2013. február 9., szombat

Béke út, lakótelep

Lakótelepeket bemutató sorozatunk nyögvenyelősen, de folytatódik
Béke úti lakótelep (1951-1956) a wikimapian

Séta. Horthy, Rákosi és Kádár építészeti öröksége.

összes fénykép

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út, Pokolgép, Waszlavik

Pokolgép, Waszlavik
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út, OI
Oi-kor, oi-nemzedék
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
Újpest
Hutcison for President 2.
ismeretlen magyar szurkolói az amerikai politikusnak
( Kay Bailey Hutchison?)
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
Macskalétra
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út, Gyermek tér
A legnagyobb érték a gyermek
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út, Gyermek tér
 
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út, Gyermek tér

kuka, helyi design
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
szocreál
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
Angyalföld-Vizafogó-Újlipótváros
Intézmény Felújítási Osztály
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
Modern, panel, óriásplakát
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
szocrel
XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út

XIII. kerület, Angyalföld, Budapest, lakótelep, Béke út
régi, kapitalista baraképületek


1954. április 28
(sulinet)
lakótelep blog

2013. február 3., vasárnap

Best of Belváros: Bangó Margit Konyhája

:::SAJNOS, MEGSZŰNT:::

Ennek az étteremnek nincsen szüksége, hogy Best of Budapest matricát vásároljon nem kevés pénzért, mert törzsvendégekre alapozhat, sőt mi is, a hírhedt fikabrigád, mi is visszatérők törzsek vagyunk.

cím: Budapest, V.kerület, József Nádor tér 12
nyitvatartás: 11-től este 10-ig
honlap: www.bangomargitetterem.hu
facebook: www.facebook.com/bangomargitkonyhaja
Email: heka2@freemail.hu
Telefon: 06-1/788-23-18, 0670/677-33-43
térkép

Némi túlzással gasztrónómiai sivatag a Belváros, a Váci utca és környéke a helyszín miatt a turistákra és nem visszatérő vendégekre blazíroznak a vállalkozók, ennélfogva igyekeznek minél jobban, minél kevesebb befektetéssel megkopasztani azt a szerencsétlent, aki Magyarországra/Budapestre még kiváncsi. Olyannyira rossz híre van a belvárosi éttermeknek (nem, nem csak Vizoviczki miatt), hogy a Váci utcában minőséggel próbálkozó Bábel étterem kilátásait igen borúsnak itélték a szakértők, mivel magyar ember a Váciba bizony a jól felfogott önérdek miatt nem étkezik (drágán és rosszat). Persze, már csaki a nagy számok miatt is vannak kivételek, a Fatál, a Gerbaud konyháját én is dicsérem, sőt itt van Onyx a maga dicsőséges Michelin csillagával. Meg a nemrég nyitott Prime Steakhouse a Sas utcában, ahová a konyhába beépített kémeink szerint tényleg külföldről hozzák a húst, sőt, bármilyen hihetetlenül hangzik, még egyetlen egy adag sztéket sem küldtek vissza a vendégek, ami a magyar éttermeknél majdnem példátlan.


Szóval, ha szerencsénk van, akkor nem moslékot, csupán drágát eszünk a Váci utca környékén. De Bangó Margit nótaénekesünk gondolt egy merészet és nagyot, közismertségére és egy általa összeollózott szakácskönyvre alapozva nyitott egy éttermet. A József nádor téren, a hatalmas autóparkolóban, egy húsz éve kiadatlan söröző helyén, a megboldogult MSZP vállalkozással Postabankkal szemben, srégen a Pénzügyminisztériummal (újmagyarul Nemzetgazdasági Minisztérium). És ehhez tényleg merészség kellett. Bár a József nádor térnek látszólag jó adottságai vannak (a sétálóutca közelében, a Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában), itt bizony néhány hónapos vegetálás után feladják a vállalkozók, hacsak olyan stabil vendégkörrel nem rendelkeznek, mint a hitgyülis Patmos kávézó (alkoholmentes). Néhány öregecske fa, repedező útburkolat, egy bezárt közvécé, rengeteg autó: ennyi. Merészség itt vendéglátással próbálkozni, nem véletlenül zárt be a Bangó elődjeként működő Ászok söröző, hiszen senki sem szereti idejét egy autóparkolóban tölteni, a Postabank székházának csődjével meg elveszítette az iszákos bankárokból álló stabil vendégkörét. A téren még a Szóda meg a Szilvuplé Kábrió (Vizónak beindult a területvédelmi ösztöne) sem tudott megkapaszkodni.

Innentől mosollyal a rusnya ábrázatomon írom a posztot, mert bizony mondom nektek, ezidáig csak stricik és kurvák képviselték a cigányságot a Belvárosban, hacsak a kerületi közpénzlehúzót, a helyi kamu cigány önkormányzatot nem számítjuk.

1. mosoly: Olcsó kaja, drága pia üzleti konstrukció (nálunk sikeres, hiszen étkezés után jól esett a hangulatos, szeparés étteremben letölteni néhány sört (600 forint).
2. mosoly: Finom, nyam-nyam, tud a szakács. Magyaros kaják, de a bor állítólag alapminőség, iható, de semmi különleges. Amúgy meg finnyáskodjanak a sznobok, de errefelé nemcsak én, de még egyik ismerősöm sem panaszkodott. Illetve egy, a társaságunkban levő soványka hölgy fizetéskor megjegyezte a pincérnek, hogy lehetett volna az amúgy nagyon finom csuszában több pirított szalonna, mivel ő nem fél az elhízástól. A láthatóan meghökkent és szabadkozó pincértől ezúton kérünk elnézést.
3. mosoly: Kínosan udvarias kiszolgálás, semmi nyegleség&unott arc, etc.
4. mosoly: A fiatal üzletvezető nőci tetszett :)


Bangó Margit Konyhája
Az Ászok söröző megmaradt régi boxai
(forrás: trademagazin)

A belső nagyjából módosítás nélkül megőrizte a régi söröző berendezését és boxos beosztását, kisebb baráti társaságok hogyvoltozására kiváló. Régies, a mellette levő üzletekkel és a régi házzal harmonizáló bejáratot kapott a néhai söröző, ezért szerkesztőségünk városképi szempontok miatt örvendezett. Ezer forintos menü a környéken dolgozók számára, akik igen távolról is idecsalogat az ár/érték (délben érdemes foglaltatni a két szintes, de kicsiny alapterületű étteremben. Hátrány, hogy nyilvánvalóan a helyi igények téves felmérése miatt egy szintetizátoros arc is próbálkozik (sux!), de szerencsére hamar feladta. Rettentő Jó Pont, hogy nincs rádió, nyugodtan lehet beszélgetni. Nyáron Dopeman (szül. Pityinger) öcsikéje, a feltünően ronda, szétszolizott és anabolikázott Kicsi Dope félplaybackkel, pengetőzik a bezárt buzibár helyén levő terasznál, mérsékelt sikerrel, tulajdonképpen nulla érdeklődés mellett. Néha néhány Merdzsós, kopasz cigány izomagy is beül az étterembe, talán Vizó érdeklődött az egység irányába. Ha ez sem zavar, akkor mindenkinek jó szívvel ajánljuk Bangó Margitot, külföldi cimboráink előtt sem fogunk szégyenkezni: jól fog esni nekik is egy kis magyaros tudattágítás, országimázsjavítás a konzervből készült gulyás, híg levesek, hamburgerek és pizzák után.  Best of Belváros, szeretjük.

Olvasnivaló: pepitamagazin, az Irénke, kristályokból kirakott feliratú Merdzsó megfejtése:
"Talán a név teszi, hiszen Bangó Margitról – egyedülálló énekhangja mellett – rögtön sikeres szakácskönyvei és ételkülönlegességei jutnak eszünkbe. A nótaéneklés hazai királynője legjobb barátnőjével, Heka Irénnel fogott vállalkozásba. Úgy érezték, hogy a közkedvelt receptek mellett valami maradandót kellene alkotniuk. Ebből az álomból született meg a Bangó Margit Konyhája, ahol minden a vendégről szól."

foodandvine:
“Cigány konyha” – ami nincs Az étterem neve a cégtáblán “Bangó Margit Konyhája”. Szimpatikus, korrekt, pontos elnevezés. Még véletlenül sem operál az üzleti szempontból amúgy is kockázatos “cigány konyha”, “roma konyha” címkékkel, ami már csak azért is jó, mert, olyan, hogy “cigány konyha”, vagy “roma konyha” amúgy sem létezik. Cigány gyerekek Indiában Ahogy magyarországi, úgy romániai, spanyol, marokkói, stb. “cigány konyha” sincs, vannak azonban ételek, és alapanyag kombinációk, regionális meghatározottságok, melyekkel a cigányok körében gyakrabban találkozhatunk. Bár ez a cigány közösségek konyhája, ettől még nem lesz rendszert feltételező “cigány konyha”. Környezetünkből példát keresve, olyan ez, mint a “szlovák konyha”, amely ugyanúgy nem létezik, mint a cigány, miközben arról már joggal beszélhetünk, hogy milyen a “szlovákiai konyha“. A nem létező cigány konyha megkonstruálására a cigány értelmiség részéről ma már egyre erősödő igény is, törekvés is akad, így aztán ezzel a fogalommal a jövőben gyakrabban találkozhatunk majd, még akkor is, ha megalapozottságában kételkedünk.

Bangó Margit Étterem honlapja:

Szeretné megismerni a hagyományos hazai konyha remekeit? Legyen a Vendégünk és kóstolja meg a hamisítatlan BANGÓ MARGIT ízeket. Az étlapunkon szereplő ételek nagy többsége, a MŰVÉSZNŐ receptjei alapján készülnek. … Különös gondot fordítunk a termelőktől származó kiváló minőségű friss alapanyagokra. Változatos, két féle „heti ebéd menü”- ből választhat. Céges, valamint családi összejövetelek lebonyolítását is vállaljuk, egyéni igények alapján is. Az étteremben 40 főt tudunk kényelmesen fogadni. Októbertől új szolgáltatással állunk kedves Vendégeink rendelkezésére. ESTÉNKÉNT 18h – 24h. kellemes ÉLŐ ZENÉT hallgathatnak a vacsora, és a nemes italok fogyasztása mellett. Reméljük a bemutatkozó ismertetőnk elnyerte tetszését. Látogassa meg üzletünket, családjával, barátaival ismerőseivel, és kóstolják meg különlegességeinket. Asztalfoglalás: 06 1 788 23 18 – as tel. számon. MOTTÓNK: „LEGYEN EGYSZER A VENDÉGÜNK,AZ IS MARAD.

2013. február 2., szombat

A hét vicce: Nyakó István beszédet mondott az Éhségmenet résztvevőinek


pont ez a hernyó, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, Nyakó István, neeeeeeeeeeee, nem akaroooooooooom, neeeeeeeeeeeeee, fogjatok le, ilyen ország márpedig nincs, nem létezik, kész, adjatok fegyvert vagy ébredjek már végre fel, Hungary is a bad trip, birka nép

Vajh' miért nem áll fel nekem arra, hogy olyan érdemes paraziták, mint Nyakó és bandája visszakerüljenek az ország vályújához?

(frissítés: kritikai megjegyzéseim miatt - ti. a maszopos banditák (is) csupán kihasználnak benneteket, hogy visszakerüljenek az ország vályújához -  megvonták a kommentelési jogom az Éhségmenet facebookos oldalán. Ennyit a szólásszabadságról.)

Épületes süketek társalgása a fészbukon. Szokott szerénységemmel önmagam idézem:

"A jelenlegi politikai rendszer csupán színjáték, amelyben bűnbandákba  (un. pártokba) tömörült, politikusnak is nevezett gengszterek játszanak országos nézettséggel. Aki továbbra is részt vesz ebben a szavazósdiban, az tulajdonképpen beleegyezik, hogy továbbra is kifosszák ezek a már többszörösen bizonyított tolvajok. Nyisd ki a szemed és láss, vagy továbbra is megalázott, kifosztott alattvaló maradsz, statiszta egy ócska tragikomédiában."


Erzsébet Zsák: Bírom amikor valaki ossza az észt, pedi a hozzászólásai alapján nincs miből.

Bela Horvath: ez nem érv

Katalin Seregi: A közmunkásokkal egy úton nem mész??!!

Lakatos Miklós: Ez ..minősíthetetlen.

Katalin Seregi: Nem pazarlom az időmet sem Béla H. és sem Lakatos M-ra. ha a menet lényegét nem értitek, ép olyanok vagytok mint a Fideszes polgármester, aki meg akarta alázni a tisztességes munkásokat!!

Rzsike Oláh: Látod ők a megosztók.Ettől szegény a magyar.A politikusok meg jót nevetnek.Hát ne menj ezekkel,de majd ők mennek veleg,ha Te bajban leszel.EZEK már csak olyanok.

Chomsky



Katalin Seregi: Erzsike, nálad az igazság.!

Rzsike Oláh: Köszi,meg a fakanál is.mert enni kér a család.

Erzsébet Zsák: Azt se tudta mit ír, csak olvasni tud/talán/ amit olvas azt viszont nem érti meg. Valahogy az kivánkozik ki belőlem, bolond lyukból, bolond szél fúj.

Bela Horvath: nyilván fideszes, aki szerint Nyakó egy gazember a sok közül, aki csak kihasználja a nyomor miatt kétségbeesett embereket http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20081210/nyako_istvan_es_felesege_4_ev_36_millio_forint_koltsegterites

Nyakó István és felesége: 4 év, 36 millió forint költségtérítés www.blikk.hu BUDAPEST — 36 millió forint! Ennyi utazási és szállásköltség-térítést vett fel

Bela Horvath: "A pár fejenként havi 288 ezer forint utazásiköltség-térítést is igénybe vett, ennyi benzinpénzből az év minden napján le és vissza lehetett volna autózni a választókörzetükbe, Borsod megyébe."

Miklós Lakatos: Katalin.ha csak közmunkások mennének!de azoknak kellene menni akik,meg gazdagottak a MSZP vezetése alatt.azok a vállalkozók,most hol vannak ? Tukaccsal meg a régi vezetőkkel nem megyek 1 úton.mert az egy régi út!új úton kell járnunk ujj emnerekkel

Katalin Seregi: Sajnálom,hogy ennyit értettetek meg az Éhségmenet céljából.

Bela Horvath: tényleg nem értem, hogy az ilyen szarháziakat, mint ez a Nyakó, miért nem zavarják el dolgozni az Éhségmenet résztvevői

Miklós Lakatos: én meg azt sajnálom, hogy te nem érted meg ezt a felesleges felhajtást.

Miklós Lakatos: kis embereket használnak fel, arra hogy ők havi 1 milliót vehessenek fel,a kis embernek akkor se lesz jó!ezt ők el kurták ,mert hagytak lopni,csalni a barátaiknak !mint a jelenlegi kormány!!!

Chomsky


Erzsébet Zsák: Azért azt is érdemes megnézni, hogy a leggazdagabb emberek melyik pártból kerültek ki. És az sem közömbös talán, hogy mikor volt ennyi szegény ember. about an hour ago

Bela Horvath: Szerintem is felháborító, ahogyan cégéres gazemberek kihasználják a kétségbeesett szegényeket.

Ilona Veldi: Erzsébet teljesen igazad van.Horváth Úrnak javaslok egy papirt és ceruzát .Uram,kezdje már el kiszámolni ,hogy ebben a közel 3évben mennyi terhet rakott ránk "pártunk és kormányunk",mennyivel nyírbálta meg azt a bizonyos szociális hálót miközben holdudvara arat!

Rzsike Oláh: Nézünk,írunk,vonulunk,ők meg jól élnek.

Bela Horvath: nem értem, hogy miért kellene az ilyen pofátlan gazembereket szeretnem, mint Nyakó...

Bela Horvath: Azért, mert a Fideszt utálom, azért hülye nem vagyok

Gábor Sándorné: Fekets állitólag kaptam fizetéés emelést, most kevesebb lett a bérem min az elmult évben.

Katalin Seregi: Az jó ha utálod a Fideszt, az tetszik. Az összes többi megnyílvánulásod ,az nem.

Katalin Seregi: Azzal kéne már végre törődni, és mindenkinek, hogy mi lesz!!!-és nem azzal, hogy mi volt!!! A vant pedig a saját bőrünkön tapasztaljuk.

Bela Horvath: Valahogy engem nem tud lelkesíteni, hogy olyan érdemes parazitát, mint Nyakó és becses neje, visszakerüljenek az ország vályújához

Katalin Seregi: Bela Horvath. Ennyire nem értel semmit!? Undorító dolog amit az Éhségmenet kapcsán felhasználsz ,hogy a saját ellenszenvedet hírdeted. Ahelyett, hogy a menettel szolidaritást éreznél!! Nem Nyakóról szól a menet!! Nem kell őt szeretned, feltételezem,...

Katalin Seregi: Továbbá ,"köpködd" a jószándékú embereket, a saját lapodon. Ha nem tudsz a témához szólni, akkor ...ne szólj.

Chomsky


Bela Horvath: Szolidarítok a menettel. Ha nem éreznék együtt a szegényekkel, nem érdekelnének, hogymilyen undorító paraziták próbálják a saját politikusi túlélésük érdekében kihasználni őket.

Bela Horvath: Utálom a Fideszt, de azért Nyakóhoz tényleg erős gyomor kell

Katalin Seregi: Azért azt még megkérdezem. Mit akarsz Te végül is???

Bela Horvath: Szeretném, ha az istenadta nép végre elkergetné a parazitáit és nem állandóan két rossz között kellene választani (értsd: demagóg képességekkel bíró bűnözők között)

Bela Horvath: más néven politikusok

Katalin Seregi Már pedig más megoldás nincs!! Politikusokra tudunk csak szavazni, -mert a választási törvény ezt teszi lehetővé. Bár ezt bizonnyára tudod, hiszen tájékozódol!!

Bela Horvath: ettől a Nyakótól akkor is visszajön a reggeli. Lehet, hogy szimplán gyenge a gyomrom.

Katalin Seregi: Az "istenadta nép " ahogy írod, az Te is vagy. És ahelyett, hogy azt lesné, hogyan tud segíteni, a cél elérésében, folyamatosan gáncsot vet a tenniakarók lába elé.

Katalin Seregi: Bocs, nem a gyomrod gyenge. , ha ezen nem tudsz túllépni.

Julia Péterváriné Lohner: Jól Beszélsz Kati!

Chomsky



Erzsébet Zsák: Kedves Katalin ő biztos Simicska párti. Nem látja, hogy kik a gazdgok listáján az elsők. Azt sem látja, hogy mennyit nőtt az ország, illetve Orsós népszerüsége. Nem nézi meg, hogy kiknek osszák szét a földeket és közmunka cimén kihasználják az emberek...

Ilona Veldi: Horváth Úr,sajnos sokan megtapasztaltuk 2010-től egyik pillanatról a másikra a szegénységbe zuhanni.És elég hozzá egy betegség/még dev.hitel sem kell/...

Bela Horvath: Kedves Erzsébet Zsák, nem azért mondom, én is utálom a Fideszt, de cigányozni azé' undorító

Bela Horvath: Azé' nem minden eszköz megengedett a Fidesz-ellenes szent küzdelemben

Bela Horvath: Kedves Katalin Seregi, ezt csak ezért linkelem be, hogy van élet a politikusokon kívül, igenis nem kell jólidomított polgárként "fentről", a politikusoktól várni sorsunk jobbrafordulását.
 Csak a tett számít: falfirkatakarítás a gettóban

Bela Horvath: Aki a politikusoktól várja sorsának jobbrafordulását, az értelemszerűen alattivalóként fogja életét leélni

Katalin Seregi: Nem cigányozott itt senki sem, Béla. Nem is szabad, mert embertelen.

Bela Horvath: "illetve Orsós népszerüsége", ezt hívják politikailag korrekt anti-fideszezésnek?

Katalin Seregi: Most már tényleg befejezem a társalgást. Olvasd el a választási törvényt!!

Katalin Seregi: Megjegyzem ,sosem szavaznék olyan pártra vagy szervezetre, aki köpködi, azt ,azokat ,akiknek a céljuk szintén a kormány leváltása!!!

Bela Horvath: Csak ismételni tudom magam: aki a politikusoktól várja sorsának jobbrafordulását, az értelemszerűen alattvalóként fogja életét leélni

Erzsébet Zsák: T Béla nézze meg az Orbán csaád és a közhatalom viszonya cimű írást, és látni fogja milyen mesés vagyont lopott össze. Nem ő az egyetlen. Ráadásul igencsak félrevezeti az embereket, Az országot pedig egyre kilátástalanabb helyzetbe hozza. Orbánra visszatérve, nem ő az egyetlen, aki magyarosította a nevét. /Bár sokan a korábbi nevén hívják ma is./

Chomsky



Katalin Seregi: Bela Horvath. Nem hiszem,hogy nem érted!! Aki ma civil, és így "adja el magát", az holnap politikus lesz!! Mert nincs más alternatíva!!!

Bela Horvath: Azt hiszem, itt süketek párbeszéde folyik. Én az egész politikai rendszer alapvető, hazug dilemmájáról beszélek: vagyis, hogy gazemberek foglalták el az országot, gazemberek irányítanak minket és olyan rendszert alakítottak ki, ahol csak gazemberek között lehet választani. Szavazósdi helyett inkább ültess egy fát, esetleg szólj egy okos szót a höbörgőhöz, akik papagáj módjára ismételgetik a politikusok blődségeit, és máris nem éltél hiába...

Katalin Seregi: Most jól megmondtad!! Na bumm! Egyébként nem jól hiszed. Én egy süketet látok, és sok hallót, a kommentek során.

Bela Horvath: A mennyiség egyrészt nem feltétlenül minőség, másrészt minden többségi vélemény kisebbségi véleményként kezdi... Én továbbra is fenntartom véleményemet, hogy a jelenlegi politikai rendszer csupán színjáték, amelyben politikusnak nevezett, bűnbandákba tömörült (un. pártokba) gengszterek játszanak. Aki továbbra is résztvesz ebben a szavazósdiban, az tulajdonképpen beleegyezik, hogy továbbra is kifosszák ezek a már többszörösen bizonyított tolvajok. Nyisd ki a szemed és láss vagy alattvaló maradsz, statiszta egy tragikomédiában.


Itt a vége, fuss el véle. És az indexes beszámoló:

Az Éhségmenet tiltakozó akció keretében negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre szombaton, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a szerinte egyre nagyobb arányú elszegényedésre. A nyíregyházi városháza előtti téren gyülekező, Munkát, Kenyeret! feliratú transzparenseket és zászlókat kezükben tartó tiltakozókhoz hatvan, velük szolidaritást vállaló ember is csatlakozott, aki tapssal búcsúztatta a zuhogó esőben 260 kilométeres útra indulókat. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta az induláskor, hogy február 11-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján "11 megye tiltakozói olyan hangerővel követelnek majd munkát és kenyeret az Országgyűlés épülete előtt, amibe beleremegnek az ülésterem ablakai". Halmi József, Győrtelek MSZP-s polgármestere azt hangoztatta, hogy a "legnehezebb helyzetben lévő Szabolcs megye üzenetét viszik az éhségmenet tagjai a fővárosba, lépéseket követelve nehéz sorsuk megváltoztatásáért".

Tukacs István, az MSZP térségi országgyűlési képviselője elmondta: a megye közel 580 ezer lakosának egyharmada ma már mélyszegénységben él. A lakosság fele pedig közelít a létminimum alatt élők táborához - tette hozzá. Kitért arra, hogy a szabolcsi foglalkoztatási mutatók a legrosszabbak közé tartoznak, a legutóbbi három évben ötven és hatvanezer között állandósult a nyilvántartott munkanélküliek száma. A szabolcsi éhségmenet tagjai Sonkád, Győrtelek, Nyírbátor, Ököritófölpös, Levelek, Demecser, Nyírmeggyes, Szamossályi és Nyíregyháza közmunkából élő lakói. Az egyikük, a nyíregyházi Farkas Mihály elmondta: több, mint tíz éve nem talál munkát, hat hónapig volt közfoglalkoztatott, havi 47 ezer forintért, most pedig 22 800 forintot kap. A tiltakozók petíciót adtak át a nyíregyházi munkaügyi kirendeltségen, amiben magasabb közmunkabért, a gazdagokat jobban terhelő adókat, a Munka törvénykönyve és a szociális tárgyú jogszabályok felülvizsgálatát, megváltoztatását követelték. index



A vastagbőr a tavalyi performanszról:

Tegnap egy kicsit meg is sajnáltam Tóth Imre munkanélküli olvasztárt, a menet vezetőjét, aki 200 kilométert gyalogolt a kurva hidegben, hogy Nyakó Pistával és Puch Lacival együtt skandálhassa, hogy „Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!” ... az élmény valóban megfizethetetlen.

Nyakó István például hiába dobta be tegnap az új, éhező-ápolatlan imázsát a parlamentben, nem felejtettük el, hogy egy négy éves ciklus alatt a képviselő feleségével rekorderként 36 millió költségtérítést nyaltak fel az Országgyűléstől. "Képviselői alapdíja, és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján – az ünnepeket is beleértve - hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik. De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége - Nagy Nóra – is képviselő volt. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És ha lúd legyen kövér alapon még felvett 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést." Nyakó Pista, az éhező, munkanélküli emberekkel együtt követeli borostásan és pulcsiban, hogy munkát, kenyeret. 2010-ig még leszartuk az éhezőket, meg a munkanélkülieket, igaz Nyakó Pista? Most is leszarod, csak most kiszámoltátok, hogy talán ez hoz pár szavazatot. Ahogy Török Gábor tegnap este írta, "radiszoci". Az új imázs. Csak nehéz Veressre, Puchra, Mesterházyra, Nyakóra felhúzni az új radiszoci ruhát, kampányguru legyen a talpán, aki felépítik az éhezőkért és munkanélküliekért aggódó hiteles Nyakó Istvánt.

2013-ban végleg befuccsol a magyar gazdasag, utcai harcok kezdődnek. Ön a barikád melyik oldalára fog állni?

2013-ban vegleg befuccsol a magyar gazdasag, utcai harcok kezdodnek. On a barikad melyik oldalara fog allni?






  
pollcode.com free polls 
 

Programajánló: Többszörös orgazmus

A Budapesti Anarchista Színház és a TÁP bemutatja

John Sable: Többszörös Orgazmus

HELYSZÍN: MÜSZI - BLAHA LUJZA TÉR 1. - MUSZI.ORG



február 14. 19h

február 22. 19h


jegyár: 2000 Ft
jegyrendelés: tojegyrendeles@gmail.com

"Mivel a kultúrák közötti kommunikáció lehetetlen, ezért meg kell próbálnunk." - Tadashi Suzuki

A Budapesti Anarchista Színház úgy gondolja, hogy elég színdarab készült már az etikátlan monogám kapcsolatokról, a Többszörös Orgazmus című produkciójával tehát az etikus nem-monogám kapcsolatok lehetőségeit járja körül. A "poliamória" vagyis sokszívűség olyan szexuális szubkultúra, ahol a szerelemnek nem előfeltétele a kizárólagosság, sem szexuális sem érzelmi értelemben. A darab Dossie Easton és Janet Hardy "The Ethical Slut" című kultkönyvén alapul (magyarul Szexbolondok Illemtana címen jelent meg) és olyan értékeket állít középpontba, melyek deficitje nem csupán a nemi életünk minőségét ronthatja: becsületesség, önismeret, intimitás, szabadság. Ilyenformán bátran ajánlhatjuk megrögzött monogámoknak is!

SZEREPLŐK
Balogh Orsolya
Paizs Miklós
Gera Marina
Ifj. Sebő Ferenc
Kertész Endre
Komán Boglárka
Pálházy Henriett
Szász Dániel
Orgován Letícia

SZÖVEGGONDOZÁS
Gazdag Péter

NYERSFORDÍTÁS
Balogh Marcell

JELMEZ
Gazdag Hajnalka és a Szürke Eminenciás

STYLIST
Mavrák Krisztián

RENDEZŐASSZISZTENS
Lipták Noémi

RENDEZŐ
Ifj. Sebő Ferenc

képek, videók és további információ: http://basz.blog.hu/




 

MÜSZI nagyobb térképen való megjelenítése