2007. február 23., péntek

Rendőrpalota golyónyomokkal

Rendőrpalota golyónyomokkal

Petrétei hívja telefonon Gyurcsányt a rendőrpalota elleni támadás éjszakáján.
-Miniszterelnok úr! Rálottek a Teve utcai rendorpalotára!
-Micsoda?! Már fél ketto van?Made with Slideshow Embed ToolView Larger Map

Terrortámadás a rendőrpalota ellen?

2007. február 15.Valószínűleg gépkocsiból, sorozatlövő fegyverrel lőttek rá keddre virradóra, kevéssel hajnali fél kettő előtt a Rendőrségi Igazgatási Központ fővárosi, Teve utcai épületére - közölte az MTI-vel Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ezredes tájékoztatása szerint a 12. emelet két-három ablakán keresztül hatoltak be az épületbe a lövedékek. Személyi sérülés nem történt. A lövéseket a Teve utca felől adták le - feltételezi a rendőrség. Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az utcáról is lehet látni, hogy a rendőrszékház három szintjén törtek be ablakok. Megerősítették a Parlament és több középület védelmét, géppisztolyos rendőrök golyóálló mellényben védik az objektumokat.


Többször is rálőttek ismeretlenek az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházának a tornyára. Érdeklődésünkre az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda sajtósa, Horváczy Emese még nem tudott bővebb felvilágosítást adni a történtekről. Mint mondta, lőszerrel, lőfegyverrel történt visszaélés ügyében nyomoznak. "Szerencsére személyi sérülés nem történt" - mondta. Az épületben kisebb anyagi kár keletkezett, a 6. emelettől a 13. emeletig vannak golyónyomok az épületen, mondta el Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a Napkelte műsorában.

Garamvölgyi szerint az épület sérülései arra utalnak, hogy egy elszáguldó autóból adhattak le sorozatot gépkarabélyból az épületre a Teve utcából. A székházat több mint egytucat golyó találta el, az MTV híradójának tudósítója tizenöt becsapódásnyomot számolt össze.

Az éjszakai támadás után hajnalban golyóálló mellényes rendőrök őrködtek, bűnügyi technikusok helyszíneltek a rendőrpalotánál, a parkolóban, illetve a Róbert Károly körúton kutattak töltényhüvelyek után. Ezt követően a kirendelt fegyverszakértő a talált lövedékek alapján megpróbálja beazonosítani a fegyvert, ami akkor lehetséges, ha már más bűncselekményeknél esetleg használták azt, jelentette a Havaria Press.

Nyáron az ORFK üzembe helyezett a székháznál egy térfigyelő kamerát, ami háromszázhatvan fokos szögben látja a rendőrpalota környékét, ennek képeit is elemezni fogják, hátha felismerhetőek rajta a tettesek, vagy a járművük, ha volt olyan. A kamera megállás nélkül, a nap 24 órájában rögzíti az épület körüli történéseket, mondta el Garamvölgyi a Napkeltében.

Garamvölgyi szerint a székház elleni támadás illeszkedhet a Nemzetbiztonsági Szolgálat terrorveszélyre vonatkozó értesülései sorába. Ettől függetlenül pillanatnyilag köztörvényes bűncselekmény ügyében nyomoznak.

"Remélem, hogy ez csak egy elszigetelt akció volt" – jelentette ki a Napkelte műsorában Szilvásy György. A terrorveszélyről korábban hírt adó, a titkosszolgálatokat is felügyelő kancelláriaminiszter szerint a birtokukban levő értesülések nem utaltak konkrétan a rendőrség székháza elleni támadásra. Mint mondta, tudnak róla, hogy szélsőséges csoportok fegyvereket szerezhettek, konkrétumokat azonban nem kívánt elmondani.

A Napkeltében rendőrségi szakértőként megszólaltatott Tarjányi Péter exrendőr – Tarjányi neve a Medgyessy-kormánynak átvilágításokat végző ProWare ügyvezetőjeként vált ismertté – szerint a Teve utcai támadás komoly figyelmeztetés. "Azt jelzi, hogy van egy, automata fegyverekkel is felfegyverkezett csoport, amelyik kész akár rendőrökre is támadni" - mondta. Szerinte az IRA sem robbantásokkal kezdte terrorkampányát.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke azt hangsúlyozta a Nap-keltében, hogy a támadás nem szervezett akció része, hanem egy elszigetelt jelenség. A Teve utcai rendőrszékház ugyanakkor jelkép, annak a rendőrségnek az épülete, amely ellen most jelentős politikai támadások zajlanak "a parlamenten belül és kívülről is" - vélte a kisebbik kormánypárt elnöke. Nyilván egyfajta jelzés lehet a támadók részéről, hogy "ti sem vagytok biztonságban, ezt is meg merjük tenni" - tette hozzá Kuncze Gábor, aki szerint várható is volt, egyre erőteljesebben radikalizálódnak a folyamatok Magyarországon. Mint mondta, a politika azon részének, amely hallgatólagosan mindig támogatást ad a szélsőséges megnyilvánulásokhoz, el kellene gondolkodnia azon, hogy meddig folytatódhat ez. "Itt nem a rendőrség tekintélyvesztéséről van szó, hanem a radikalizálódás újabb szélsőséges és elszigetelt megnyilvánulásáról" - mondta a pártelnök.

Szilvásy György kancelláriaminiszter úgyszintén a Nap-keltében fejezte ki azt a reményét, hogy csak elszigetelt jelenségről van szó. Elmondta, nem konkrétan erre, de ilyen típusú fenyegetésekre utalt, amikor a titkosszolgálati jelentésekről beszélt a napokban. Hozzátette azonban, hogy erre ő sem számított, és reméli, hogy csak elszigetelt jelenségről van szó. Ugyanakkor hangsúlyozta: már korábban közölték, hogy fegyveres készülődésről szereztek tudomást - foglalta össze a kancelláriaminiszter nyilatkozatát a köztelevízió Híradójának honlapja.


Korábban szélsőséges csoportok szervezkedésével és a Parlament veszélyeztetettségével magyarázta Szilvásy György kancelláriamioniszter a Kossuth téri kordon fenntartását. Az Index.hu honlapján pedig egy vidon arrol beszelt egy fiatalember, hogy Magyarországon terrorszervezetet hoztak mlétre, és ilyen már működik.

A Nemzetbiztonsági Kabinet indokoltnak tartja, hogy a Kossuth teret érintő biztonsági intézkedések legalább március 15-éig fennmaradjanak, mondta újságíróknak a testület szerdai ülése után Szilvásy György kancelláriaminiszter, aki tájékoztatóján közölte, kezdeményezik az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását.

A miniszter elmondta, hiteles információk vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő"; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése.

Szilvásy György szerinte október 23-a után nőtt az Országház épületének veszélyeztetettsége és a biztonsági kockázat a Kossuth téren. Megszaporodtak az épület elleni fenyegetések, szélsőséges csoportok olyan tervet is készítettek, hogy megpróbálnak bejutni a Parlament épületébe. Elmondta azt is, hogy egyes politikusok rendszeresen kapnak fenyegetéseket, magán- és hivatalos programjaikat megpróbálják megzavarni.

Szilvásy György kitért arra, hogy e csoportok akcióinak "gyújtópontja" a Kossuth tér. Mint mondta, a csoportok február 2-a után néhány nap alatt megerősödtek, akcióik előkészítésébe futballhuligánokat és szkinhedeket is bevonnak, és "a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal szerelik fel magukat".

Arra a kérdésre, hogy miért nem számolja fel a rendőrség a szélsőséges csoportokat, Szilvásy György úgy válaszolt: a hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket. Mivel a miniszter rövid tájékoztatóján csak négy kérdést lehetett feltenni, az újságírók már nem kaphattak választ a Parlament konkrét veszélyeztetettségét firtató kérdéseikre.

Konkrét ügyben, illetve gyanúsítottakkal szemben a rendőrség egyelőre nem rendelt el nyomozást azóta, hogy a kancelláriaminiszter szerdán bejelentette: titkosszolgálati adatok vannak arra, hogy szélsőséges csoportok merényletet terveznek a parlament, illetve vezető politikusok ellen.

Folyik a fokozott biztonsági kockázattal összefüggő információk gyűjtése és feldolgozása, s ha szükséges, a rendőrség is megteszi a szükséges lépéseket - mindössze ennyit mondott Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter a Nemzetbiztonsági Kabinet szerdai ülése után tett bejelentésre, amely szerint szélsőséges csoportok összehangoltan erőszakos cselekedeteket készítenek elő.

Terrorfenyegetésre már a tavalyi parlamenti és az őszi önkormányzati választások idején is hivatkozott a kabinet, arról azonban a miniszter nem nyilatkozott, hogy ezeknek volt-e jogkövetkezményük.
Petrétei utalt ugyanakkor arra, hogy a tavaly szeptember 18-án kezdődő események és a mostani kockázatok között összefüggés van. Az MTV elleni ostrom óta a hatóságok elsőrendű feladata, hogy személyek, illetve a Parlament és más fontos középületek biztonságát veszélyeztető jelenségekről minél több információt szerezzenek. Az adatok értékelése alapján pedig a miniszter szerint egyértelmű, hogy a fokozott kockázat fennáll. És amíg ez így lesz, a Kossuth téri kordon is marad, hiszen nem zárható ki az épület elleni támadás veszélye - szögezte le a miniszter.

Petrétei emlékeztetett rá, hogy egyes szélsőséges csoportok élőlánccal zárták volna körül az épületet, mások a tér vagy a Parlament akár fegyveres elfoglalására szólítottak fel. A fenyegetések komolyságát természetesen a különféle forrásból származó adatok értékelése alapján mérlegelik - közölte -, de az mindenképpen a helyzet komolyságára utal, hogy egyes információk szerint megkezdődött az erőszakos fellépéshez szükséges eszközök, például boxerek felvásárlása.

A kancelláriát vezető Szilvásy György miniszter egyébként már fölvette a kapcsolatot a Köztársasági Elnöki Hivatallal, és felajánlotta: ha Sólyom László a helyzetről tájékozódni kíván, bármikor betekinthet a kabinet dokumentumaiba.

- Az a célunk, hogy megelőzzünk minden olyan cselekményt, ami a parlament épületét, s az Országgyűlés működését veszélyeztetné - mondta tegnap Szili Katalin házelnök, miután Szilvásy tájékoztatta őt a nemzetbiztonsági kabinet ülésén elhangzottakról.

Szili, aki korábban levélben többször kért tájékoztatást az illetékesektől a Kossuth téri kordon fenntartásának várható időtartamáról, elmondta: leveleire rendre azt a választ kapta, hogy a korlátozás szakmai-biztonsági okokból továbbra is indokolt. Ő - mint mondta - nem érezte kötelességének, hogy ez ügyben tovább kérdezősködjön. Az épület és egyes állami vezetők ellen készülő támadásokról ő Szilvásy tájékoztatója előtt nem tudott.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója ugyanakkor csütörtökön a kordonnál blöffnek minősítette a merénylet-veszélyt. Emlékeztetett rá, hogy az országgyűlési, majd az önkormányzati választások idején is hasonló indokokkal próbálták meg távol tartani az embereket az utcai megmozdulásoktól. Répássy szerint a kormány eddig öt különböző indokot sorolt föl arra, miért is kell fenntartani a kordont. A biztonsági kockázat ismételt felhánytorgatása szerinte azt jelzi, hogy a kormány továbbra sem hajlandó őszintén beszélni.

- Ha a kormány végre visszatérne az alkotmányos útra, és visszaadná a Kossuth teret a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogukkal élni kívánó embereknek, a Fidesz is tervezne rendezvényeket a térre - mondta, majd később elmondta: egyelőre nem tervezik a kordon újbóli lebontását.

A rendőrség jelenleg nem nyomoz egyet olyan ügyben sem, amelyek összefüggésbe hozhatók egyes szélsőséges csoportoknak a kancelláriaminiszter által is említett készülő esetleges erőszakos cselekményeivel - mondta lapunk kérdésére Garamvölgyi László. Az ORFK szóvivője ugyanakkor hozzátette: a Nemzetbiztonsági Hivatal korábban - azaz, még a kancelláriaminiszter bejelentése előtt - megosztotta a rendőrséggel azokat az információkat, amelyek alapján a nyomozóhatóság megkezdheti az adatgyűjtést.
(az amerikai Népszava)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök a jósnőnél.
- Mondd, öreganyám, mikor fogok meghalni?
Jósnő nézi az üveggömböt, némi hókuszpókusz után megszólal:
- Egy nemzeti ünnepen fogsz meghalni.
- Lárifári... de mikor, melyik évben, melyik napon?
- Az teljesen mindegy, fiam. Az a nap nemzeti ünnep lesz.


- Ha cigányoznak cigány vagyok ,ha zsidóznak zsidó vagyok - mondta Gyurcsány Ferenc.
- De miniszterelnök úr, magát hazug tolvajozzák!!

- Hogyan kell értelmezni Gyurcsany idejében a himnuszt?
- Jókedv el, bőség el.

A Gyurcsány kormány idején találkozik két melós:
- Szevasz! De régen nem láttalak! Iszol egy sört?
- Persze!
- Akkor menj be, addig megvárlak!

George Bush büszkén mondja német és magyar kollégájának, hogy az amerikai emberek átlagban 3 ezer dollárt keresnek. 2 ezerből meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli mire költik a maradék ezret.

Angela Merkel: a németek 2 ezer eurót keresnek, 1.500-ból meg lehet élni, az államot nem érdekli mire költik a maradék 500-at.

Gyurcsány Ferenc: A magyarok 50 ezret keresnek, 80 ezerből meg lehet élni, az államot nem érdekli, honnan szerzik a maradék 30 ezret...

Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
Grósz Károly: Aki ellenünk van, az is velünk van.
Gyurcsány Ferenc: Aki még mindig velünk van, az nincs magánál.

Gyurcsány Ferenc és Kóka János az Egyesült Államokba látogat, és egy díszvacsorán
vesz részt a Fehér Házban.
A vacsora közben Gyurcsány neje, "Klára asszony", azaz a Dobrev Klára, észre
veszi, hogy Kóka egy aranytányért süllyeszt a zakója alá.
Odafordul férjéhez:
- Képzeld a Jancsi most lopott el egy aranytányért. Ha
hazaérünk a Kóka nője halálra fog szekálni, hogy neki van aranytányérja
a Fehér Házból, nekem meg nincs. Azonnal te is lopj nekem egyet!
- De asszony, nem tehetek ilyet, mindenki engem figyel - szól a magyar
"államférfi".
- Azonnal lopsz nekem egyet, vagy irtó nagy botrányt csapok -
válaszolja Dobrev Klára.
Gyurcsány komolyan elgondolkodik, majd megkocogtatja poharát, hogy a
társaság figyelmét magára irányítsa.
- Kedves egybegyűltek - szól Fletó - a hangulat emelkedettsége oly
magasságokat ért el, hogy egy történetet kell elmondanom ifjúságomból.
Fiatal koromban egy ideig bűvész is voltam, és volt egy olyan trükköm,
amelyet senki sem tudott utánam csinálni. Kérem, nézzék meg ezt az
aranytányért, kocogtassák meg, győződjenek meg valódiságáról! Most fogom
a tányért, zakóm alá teszem, begombolom a zakómat, ráfújok a zakóm
gallérjára, és lássanak csodát, a tányér máris átkerült Kóka János
zakója alá...

A kisfiú hazaérkezik fáradtan és éhesen az iskolából.
- Anyu, mit eszünk?
- Ma, drága fiam, semmit. A gyerek a kalitkában szundikáló papagájra néz.
- És ha megennénk a papagájt rizzsel?
- Nincsen rizs.
- És ha megsütnénk?
- Nincsen olaj
- Nekem olaj nélkül is jó. Mondjuk, esetleg kirántanád?
- Gáz sincs.
- És ha a mikróban?
- Nincsen áram.
Erre a papagáj örömittasan felkiált:
- Éljen Gyurcsány! Éljen Gyurcsány!!

- Hogyan nevezzük a magyar történelemben a Szent Istvántól a Gyurcsányig terjedő korszakot?
-A Szent Jobbtól a Balfaszig.

Gyurcsány Ferenc ma folytatta országos kampánykörútját. Egy kis falu mellett elhaladva szolgálati autója, sofőrjenek figyelmetlensége miatt elütött egy disznót. A sofőr lefékez és kissé riadtan kérdezi:
-Miniszterelnök úr, most mitévők legyünk?
-Barátom, mi becsületes emberek vagyunk, nincs messze a falu, menj és kérdezd meg, hogy mivel tartozunk! Kiss idő elteltével éljenző tömeg
érkezik, vállukon cipelve a sofőrt. Gyurcsány megdöbbenve kérdezi sofőrét:
- Mit csináltál, mit mondtál nekik?
-Hát én magam sem értem, én csak annyit mondtam, hogy én vagyok a miniszter úr sofőrje és azért jöttem, mert elütöttem a disznót.

A feleség rajtakapja férjét, legjobb barátnőjével a
hálószobájukban. A férj magyarázata:
Hát igen. Megkúrtam. Nem kicsit. Nagyon! A legjobb
barátnődet. Az utóbbi másfél évben folyamatosan, minden héten. Ilyen böszmeséget még nem követett el férj a világon
De!
Most beismertem. Ez nem hazugság volt, hanem csak elegem lett ebből az erkölcstelen világból, ahol minden férj titokban a feleség
háta mögött aljas játékokat folytat. Ha hazudni akartam volna, akkor keresek egy
eldugott motelszobát, és ott elkapok egy 5 rongyos kurvát.
De én nem így tettem. A legjobb barátnődet kaptam el, a saját hálószobánkban, a saját ágyunkban. Tudatosan akkor, amikor várható volt, hogy hazaállítasz. Ami történt, nem csak az én
felelősségem.
Mindketten hibásak vagyunk abban, hogy ez így alakult. Nem
figyeltünk oda eléggé egymásra. Tudd meg, az elmúlt tizenhat évben minden férfi
akiben csak bíztál, megcsalt téged. Eddig én sem voltam elég
bátor, hogy szakítsak ezzel a egyértelműen téves életfelfogással,
de mostanra elég lett a hazugságokból. Amikor azt mondod te még sosem csaltál meg, tudom, hogy hazudsz.
És még csak be sem ismered. Egy aljas hazudozó vagy, aki
képes lenne élete végéig hazugságokban élni, csak hogy
megmentse a házasságát. Egy hazug lotyó vagy és kész.
Hiába rongálsz, hiába szaggatod szét az öltönyeimet, ezzel is csak azt bizonyítod, hogy egy primitív ember vagy, aki nem érdemel meg engem. Beadhatod a válópert, de én soha nem mondok le a házról, és a gyerekekről. Mert inkább maradjanak nálam, mint egy olyan durva, vandál embernél, aki csak, hogy leplezze saját hazugságait, szétveri a fél lakást, ordibál, és félelmet kelt szegény ártatlan gyerekekben.

A legfrissebb hírek szerint a NASA állítólag már bejelentkezett, hogy
megvásárolja Gyurcsány Ferenc arcát borító bőrszeru anyag
szabadalmát. Azt mondják, hogy az űrsiklók hővédő kerámiapajzsa ehhez képest egy nejlonzacskó.

Az újságíró meghal és felkerül Szent Péter elé. Látja, hogy a mester mögött sok száz nagy óra áll és mindegyiken egy-egy név: Arafat, Blair,Bush, Chirac, Iliescu, Putyin, Schröder stb. Természetes kíváncsisága következtében megkérdezi:
- Mire szolgálnak ezek a hatalmas órák ?
- Ezek a világ vezető és meghatározó személyiségeit jelképezik. Amikor valami marhaságot mondanak, a mutató egy perccel előbbre ugrik.
- De Szent Péter, nem látom Gyurcsány Ferencét, ő az ország első embere. Hol van az ő órája ?
- Fiam, az az íróasztalomon áll, és ventilátornak használom.

Gyurcsány, Kóka, Kuncze ladikozik a folyón, egyszer csak elsüllyednek...
- Ki menekül meg?
- ???
- Az ország!

Mi az, Gyurcsány sósavban?
- ???
- Oldódik a probléma!

A gyerekek tanulják az iskolában a Nemzeti Dalt. A tanárnő mondja nekik, hogy másnapra hozzon mindenki valami tárgyat, ami a verssel kapcsolatos.
Másnap jelentkezik az egyik tanuló egy karddal. Kérdezi a tanárnö:
-Ezt miért hoztad?
-Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart..."idéz a versből.
Egy másik tanulónál van egy lánc.
-Ezt miért hoztad?
-Mert "Fényesebb a láncnál a kard,jobban ékesíti a kart..."idéz a versből.
Móricka is jelentkezik. A tanárnő szörnyülködve látja, hogy Mórickánál a Gyurcsány fényképe van.
-Hát ezt miért hoztad?!-fakad ki a tanárnő.
-"Sehonnai bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer..."

A Gyurcsány csomag nem is hülyeség! Persze attól függ, hogy kinek a szájából ...
Mert például, ha egy börtönőr mondja a Csillagban:
- GYURCSÁÁÁNY....... CSOOMAAAG! - akkor az nem is hangzik rosszul!

Bush, Putyin és Gyurcsány beszélgetnek.0
- Nagy gondban vagyok - mondja Bush. - A minisztereim közül az egyik alkoholista, de nem tudok rájönni, ki az.
- Én is hasonló gondban vagyok - bólint Putyin. - Az egyik miniszterem korrupt, de nem tudok rájönni, ki az.
- Ismerős a helyzet - így Gyurcsány. - Az egyik miniszterem szakértő, de nem tudok rájönni, ki az.

Két kisnyugdíjas beszélget:
- Én a Norbi módszerrel semmire nem mentem, a Gyurcsány módszerrel viszont szeptember óta hat kilót fogytam.

Meghal Gyurcsány Ferenc és menne már a mennyországba. Bekopog. Kijön Szent Péter és mondja neki:
- Gyurcsány, sajna nem jöhetsz be.
- Miért?
- Hát, eléggé félrevezető életed volt, ígérgettél aztán kiderült, hogy hazudtál. De van egy lehetőséged. 1 napot el kell töltened a pokolban, egyet a mennyben és aztán dönthetsz hol szeretnél lenni az idők végezetéig.
Így is lett. Gyurcsány lemegy körülnézni a pokolba. Ott az összes cimborája, martiniznak, ökröt sütnek, golfoznak. Nem akar hinni a szemének. Miután eltöltött egy napot, felnéz a mennybe is. Látja, hogy hatalmas békesség, az emberek kiegyensúlyozottak, minden tökéletesen működik az ott levők teljes megelégedésére. Lejár a nap és döntenie kell. Kérdi Szent Péter:
- Nos hol szeretnél élni?
- Hááát lehet, hogy böszmeség, a földieknek ne mondjátok meg, de én inkább a poklot választom.
- Rendben, legyen hát.
Lemegy a pokolba, maga Lucifer nyitja ki a kaput, ahogy belép, be is csapódik mögötte. Látja ám, hogy a barátai koszosak, büdösek, a szemétből esznek. A családtagjait meg éppen nyárson sütik.
Odafordul Luciferhez.
- Lucifer bátya! Tegnapelőtt nem ez volt itt!
- Ja, Fletókám, az volt a kampány, aztán választottál; ezek pedig itt a reformok...

Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül
- No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad? - mondja Gyurcsány Katus.
- Nem én akarom, anyám, hanem egy egész ország!

Választások után nagy fekete autó megy vidékre, benne Gyurcsány Ferenccel és a kormány négy másik politikusával. Egyszercsak az autó nagy sebességgel nekicsapódik egy fának. Rendőrök, mentők, tűzoltók azonnal a helyszínre sietnek, de csak a totálkárosra tört autót találják, a politikusoknak hűlt helye. A közelben azonban meglátnak egy parasztbácsit, aki hatalmas földhalom mellett támaszkodik az ásójára. Megkérdezik tőle:
- Bátyám, látta a balesetet?
- Láttam én.
- S hová lettek a politikusok?
- Elástam őket.
- Meghaltak?
- De meg ám.
- S egy sem maradt életben?
- Hát, a Gyurcsány és az a másik ... a Kóka, az mondta hogy ő még él, de én ezeknek már semmit sem hiszek el!!

Egy magyar és egy amerikai a nemzeti vívmányokról beszélgetnek. Így az amerikai:
- We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash!
Mire a magyar:
We have Ferenc Gyurcsany, no wonder, no hope and no cash!

A tanító néni arra kéri a gyerekeket, mondjanak bölcs magyar mondásokat. Jelentkezik az egyik.
- Kovács, mondjad a bölcs mondásodat.
- Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
- Jól van Pistike, leülhetsz. Na ki tud még mondani?
Na Tóth, most te következel.
- Ki korán kel aranyat lel.
- Nagyon jó Andriska, leülhetsz. Na, van még valaki, aki tud még mondani valami bölcs magyar mondást? Ferike, na fiacskám halljuk a te mondásodat.
- Aki hazudik, az lop is.
- Ez igen Gyurcsány Ferike, te még sokra viheted az életben. És Ferike jól az agyába véste a tanító néni dícséretét...

Mit köszönhetünk a Gyurcsány kormánynak?
- Azt, hogy tavaly a szakadék szélén álltunk, most egy jelentős lépést tettünk előre!

Gyurcsánnyal közlik, hogy a bélyeg, amely őt ábrázolja, rossz minőségű,
ugyanis nem ragad.
Feri bemegy a postára, beáll az emberek közé és megkérdezi az atyafiakat,
hogy igaz-e, hogy nem ragad a bélyeg.
Azok bizonygatják, hogy nem ragad.
Feri vesz egy bélyeget, ráköp, egyből odaragad.
Erre megszólal mellette az egyik atyafi:
- Jaaa, hát arra az oldalra kell köpni?

Csomagol a hosszú külföldi munkára induló magyar, egy barátja segít neki a pakolásban.
Az egyik bőröndben meglát egy Gyurcsány-képet, rá is förmed a barátjára:
- Ez meg mit keres itt?
- Ha honvágyam lenne, elég ránéznem...

Két ember beszélget:
- Te ez a gyurcsány mekkora szinész!
- Igen, én is szeretném minél több darabban látni!

Gyurcsány Ferenc felriad álmából. Kérdi a felesége, Dobrev Klára:
- Mi baj, Ferikém?
- Jaj! Borzasztó álmom volt.
- Mi volt az?
- Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól éltek, megerősödött a forint.
- És mi ebben a rossz?
- Az, hogy már nem én voltam a miniszter.

A szociális othon vezetője találkozik az utcán Gyurcsány Ferenccel és elpanaszolja neki, hogy megélhetési gondok miatt el kell adniuk a készüléküket. Gyurcsány erre felkiált, hogy nehogy eladják a készüléket mert új politikai műsorral rukkolnak elő:
Hétfő: én leszek műsoron....
Kedd: a feleségem...
Szerda: az egész családom....
Csötörtök: az MSZP frakció....
A hét hátralevő részében: a népé a képernyő....

A vezető otthon megnyugtatja az embereket, hogy nem kell eladniuk a készüléket, mert minden nap fantasztikus műsorokat fognak látni:
Hétfő: A félkegyelmű...
Kedd: A makrancos hölgy...
Szerda: A rém rendes család...
Csütörtökön: Alibaba és a 40 rabló...
A hét hátralevő részében pedig Nyomorultak.....

Egy hajléktalan már majd éhen hal, végső kétségbeesésében elmegy a német követség elé, és egy darab száraz kenyérre elkezdi kenni a kutyaszart... mert abból van bőven Budapesten.
Meglátja a nagykövet, és lerohan:
- Ember, mit csinál?
- Nagykövet úr, éhes vagyok de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre, mert az bőven van itt!
- Tudja mit, itt van 10 euró! Vegyen magának valamit, de innen menjen el!
A fószer megy is boldogan. És ha már ilyen jól sikerült a próba, elmegy az amerikai követség elé is. Meglátja a nagykövet, és lerohan:
- Ember, mit csinál?
- Nagykövet úr, éhes vagyok de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre!
- Tudja mit, itt van 20 dollár! Vegyen magának valamit, de innen menjen el.
A fószer úgy gondolkozik, ha egy nagykövet ennyit ad, mennyit kaphat a miniszterelnöktől... Reggel leül a Lánchí­dhoz. Jön is Gyurcsány futva és meglátja a hajléktalant, ahogy keni a kenyérre a kutyaszart.
Odaszalad hozzá:
- Ember, mit csinál?
- Miniszterelnök úr, éhes vagyok, de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre!
- Azt látom, de ilyen vastagon?! És a többieknek akkor mi marad?!!

Dugó az M1-esen...
Helikopterek, rendőrség, mentők, a tűzoltók, meg persze millió autó!
A sorok közt fiatal ember kopog az ablakokon...
- Mi történhetett? - kérdezi a sofőr.
- Nagy baj! Valami arab terroristák elrabolták Gyurcsány Ferencet! 10 millió dollárt követelnek, ha nem kapják meg, lelocsolják benzinnel és elégetik! Most arra gyűjtök!
- A többiek mennyit adtak?
- Hát nem mindenki egyformán, de az előtted álló 2 litert ... !

A közönséges avagy pannon böszme ( bösmus pannonicus )

Mint a többi böszme, főemlősnek látszó faj, ellenben gerinctelen és hidegvérű. Kárpát-medencei fajtája keleti eredetű, főleg az Oroszország területén honos böszmétől ( bösmus sovieticus ) származik, de a populációban bolgár és román vérvonalak is fellelhetők. Régebben a böszmológia tévesen a ragadozók közé sorolta, valójában élősködő. Pontos étrendjét homály fedi, annyi bizonyos, hogy nem szereti a tojást, a paradicsomot és a narancsot.
A pannon böszme nagyon gyors mozgású. Az egyes példányokat rövid idő elteltével egymástól távoli helyszíneken figyelhetjük meg, sőt az is előfordult, hogy egy példány egyszerre volt a kubai tengerparton, a budapesti kormányülésen és közben még interjút is adott.
A böszme társas lény, főleg pártban illetve titkosszolgálatban szocializálódik ( mint a böszmológusok nemrégiben kimutatták, a kettő között lényegés különbség nincs ). Pártjának lehetnek leágazásai, mint a szakszervezetek, nyugdíjas klubok, bár ezekből manapság visszaszorulóban van. A család mint olyan nem ismeretlen a böszmék előtt, azzal a kiegészítéssel, hogy a domináns hímek az öregeskedő, öregecskedő párjaikat rendszeresen fiatalabbra cserélik.
A böszme kimagasló és egyedülálló tulajdonsága, hogy a többdimenziós virtuális előnytérben igen jó hatásfokkal találja meg az optimális nyelvi fordulatot, amit aztán változó színészi és nyelvi képességekkel ad elő. Ezzel a szimpatizánsaiból álló hallgatóságát nagy biztonsággal elkápráztatja, a stratégia hátránya azonban, hogy amit mond, az nem feltétlenül igaz. Régebben a böszmológusok azt hitték, hogy a böszme mindig hazudik, az újabb kutatások eredményei inkább arra engednek következtetni, hogy a böszme mondanivalójában az igazságnak nincs szerepe. Egyéb vonatkozásban az intelligenciája nem túl magas, de ezzel a képességével bámulatosan expenzív stratégiát tud kialakítani. Persze a legtöbb példány képességei az optimalizálásban sem túl jók, ezek orbánoznak.
Bár kihalás nem fenyegeti, sőt a populáció fejlődik, a pannon böszmét a törvény védi. Szabadon élő példányainak ingerlését és etetését ( tojás, paradicsom stb. ) a böszmőrség ötvenezer forintos pénzbírsággal, vagy helyszíni félholtra veréssel bünteti.