2011. január 21., péntek

Szeged, már megint

kezdjük zenével, a CPG következik Pol-Pot megyéből

CPg (Come on Punk Groups) - Áll egy ifjú




Áll egy ifjú élmunkás a réten
Kommunista szombatról jött éppen
Dúli dúli a réten
Dúli,dúli a réten

Szobrot képet sematista banda
A munka hőse szerepeljen rajta
Dúli dúli a réten
Dúli,dúli a...

- SABOLTÁLJ!

Rohadt büdös kommunista banda
Mér nincsenek ezek felakasztva
Dúli dúli a réten
Dúli,dúli a réten

Fürst Sándor utca: Baloldali városban vagyunk :)

Sallai utca, shalllalala
A biatorbágyi merénylet elkövetésével a kormány a kommunistákat vádolta meg, majd statáriumot hirdetett. A közhangulat lenyugtatása végett Fürstöt Sallai Imrével együtt – ártatlanul – halálra ítélték. Hiába tiltakozott József Attila és Illyés Gyula is röpiratban a döntés ellen, azt 1932. július 29-én végrehajtották.

Szeged-Budapest tengely, Pick szalámi, Szegedi Gondolat.



Che & Co
Szegedi ellenzék

Szeged (szlovákul Segedín, németül Szegedin, horvátul Segedin, szerbül Сегедин, latinul Partiscum, románul Seghedin) megyei jogú város, Magyarország harmadik legnagyobb városa, a Dél-Alföld legnagyobb városa, Csongrád megye székhelye a Tisza és a Maros találkozásánál.
A terület az újkőkor óta lakott. A várost először 1183-ban említik. Nagy Lajos király uralkodása idején a régió legjelentősebb városává fejlődött, 1498-ban szabad királyi városi rangot kapott. A török uralom után, 1715-ben kapta vissza ezt a rangját. 1719. május 21-én címert kapott, ma is május 21-én ünneplik a város napját. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc több jeles eseménye is kötődik a városhoz.
Szeged történelmének és a mai városkép kialakulásának egyik legmeghatározóbb eseménye az 1879-es árvíz. Az épületek nagy része elpusztult, és a mai Szeged nagyrészt az árvíz után épült: szebb, modernebb épületek váltották fel a régieket. A trianoni békeszerződés után több elcsatolt dél-magyarországi város szerepét is átvette, jelentősége tovább nőtt. 1962-ben Csongrád megye székhelye lett. A szocializmus éveiben könnyű- és élelmiszeripari szerepét erősítették, ma is az ország egyik élelmiszeripari központja. Emellett egyetemi város és fontos kulturális központ is. Egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb minősítésű egyeteme. Szeged rendezvényei, mint például a Szegedi Szabadtéri Játékok, számos látogatót vonzanak évente. (wiki)

A Szegedi Ürállomás romjai
még tegelő kisköcsög is szükségét érezte,
hogy a zsenialitást a nyomorúságos tegével elrondítsa

Apád hátát is, lécci


Át a Tiszán Ladikon
Ilyen sincs Pesten: az autók füstje és zaja elvágta a folyótól a lakosokat
A Tisza Sport Hotel illegális reklámja:
vajon kinek a csókosa?

Románia Főkonzulátusa Szegeden

Előző számunk tartalmából:  Szeged

Nincsenek megjegyzések: