2012. március 18., vasárnap

videó: A Nagy Narancszabálás (bartosista performansz, március 15, Milla szeánsz)

Bartos Cs. István alternatív köztársasági elnök
sk. tetovált optikai hajtuninggal
Csuda nagy szerencséje Dr. Bartos Cs. István alternatív köztársasági elnökünknek, hogy a narancs a Fidesz  jelképe. Dinnyét például meglehetős költséges móka lehetett vóna beszerezni, nem is beszélve a republikánusok totemállatáról, az elefántról. Ráadásul a narancstól eltérően az elefánt bizonyára erősen nehezményezte volna, ha Bartos elnök elkezdi rágcsálni.

Következzék Geri aka Mutáns Szőrcsirke képes-videós-nádihegedűs beszámolója a történelmi jelentőségű Nagy Bartosista Narancszabálásról! Vudus szimbolika és sok-sok vitamin!

Bartos Cs. István
ünnepi frizurával
Tömött kettes metró, kokárdás tömeg, izgalomtól fényes szemek, feszültség. Ismét március tizenötödike van, azonban most nem máshova, mint a Ferencziek terére igyekszem, hogy találkozzak nagy tanítónkkal, Bartos Cs. Istvánnal, avagy ahogy tanítványai becézik, a Mösterrel. 


Megérkezem. Még jó fél óra van a millás tüntetés kezdetéig, úgy hogy beállok a hídfeljáró mellé, és figyelem az arcokat, vajon ki lehet bartosista? Így telik el húsz perc, közben nagyokat hümmögök magamban akárhányszor egy nyugdíjast látok DK / szolidaritás zászlóval eltopogni a híd irányába.
   Gyűlik a nép, és már kezdem feladni hogy egyáltalán megtalálom a forgatagban emberünket, amikor egy ismerős arcot fedezek fel a tömegben: hiszen ez Csunor, a Möster legnagyobb tanítványa! Odasompolygok hozzá, bemutatkozom, kezet rázunk.
   Csunor sietve elmagyarázza, hogy a Möster már úton van, ne aggódjak, hamarosan itt lesz. Kedélyesen elcsevegünk, közben a Csunort szintén felfedező bartosista tanítványok is becsatlakoznak. Van itt gyönyörű lány, átlagos párocska, ügyvédbojtár, informatikus, és rengeteg főiskolás - rendkívül széles a paletta, és mindenki rendkívül izgatottan várja a Möstert, aki végre valahára meg is érkezik.
   



A bartosista forradalom
két elszánt gerillája
    Először a ruháján akad meg a szemem, szemeteszacskók vannak ráragasztva. 15-20 ember érkezik vele, köztük a főszerkesztők és a kampánystáb. Mindenki kezetfog, bemutatkozunk, ajándékok hosszú sorát adják át a Mösternek, aki rendkívül meg van illetődve, talán egy kicsit izgul is. A főszerkesztők kötél és a tanítványok segítségével kordont alkotnak a Möster köré, aki el is kezdi a performanszot - narancsot eszik, avagy inkább zabál, elé két nemzeti színű zászló van a földbe szúrva. Az elfogyasztott maradékokat dunsztos üvegekbe rakja.
    Mindenki feszülten figyel, a mellettem álló lány megjegyzi, hogy micsoda szimbolika figyelhető meg, mekkora kritikát fogalmaz meg a Möster. Valóban. Áhítattal figyeljük, ahogy pár narancsot összetipor, és a mocskos földről eszik meg. A töménytelen narancs elfogyasztása után (olyan 2 kiló becsléseim szerint) a Möster elkezdi a szemeteszacskót is elfogyasztani magáról, valamint egy zászlót és egy Népszavát is bekebelez. Megszabadul "láncaitól", és már nyúl is a Koccintós felé...
 

Dr. Bartos Cs. István alt. közt. elnökünk
leöblíti a vuduista szimbolikával
bartoskakává reciklált Fideszt
Mester és tanítványa
   Új tűz gyúlik a szemében, és elkezdődik a beszélgetés. Jómagam is tárgyalok vele, meg is kínál egy általa készített cigarettával. A kezdeti meglepetés után rágyújtok, és szinte érzem, ahogy átjár a bartosizmus.                          
   Katarktikus élmény... enyhe tudatmódosítő hatás lesz rajtam úrrá, így gyorsan készítek egy közös képet is a Mösterrel, Csunorral, és közben jókat beszélgetek a szerkesztőkkel, valamint a többi tanítvánnyal. A helyszínválasztás nem volt épp a legjobb: az ultraliberálisok zajától nem igazán lehet felhőtlenül társalogni, így a tanítások és üdvözlések rögzítését is eltolják, mondván túl nagy a hangzavar. Mindenki jóindulatú, kedves, és ami a legjobban tetszik: senki sem csupán nevetni jött a Mösteren, hanem komolyan veszik azt, amit csinál. Egyetlen provokátor sem jelenik meg, sem a szélsőjobb, sem a liberók oldaláról.
   A cinikus, fekete társadalomkritikát mindenki maximálisan megértette, és fejet hajtanak Bartos előtt: ezek után vonulnak az italozást folytatni a legközelebbi korcsmahivatalba. Én pedig egy jó emlékkel, rengeteg új ismerőssel, és jópár fényképpel távozom a rakpart irányába.



És akkor következzék a videó:



Kapcsolódó: Katasztrófaturizmus március 15.-re: Milla, Bartos és a szkinhedek + bartosista programajánló október 23-ra + Tavaszi Bunda és ellenzéki seggszáj: Alternatív Köztársasági Elnökválasztás, döntő + Mély sóhaj: csal a Heti Válasz is (Bartos vs. Dopeman, utórezgések) + Alig álcázott reklámposzt kezdő bartosisták számára

9 megjegyzés:

BB írta...

hazádnak rendületlenül egyél, óóóó, magyar

BB írta...

Népszavával köll a Koccintost tunkolni!
Megjelent a Népszava, benne van a pék fasza!

Rettenetes Markóláb írta...

eat and shit Fidesz

GG Alin írta...

kordokumentum, köszi

Névtelen írta...

első pina!

Fürgerókapina írta...

Éljen soká a mi elnökünk, Bartos Csaba István!

Névtelen írta...

Ejj,pedig jó sok fotót csináltam,de hazafelé elvesztettem a mobilom így a nagy találkozó sok fontos dokumentuma elveszett!

nemmondommeg írta...

szeretlek, erzsi, haver vagy, bartos

Névtelen írta...

Nagyon sármos a Möster a hajhosszabbítással.

419418_400697143292534_100000567544716_1433847_31054648_n.jpg