2013. november 30., szombat

A Lánchíd csendes szétrohadása



























Kék Ló: pia és ruhabolt (új hungarikum)

Nyitva: estétől reggelig, asszem

 cím: Kazinczy 11, Budapest, Hungary, 1075 (20) 388 3863

Gasner özvegyének formabontó vállalkozása a pianegyedben, a Szimplával szemközt. Asszem. Nagyon kellemes hely. Azt hiszem. 15 sört. Isten megbocsát. Az a dolga. Remélem, senkit és semmit sem törtem össze. Ha igen, bocsika.

A Kék ló egy ruhakocsma, ami azt jelenti, hogy iszogatás mellett ruhákat, kiegészítőket is lehet szerezni, Tóth Virág divattervező kollekciójából. Attól, hogy a ruhák ott pihennek egy kiszuperált konyhaszekrény polcain, otthonos lesz az ivászat helyszíne is - mintha a haverokat hívnánk fel magunkhoz egy sörre, csak előtte lusták voltunk rendet tenni. 

Annak oka pedig, hogy a ruhákat nem próbabán hanem egy lófejű modellen mutatják be, igen egyszerű: az alkotó nem volt megelégedve a próbababák ábrázatával, így egy parlagon heverő lófejjel helyettesítette azt. Így lett nekünk kék lovunk, Virágnak meg egy kellemes helye a romkocsma klasszikus Szimpla kerttel szemben. (http://romkocsmak.hu/index.php?id=helyek&hely=18)


facebook
keklo.hu/




Programajánló: Bada Dada emlékest a Mixartban dec. 6-án (Bada Mikulás, bzmg)

Bada Dada
A legjobb, amit a magyarság adhat Mikuláskor a vásárlási görcsbe merevedett önmagának. Egyben Bada Dada a magyarság válasza a hanyatló Nyugat konzumalizmusára meg az MTV-re és a Coca Cola mámorban fetrengő megélhetési művészekre. Szabadság. Ne aggyad az agyad.
HÍVJÁTOK MEG HARCOSTÁRSAITOKAT, BARÁTAITOKAT, MŰVÉSZEKET, LÁTHATATLAN MŰVÉSZEKET - EZ AZ ESTE SZÓLJON AZ ÉLETRŐL! 

 NO NOSZTALGIA! ÉLJEN AZ ÉLET!

..........vendégek,fellépők ......=::::Ef Zámbó István,Barcs Miklós,Kettős Tamás, Pénzes Olivér, Létra zenekar és még sokan mások .........a galérián vetítések 
facebook event, itt lehet csatlakozni.
 A többiek meg menjenek operettbe.


Magyarország, Kőbánya, rozsdazóna






A k+f-nek makrogazdasági jelentősége is van: az erre fordított jövedelmek annak a jelzői is, mennyire hajlandók a piaci szereplők feláldozni a jelenbeli anyagi jólétüket a jövőbeli helyzetük biztosításáért cserébe. A k+f-kiadások arányát a gazdaság fejlődési lehetőségeivel összefüggőnek is gondolják. 2004-ben a 15 régi EU-tagállam GDP-arányos k+f-kiadása 1,92%-os volt - Magyarországon csak 0,89%-ot ért el.[forrás?] Az Amerikai Egyesült Államokban ez a mutató tartósan meghaladja a 2,5%-ot, az ezredforduló óta Japánban pedig a 3%-ot is. (wiki)

2013. november 29., péntek

Napi fika: A Magyar Nemzeti Színház díszkivilágítással

Kerekeket kapott a Nemzeti Kultúra hajója?



Napi hörgmetál: Várnegyed, lakással rendelkező hajléktalanok és békés egymás melletti élés

A rátarti várbelieknek sem könnyű...
Köszönjük a fotót kedves olvasónknak, Semjén Zsoltnak


2013. november 27., szerda

Programajánló: Alejandro Jodorowsky szellemidézés



Don’t Eat Group + Christian Skjødt (HU/DK): Axis Mundi – Alejandro Jodorowsky szellemidézés

Koncepció: Juhász András, Sőrés Zsolt
Vizuális performansz: Diák István, Juhász András
Élő zene: Christian Skjødt, Sőrés Zsolt Ahad
Performansz: Vass Imre
Alkotótárs: Szabados Luca

Audiovizuális töredékek, dallamok, jelenetek, zajok egy univerzális, misztikus anarchista utazásról Alejandro Jodorowsky filmjei nyomán. Analóg és digitális hang- és szabálytalan médiatörmelék-archeo(neo)lógia a XXI. század kezdetén, pszichedelikus-szimbolikus hang-jel analízis, gyógyító utazás, rituális performansz, visszatérés a valóságba.

A „Don’t Eat Group” független laboratórium 2006-ben alakult Juhász András videó- és multimédiaművész vezetésével. Projektjeikben a direkt vizuális és hangi mellérendelés a konceptuális brikolázs – azaz, hogy az adott lehetőségekből korábban nem létező, „más”,„új” keletkezzen – létrehozásának a szándékán alapul: a valós idejű, sokrétegű vizuális-, hangszeres és tárgyzenei improvizációkon, melyek tartozékai a „meghackelt”, áramkör-átalakított eszközök, nem csak audio-, hanem digitális kamerák és képalkotó eszközök, valamint az élőszereplős- vagy tárgyperformansz. 


http://www.youtube.com/watch?v=Sm5742FlDiQ

Christian Skjødt (DK) Aalborgban él. Az Aalborgi Zeneakadémián, ahol dobosként végzett elektronikus zeneszerzést tanít. Zenéjének gyújtópontja az improvizációi, a nem-hagyományos hangeszközök, a dekonstrukció, amely Skjødt számára egyúttal az ember vs gép-ellentétben meghúzódó kíváncsiságból fakadó kreativitás terepe is.
http://www.skjodt.net/

Jegyár: 500 Forint


December 22, vasárnap 9 óra


Átrium Film-Színház Margit körút 55., Budapest, Hungary, H-1024

Napi közterületi drogreklám és agyhúgykő: "Engem a bor hozzád visz" (Bortársaság)

Csak semmi pánik, egyben maradunk, egyben marad a család. Csak iszom egy keveset, mértékkel, egy kevés nem árthat.

Önfelmentés, megnyugtatás, érvek a szájba.
Igyál, hülye, attól okosodsz.

 A reklámos geciket lelövik, ugye?


Az 1993-ban alapított Bortársaság szaküzleteiben széles magyar és külföldi borválaszték mellett kedvére válogathat párlatok, pezsgők, csokoládék, poharak, könyvek és boros kiegészítők között. Választékunk különleges, mert személyesen, kollégáinkkal válogatjuk rendszeres kóstolóinkon. Folyamatosan bővülő, gazdag kínálattal, borértő, segítőkész kollégákkal várjuk vásárlóinkat.

Üzletünk a Vécsey utca és a Vértanúk tere sarkán található.

cím: 1054 Budapest, Vécsey u. 5.

Email: parlament@bortarsasag.hu, onlinerendeles@bortarsasag.hu

Honlap: http://www.bortarsasag.hu

(Köszönjük a fotót Semjén Zsolt olvasónknak)


Engem a bor hozzád visz.

Berky Harry, az antimagyar zsidó világösszeesküvő



Forrás: Új Élet


A közelmúltban avatták fel az 1930-as és 40-es évek híres gyermekszínésze, Berky Harry emléktábláját, melyet a Budapesti Zsidó Hitközség készített és helyezett el a XIV. kerület, Nagy Lajos király útja 144. számú ház bejárati kapuján, a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Főosztálya támogatásával. Ebben a házban élt fiatal korában az 1928-ban született Berky Harry. Művészi tehetségét édesapjától, szépségét és szorgalmát édesanyjától örökölte. Színészi pályafutását ötéves korában, Lakner bácsinál kezdte. Ezt követően több templomkörzetben lépett fel: a Hollán Ernő, a Hegedűs Gyula utcában, a Bethlen téren és a Jávorka Ádám utcában, ahol édesapja elöljáró volt. Több hangjátékban, valamint filmben is szerepelt, pl. a "Tomy a megfagyott gyermek"-ben, és főszerepet kapott Felkay Ferenc "Álomsárkány" c. alkotásában. A jelenlegi Fővárosi Operettszínház helyén lévő teátrumban fergeteges sikert aratott a francia Bitabou "Déligyümölcs" c. darabja. Góth Sándor negyven gyermek közül választotta ki a kis Berky Harryt. Kitűnő kritikákat írtak az akkori színházi és napilapok, folyóiratok: a csodagyerek, a túl pisze göndör csöppség, Berky Harry olyan rutinos már, mint Wallace Beery... Bekövetkezett egy olyan korszak, amikor nagyon sok színész már nem léphetett fel a Rádióban, nem szerepelhetett filmben vagy színházban. Az OMIKE keretében Berky Harry is több darabban játszott. Még 1944. március 19-én is színpadra lépett az "Anyaszív" c. műben. Amikor édesanyjával az előadás végén ki akart jönni a Hitközség épületéből, a németek körülzárták az épületet, megmotozták mindkettőjüket, hogy nincs-e náluk fegyver, és csak ezután engedték haza őket. 1944 őszén édesapjával elvitték a nyilasok a csillagos házból az óbudai téglagyárba, ahol szétválasztották őket. Édesapját Dachauba, őt pedig a hírhedt Harkai táborba vitték. Sajnos ott bélhurutot kapott. A betegeket összeszedték, és a vagonban étlen-szomjan utaztak. Felixdorfba került ő is, ahol a németek sorra lelőtték őket. Még 17 éves sem volt, amikor ez bekövetkezett. 

Az emléktábla avatásán többek között a következő személyek jelentek meg: Streit Sándor, a BZSH elnöke, Kiss Péter kancelláriaminiszter képviseletében Mészáros Ferenc, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának főosztályvezetője, a Színháztörténeti Intézet és Múzeum igazgatójának megbízásából Gajdó Tamás.

2013. november 26., kedd

Programajánló: vegyetek egy könyvet a Gondolkodó Antikváriumban, Budapest legjobb anarcho-öskommer-autonóm politikai lerakatában

Tényleg jó fej, nem az "elmúltnegyvenév" áporodott diktatúrájának áporodott hülyesége és nosztalgiája.
Virágozzék ezer virág.


Várnegyed,  Logodi Utca 51




HI,

What concerns the complete renovation of the bookshop – the situation is depressing. We managed to solve some minor problems (the cleaning of the canalisation etc.), but recently the National Office of Taxes began to demand the payment of a past dept without delay, so we had to pay. Nobody expected that. In the case of not paying, the state would have hypothecated the flat of a comrade which almost surely would have led to the losing of the flat. The vast part of the collected money was consumed by this issue. Unfortunately, the movement bookshop does not secure a living – to put it mildly. The comrade has no other job and also can't find any employment which is compatible with the running of the shop. Therefore he lives from one day to another, and the shop needs financial support. Please distribute the solidarity appeal if you can, and support us! Thanks! The renovation has to be made and support is needed apart from this, too, this is why we continue to ask for support.
We are not demoralized, but are looking forward, the mills of capital are working this way – bloodily and cruelly, day by day, but we continue to struggle against it. Forward! Long live communism!
Greetings,






Solidarity appeal for the renovation of Gondolkodó Autonóm Antikvárium (Gondolkodó Autonomous Bookshop) autumn
2013

The Gondolkodó Autonomous Bookshop is the only workers’ movementary distribution place, library and meeting-place in the East Central European region (namely in Hungary) which has been functioning continuously for many years (now for 20 years). Now this place must be renovated because the walls are wet and mouldy, the mortar has been falling, the sets of shelves are rickety, the drainpipe is often clogged up etc. The condition of the library has been worsening gradually and also the distribution of publications is harder under these circumstances.
Since we can not pay for all the costs of the general renovation we ask for your financial help in order that we could do the renovation during the summer. Please support this aim according to your possibilities (if you can send 10 Euros then do it, but if you have more money you can send bigger amount).
Comrades, activists and sympathisers, please spread our solidarity appeal and support us!

Thanks for your help in the name of internationalist proletarian solidarity!



GONDOLKODÓ AUTONOMOUS BOOKSHOP

Hungary- Bp-1012 . Logodi Utca 51

website : http : gondolkodo. mypressonline. com

e-mail: gondolkodo@citromail.hu
http://www.facebook.com/gondolkodo.antikvarium

Raiffeisen BANK( in euro)

Name : Tütö László
Iban : HU 3912 0101 5401 3152 1900 2000 06
Swift code : UBRTHUHB

Hola !
Este es un llamado de solidaridad para la renovación de la Biblioteca Autónoma Gondolkodó (Gondolkodó Autonóm Antikvárium). Estefa del año 2013.

La Biblioteca Autónoma Gondolkodó es la única librería, el único lugar de distribución el movimiento obrero y el único espacio de encuentro en la región de Central del Este de Europa (conocida como Hungría) que ha estado funcionado de manera continua durante muchos años (en la actualidad más de 20). Actualmente, este lugar necesita mantenimiento dado que los muros están húmedos y enmohecidos, el recubrimiento de los muros se ha estado callendo, las estanterías han comenzado a desvencijarse, el desagüe se obstruye con frecuencia, etcétera. Las condiciones de la librería han empeorado gradualmente y asimismo, la distribución de las publicaciones se ha vuelto difícil bajo estas circunstancias.

Dado que no podemos cubrir todos los costos para la renovación general, pedimos su ayuda económica para poder hacer el mantenimiento durante la verano. Por favor, ayuden a esta causa de acuerdo a sus posibilidades (si pueden enviar 10 Euros , no lo duden, pero si cuentan con más pueden aportar una suma mayor).

¡Camaradas, activistas y simpatizantes, por favor, corran la voz de este llamado de solidaridad y ayúdennos!

Vuestra ayuda puede ser enviada a esta cuenta bancaria:

Bank / Banco: Raiffeisen Bank
Name / Nombre : Tütö László
Iban / Número Bancario Internacional (IBAN) : HU 3912 0101 5401 3152 1900 2000 06
Swift code / Código interbancario: UBRTHUHB

¡Gracias! ¡Solidaridad! ¡Saludos!

Hola!

En lo que respecta a la remodelación total de la biblioteca, la situación es deprimente. Intentamos resolver algunos problemas (como la limpieza, el drenaje, etc.), pero recientemente, la Oficina Nacional de Impuestos comenzó a pedir el pago de una deuda anterior sin demora, así que tuvimos que pagarla. Nadie esperaba eso. En caso de no pagar, el Estado va a hipotecar el piso de un camarada el cual prácticamente tendría que dejar que se perdiera el piso.
La mayor parte del dinero recolectado se terminó con este asunto. Desafortunadamente, el manejo de la biblioteca no asegura la subsistencia, por decirlo suavemente. El camarada no tiene otro trabajo y tampoco puede encontrar un trabajo para el manejo de la tienda. Por lo tanto, vive al día y la librería necesita apoyo econímico. Por favor, distribuye el llamado de solidaridad si te es posible y ¡apóyanos! ¡Gracias! Es necesario que se haga la remodelación y se requiere el apoyo, es por esa razón que continuamos solicitándolo.

No estamos desmoralizados, más bien miramos hacia adelante. Los molinos del capital siguen así: de forma sangrienta y cruel, día tras día, pero nosotros continuamos la lucha contra él. ¡Adelante! ¡Larga vida al comunismo!

Saludos!"

Gondolkodó Autonóm Antikvárium
Hungary- Bp-1012 . Logodi Utca 51
http : gondolkodo. mypressonline. com
e-mail : gondolkodo@citromail.hu
facebook :
http://www.facebook.com/gondolkodo.antikvarium


BUDAPEST : APPEL À LA SOLIDARITÉ POUR LA RÉNOVATION DE LA LIBRAIRIE AUTONOME GONDOLKODÓ

automne 2013

La librairie autonome Gondolkodó est un lieu du mouvement qui fonctionne depuis une vingtaine d’années. Maintenant, ce lieu doit être rénové car les murs sont humides et moisis. L’état de la bibliothèque s’aggrave progressivement et dans ces circonstances la diffusion de publications est plus difficile.
Puisque nous ne pouvons pas payer pour tous les coûts de la rénovation générale, nous demandons votre aide financière afin que nous puissions faire la rénovation durant l’été. S’il vous plaît, soutenez cet objectif en fonction de vos possibilités.
Camarades militants et sympathisants, veuillez diffuser notre appel de solidarité et de nous soutenir !

Salut ! Bonjour !

GONDOLKODÓ LIBRAIRIE AUTONOME
Hongrie-BP-1012. Logodi utca 51
site internet
e-mail : gondolkodo@citromail.hu
Raiffeisen Bank
Nom : Tütö László
Iban : HU 3912 0101 5401 3152 1900 2000 06
Code Swift : UBRTHUHB

Raiffeisen Bank

Nom: Tütö László

Iban: HU 3912 0101 5401 3152 1900 2000 06

Code Swift: UBRTHUHB

Gondolkodó Autonóm Antikvárium

Hungary- Bp-1012 . Logodi Utca 51

http : gondolkodo. mypressonline. com

e-mail : gondolkodo@citromail.hu

facebook :

http://www.facebook.com/gondolkodo.antikvarium
Solidaritätsaufruf:

2013
Herbst
Seit vielen (nunmehr 20) Jahren ist der Buchladen Gondolkodó der einzige funktionierende Infoladen im östlichen Mitteleuropa. Er fungiert gleichermaßen als Treffpunkt, Vertriebstelle für Literatur der Arbeiter_innenbewegung als auch als Archiv für solche Texte. Nun muss er dringend renoviert werden, da die Wände feucht und schimmlig sind, der Putz von der Decke fällt, die Regale wacklig sind, das Abflussrohr verstopft ist, etc. Der Zustand der Bibliothek hat sich zunehmend verschlechtert, und der Vertrieb von Publikationen wird unter diesen Umständen immer schwieriger. Da wir die Kosten einer vollständigen Renovierung nicht alleine tragen können, sind wir dringend auf finanzielle Unterstützung angewiesen, um die dringendsten Arbeiten durchführen zu können. Bitte unterstützt uns bei diesem Vorhaben nach euren Möglichkeiten (wenn ihr 10 Euro schicken könnt, tut dies, wenn ihr mehr Geld habt, auch größere Beträge). Genoss_innen, Aktivist_innen und Unterstützer_innen, bitte verbreitet diesen Solidaritätsaufruf und unterstützt uns.
Wir danken für eure Hilfe im Namen internationalistischer proletarischer Solidarität.
Autonomer Buchladen Gondolkodó
Ungarn, Budapest 1012, Logodi Utca 51
Webseite: gondolkodo. mypressonline .com
E-Mail: gondolkodo@citromail.hu
http://www.facebook.com/gondolkodo.antikvarium

Programajánló: Konok Péter, valamint QUEIMADA LÁZADÓI (holnap, bazki)



A film ajánlója:


TŰZ! - QUEIMADA LÁZADÓI



Queimada kis karib tengeri sziget az 1800-as években. A természet földi paradicsommá tette, az ember pokollá. A portugál gyarmaton az óriási bevételt hozó cukorültetvényeken nyomorúságban tengődő rabszolgák fellázadnak kizsákmányolóik ellen. Az angolok nem késlekednek a beavatkozással: William Walker angol zsoldoskatonát (Marlon Brando) azzal a céllal küldik a szigetre, hogy tovább szítva a felkelést, az angolok kezére játssza a cukorkereskedelmet.
Az Oscar-díjas színészlegenda, Marlon Brando (A keresztapa, Apokalipszis most, Az utolsó tangó Párizsban) főszereplésével készült ez a látványos és izgalmas kalandfilm.



További információk a filmről a port.hu portálon.
szerda, 27. november 2013, 17:30 - 21:00

Helyszín : Politikatörténeti Intézet, I. emeleti konferenciaterem (1054 Bp., Alkotmány u. 2.)

FIRST HUNGARIAN TRASH GALLERY a József Attila utcában (2.)

Semjén Zsolt és Kerényi ízlésével kompatibilis, de nem, nem Fekete György a galéria kurátora.
Legyen Ön is galériás: fogj egy nem kívánt izét, szeget, kalapácsot.












lelőhely: Budapest, V. kerület, Belváros
József Attila utca, Árkádok

Kapcsolódó: Felhívás: csináljuk meg Budapest legrosszabb, de legalább ingyenes képgalériáját