2013. november 27., szerda

Programajánló: Alejandro Jodorowsky szellemidézés



Don’t Eat Group + Christian Skjødt (HU/DK): Axis Mundi – Alejandro Jodorowsky szellemidézés

Koncepció: Juhász András, Sőrés Zsolt
Vizuális performansz: Diák István, Juhász András
Élő zene: Christian Skjødt, Sőrés Zsolt Ahad
Performansz: Vass Imre
Alkotótárs: Szabados Luca

Audiovizuális töredékek, dallamok, jelenetek, zajok egy univerzális, misztikus anarchista utazásról Alejandro Jodorowsky filmjei nyomán. Analóg és digitális hang- és szabálytalan médiatörmelék-archeo(neo)lógia a XXI. század kezdetén, pszichedelikus-szimbolikus hang-jel analízis, gyógyító utazás, rituális performansz, visszatérés a valóságba.

A „Don’t Eat Group” független laboratórium 2006-ben alakult Juhász András videó- és multimédiaművész vezetésével. Projektjeikben a direkt vizuális és hangi mellérendelés a konceptuális brikolázs – azaz, hogy az adott lehetőségekből korábban nem létező, „más”,„új” keletkezzen – létrehozásának a szándékán alapul: a valós idejű, sokrétegű vizuális-, hangszeres és tárgyzenei improvizációkon, melyek tartozékai a „meghackelt”, áramkör-átalakított eszközök, nem csak audio-, hanem digitális kamerák és képalkotó eszközök, valamint az élőszereplős- vagy tárgyperformansz. 


http://www.youtube.com/watch?v=Sm5742FlDiQ

Christian Skjødt (DK) Aalborgban él. Az Aalborgi Zeneakadémián, ahol dobosként végzett elektronikus zeneszerzést tanít. Zenéjének gyújtópontja az improvizációi, a nem-hagyományos hangeszközök, a dekonstrukció, amely Skjødt számára egyúttal az ember vs gép-ellentétben meghúzódó kíváncsiságból fakadó kreativitás terepe is.
http://www.skjodt.net/

Jegyár: 500 Forint


December 22, vasárnap 9 óra


Átrium Film-Színház Margit körút 55., Budapest, Hungary, H-1024

Nincsenek megjegyzések: