjén, a fél nyolcas gyertyagyújtásokra, majd innen közösen sétálunk át a hanuka-tanulások rendhagyó helyszíneire, majd az esti bulikra, koncertekre.
Megnyitó program november 27-én:
18 órától kávéval és fánkkal várjuk a sajtó képviselőit a Gozsdu Udvarban, a Hanukia Pad szomszédságában található Klikk Bistrobárban.
19:30-tól gyertyagyújtás a Hanukia Padnál, fényfestés (VJ Centrum), live act.
20 órától megnyitó afterparty a Klikk Bistrobarban a Gozsdu Udvar szervezésében.
A Negyed6Negyed7 Fesztivál teljes programját megtaláljátok programfüzetünkben, valamint honlapunkon (külön helyszín, illetve kategória szerinti bontásban is), időrendben a fesztivál Facebook eseményének leírásában, illetve térképen.

Nincsenek megjegyzések: