2009. november 22., vasárnap

Bernáth(y) Vörös Lyuka

Bernath(y) Sándornak (Bernáthy Jean d'Art, pórias magyar nevén Bernáth Sándor) autodidakta művésznek a kilencvenes évek elején sikerült országos hírnévre szert tennie. Művészi átértelmezésében az Új Hölgyfutár nevű művészeti lap címoldalán a koronás magyar címer halálfejjé változott, két maszturbáló ördöggel feldobva. A kommert éppen felváltó ősi szimbólumegyüttes, khm, kritikai átformálását látva sokan nemzetgyalázás kiáltottak, de az ugyancsak újsütetű művészi és sajtószabadság védelme alatt megúszta törött orr ügyészi eljárás nélkül Sanyink. Magyarország nem Dánia.

Bernáth, Bernath(y) Sándor, Fényes Adolf, Red Hell, Vörös Lyuk, Yuk, Óbuda, III. kerület, Budapest, koncert, Új Hölgyfutár, címer

[OVERALL MUSIC BEMUTATJA] MIND1, NULLADIK VÁLTOZAT, KAKAÓS KESZEG, EKONOMI, MULLIGAN 2009. november 7., szombatAz Új Hölgyfutár végül tönkrement, Sanyi meg alámerült a bizniszbe. Létrehozta a megszűnt Fekete Lyukra hajazó Vörös Lyukat egy óbudai pincerendszerben és azóta csupán kifizetetlen együttesek és bojkottfelhívások révén hallottunk róla. Ördögei azonban ide is elkísérték, a kocsma honlapjának nyitóoldalán a Hősök téri oszlopon ácsorgó Gábriel arkangyal fogadja a kedves látogatókat, a magyar korona és kettős kereszt helyett koponyát és vasvillát emelve a magasba. Éppen úgy, ahogy a legenda szerint az államalapító, Szent István álmában tette :D

Sokévi érdektelenség után végre mi is elszántuk magunkat, hogy ellátogassunk Bernát úr földalatti birodalmába, mivel egyik ismerősünk itt szerzett fellépési lehetőséget a zenekarával. Egy pofonegyszerű üzleti modellről van szó: szervezzél fesztivált, a fellépő zenekarok hozzátartozói és barátai majd megtöltik a kocsmát. Mentünk, harmincan, oda, Óbudára, világvégre, hévvel, bringával, taxival.

Bernáth, Bernath(y) Sándor, Fényes Adolf, Red Hell, Vörös Lyuk, Yuk, Óbuda, III. kerület, Budapest, koncert
Bernáth, Bernath(y) Sándor, Fényes Adolf, Red Hell, Vörös Lyuk, Yuk, Óbuda, III. kerület, Budapest, koncert[OVERALL MUSIC BEMUTATJA]
MIND1, NULLADIK VÁLTOZAT, KAKAÓS KESZEG, EKONOMI, MULLIGAN
2009. november 7., (a novemberi Nagy Októberi Szocialista Forradalom, baszkikák, de semmi forradalmi hangulat)

A Timár utcai HÉV megállótól 300 méterre, külvárosi éj, bunkó beeresztők (Hogyhogy hol a biciklitározó? Nem látod azt a nagy falat?). A Kék Lyukban vmi trashfesztivál dübörög, mi a Vörös Lyukba igyekszünk. Beugró 1000 forint.


Vörös Yuk (Lyuk), Kék Yuk (Lyuk) Red Hell, Blue Hell 1036 Budapest, III. kerület, Fényes Adolf utca 28Negyedház, lötyögés a nézőtéren, a hozzátartozók a zenekaruk fellépéséig a büfében isznak. 200 ember gruppenszekszes élmény nélkül befér a mulatóba. Meglepően ötletes dekoráció, romkocsmás hangulat, belvárosi sörárak. Euro welcome 250 forintért, de az expat-ok éppen nem küldtek képviselőt a külvárosi mélybe. Barátságos pultos csajszi, a 7. sör környékén Béla mindenmindegy alapon bepróbálkozik, de finoman lepattintják. Majd Géza is. Meg Marci. Stb. A piszoárban lógó teaszűrőket látva morc arcunkra mosoly költözik és egész este ott marad. A ruhatár kissé homályos emlékeink szerint ingyenes, de ez nem biztos. Kló rendben, bár az egyik csésze törött. Összességében hárásó, leszámítva a tapló beengedőket. Óbuda legjobb koncerthelye és kocsmája, bár ezen a környéken ezt a rangot elérni nem kunszt. Aki "balos" helyre számít a névből kiindulva, az erősen arcra esik. Ez egy ideológiailag jellegtelen kocsma, semleges belső, kőkemény profintorientált hely. Egész estés elfoglaltságra ajánlott, pénztárcakímélően bemelegíteni a környező panelrengeteg kisboltjaiban lehet.

Cím: Vörös Yuk (Lyuk), Kék Yuk (Lyuk)
Red Hell, Blue Hell
1036 Budapest, III. kerület, Fényes Adolf utca 28
honlap: www.yuk.huPublish Post

Tovább: boycott, Timur Lenk a Lyukról és Bernátról, indymédia, ördögös címer


Balleros hely ballerosoknak: Che emlékkápolna a Ráday utcában (megszűnt), Tandem Cafe (khm, a tulajok)

10 megjegyzés:

Léböjt írta...

dedurva! ezek ráverik a címerre

Névtelen írta...

Szikora Robi az előbb Nagymagyarországos kitűzőben nyilatkozott a televízorban

Névtelen írta...

Balázs Pali is helyezkedik, haha!

Névtelen írta...

Újat mutat a magyar énekes
Balázs Pali: Mi összetartozunk!
A tőle megszokott vidám, pörgős dalok helyett valami egészen újjal jelentkezik Balázs Pali - Az énekes Összetartozunk címmel készítette el nemrég új videóját, amiben a határon túli és anyaországbeli magyarság kapcsolatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Névtelen írta...

Újat mutat a magyar énekes
Balázs Pali: Mi összetartozunk!
A tőle megszokott vidám, pörgős dalok helyett valami egészen újjal jelentkezik Balázs Pali - Az énekes Összetartozunk címmel készítette el nemrég új videóját, amiben a határon túli és anyaországbeli magyarság kapcsolatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Névtelen írta...

http://www.youtube.com/watch?v=njjaIMvFI-U

BB írta...

Úgy tudom, hogy mostanában a többi vendéglátos haknimester is nagyon igyekszik. Lagzi Lajcsi "Sumérok vagyunk", Fásy Ádám meg "Mindent vissza" címmel ad ki lemezt.

Névtelen írta...

köcsög lehúzós hely

rotyirotty írta...

ne baszogassátok, mert éppen csődbe megy

Névtelen írta...

meghalt...