2011. október 31., hétfő

Alászállás: Kópia kocsma nem csak fotósoknak

‎"ők már boldogok" és hogy "ennek biztosan így kellett történnie". közhelyek halottak napjára. ha menni kell, akkor menni kell. nem vagy férfi, ha még nem próbáltad leszopni magad. nekem mindig megfájdul a nyakam. nem vagy haver, ha nem szopsz le!

Kópia Kocsma
Kópia Kávézó és Galéria

cím: 1067 Budapest, VI. kerület, Terézváros
Zichy Jenő utca 4
(a Bazilika és a Nagymező forgataga között, egy szűkös mellékutcában)

Erős pinceszag, állandóan fotókiállítás, pangás és belterjes vendégkör csócsóasztallal.
(összes kép)

Jenni vagyok 7 éves és halott. Ha>nem küldöd el 15 ismerrősödnek 10 >>>napon belül ezt az>üzenetet, akkor éjfélkor ott fogok állni az ágyad >>>mellett>és meg akarlak ölni. Ha elküldöd, akkor 7 órakor valami jó fog>>>>történni. Valaki felív és azt mondja szeret­

Alapjában véve, p'ch'zarni'chiwkov volt. Ez a gégegyötro szó ritkán használatos a Korongon, kivéve igen jól fizetett, nyaktörő teljesítményre specializálódott nyelvészek, és termé­szetesen a kicsiny lélekszámú K'turni törzs által, akik erede­tileg kitalálták. Nincs közvetlen szinonimája, noha a kamhuli "szkwemt" szó ("az érzés, ami elfog midőn rádöbbensz, hogy az árnyékszék előző igénybevevője elhasználta az összes pa­pírt") az érzés mélységét tekintve határozottan megközelíti. 


A leghívebb fordítás imigyen hangzik: "a hüvelybol kihúzott kard ocsmány kis nesze pont az ember háta mögött pont akkor, amikor az ember már azt gondolta, hogy minden ellenségétől megszabadult".

Kópia

2011. október 30., vasárnap

Rogán vs BMX: Március 15 tér (III.)

Budapest egyik legjobb tere, mínusz ez a titokzatos célú kitüremkedés, ami alatt teljesen érdektelen római kori romok lapulnak. Oszt egyszer csak felfedezték maguknak a BMX-es meg a gördeszkás komisz kölkök, akik nekifogtak használni, a környező padokon sütkérező nyugdíjasok és turisták nyugalmát zavarni. Úgyhogy kapott az izé egy hangulatos, környezetbe illő kerítést Rogántól, az istenadta, lármás kölkök meg üljenek vissza az internetbe

kerítéssel az izé
Március 15 tér (ilyen volt) 
Március 15 tér (ilyen lett)
Gondoltak a külföldiekre is: Jumping forbidden!
érdekfeszítő antik romok
nem mellesleg:

a tér távoli, bicikliút és hídfő alkotta távoli sarokban elférne egy senkit zavaró BMX/gördeszka koedukált pálya. Talán kevesebb siránkozást olvasnánk a konzerv újságokban, hgy a magyar ifjúság mennyire lepusztult fizikailag, egy háború esetén ágyútölteléknek sem lenne jó.

légifotó az régi/új Márciús 15 térről, lenne hely göripályának
(forrás: legifoto.blogter.hu)

Március 15 tér (II. rész)
Március 15 tér (I. rész)

Hütte kávézó és mesevilág a Lipótgarázs tetején


Hütte
Izgalmas események színhelye a Szabadság tér, de ez már történelem, egyik gengszterbagázs váltja a másikat a demokrácia jegyében. Manapság errefelé van Budapest legjobb csajozós kocsmája, elmúltak a hősi idők.

HÜTTE Cafe Budapest, V.ker, Szabadság tér közepe (óvakodjatok a taposóaknáktól).
Csajokat elvarázsolni. Nem olcsó a romantika. For a greater good. Meleg lyuk egy ellenséges világban. (képek)

A felszolgált kávéról 2004-től Danesi 100% arabica kávét tartottak (az itallapon még mindig ez van feltűntetve) , de mint megtudtam nem is olyan rég váltottak az Alois Dallmayr „IO” szintén 100% arabica kávéra. A csésze, kanál tiszta – IO logós minden, csakúgy mint 1 adag cukor is. Kávétejszin : Dallmayr (alátét nem volt) A kávé hőmérséklete megfelelő volt, krémje 100% arabica kávéhoz képest jó : a ristretto íze kitűnő volt, nem érződött ki savanyú „arabikás” íz. 


Az ital mennyisége is kiváló lett, pont ahogy a ristrettonak lennie kell : elkészítése is mintaszerű, tényleg az eszpresszó eszenciáját kaptam. Sajnos kisérő víz nem érkezett a kávé mellé, noha ezt az IO kávét gyártó Dallmayr cég megkövetelné : ” Az eszpresszó élvezetének igazi művészete egy pohár kristálytiszta vízzel. Ezért IO eszpresszót csak egy pohár kristálytiszta hideg vízzel szervírozunk.” (forrás Dallmayr weboldal) Csoki, sütemény nem jár a kávé mellé. A barista fekete „IO Espresso” kötényben volt. (www.kavekorzo.hu)

Mínusz: a kávézó az egész éves területfoglalással tulajdonképpen beépítette a közterületet.

Hütte Kávézó, elvarázsolt
Hütte, mesevilág
Hütte, Szabadság tér  
Hütte
Lipotgarazs.hu
A Garázs az V. kerületben, a Magyar Nemzeti Bank és az Amerikai Nagykövetség szomszédságában. A Parlament épülete és a Gresham Palota néhány utcányira található. Az infrastuktúrát tekintve rendkívüli adottságokkal rendelkezünk, a LipótGarázsból a főváros bármely pontja egyszerűen megközelíthető a rendelkezésre álló tömegközlekedési eszközökkel.



Videó! A legolcsóbb Budapest reklámfilm sok köddel.



Family Guy: Talán most majd megtudom, milyen egy punci.

 

Best of bunkóbarokk: Hotel Kempinski Grand Corvinus-Budapest

ha nem tudod, h az élet mit akar tőled: gyere te is jegyellenőrnek

"what an exceptional location", "truly marvellous architecture", interior is a real combination of fastidious style and sophisticated taste", the modern achitectural style of Kempinski Hotel Corvinus is a landmark"

Nagyszerű elhelyezkedés, nagyszerű építészet, kényes ízlés, modern építészeti határkő és Finta péniszirigysége. Épült Grósz Károly, az MSZMP főizéjének személyes segedelmével, küldjünk egy köszönetet neki is a mennybe.


A Kempinski Bécsi utca felőli oldala
Röhögjünk együtt a bunkóbarokk ezen pöffeteg díszpéldányán: giccsparádé és kőburkolatú ipartelep, gazdagok rezervátuma. A környező épületekkel torz harmóniában, tornyocskákkal, oszlopokkal, ki- és bedudorodásokkal, trendy kőből és üvegből és sok-sok csicsával: Finta József és Puhl Antal ezért a pokolban fog égni. Há' a babkorlátot miért felejtették ki? Reneszánsz, humanizmus és Mátyás Király? Corvin Mátyás a jó ízlés nevében és a saját jó híre védelmében szétágyúztatná ezt a katyvaszt.

Plutó kutya ólja? A Portáskirály fülkéje? A Kempinski kertitörpéjének otthona? 

Kempinski, Hotel Corvinus Budapest, kutyaól
Nyomasztás a szűk Bécsi utcában, szemben a Csipak által tervezett repülő koporsó küllemű plázával

Kempinski, Hotel Corvinus Budapest, Bécsi oldal
Finta & Co. tornyocskája, gombocskája, már csak a csipkézett mellvéd hiányzik (Bécsi utca sarka):

Kempinski, Hotel Corvinus Budapest
Csipak sci-fi a Kempinski mellett: a 100 méter szélesre hazudott Bécsi utca

Még egy hangulatos tornyocska (toronyfixáció? péniszirigység?):

Kempinski, Hotel Corvinus Budapest, Deák Ferenc utca
Deák Ferenc utca
Kempinski Hotel Corvinus Budapest, építészeti katyvasz by night
Andy Vajna nem bírta a kriptahangulatot és átépítette az étterme bejáratát:

Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Nobu Restaurant
Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a kintrekedt istenadta nép

 

cím: 1051 Budapest Erzsébet tér 7-8.
telefon: 06 1 429-3777

 Kempinski Hotel Corvinus impozáns épületét Finta József és Puhl Antal, neves magyar építészek tervezték. A szálloda 1992-es megnyitása óta a Budapestre látogató üzletemberek és turisták kedvelt szálláshelye. Kempinski Hotels now owns and runs an international portfolio of 62 hotels. A further 43 hotels are either under final development or construction in Europe, the Middle East, Africa, Asia. 


Today, Kempinski is majority owned by the Crown Property Bureau of Thailand. The CEO of Kempinski, Reto Witwer, is a Swiss National (2008). (wiki)

Kempinski csonkatornya
A Kempinski a mellette levő romos épületből


2011. október 29., szombat

Programajánló vasárnapra: bulizzon hajléktalanokkal

forrás:  www.the-peoples-forum.com

Meghívó

A Város Mindenkié
2. születésnapi bulijára

18h: Intézménylátogatás a 100 éves Népszállóban
18.30h-tól: Retro-disco, tánc, vetítés, beszélgetés

Gyere el Te is, és ünnepeld velünk a hajléktalan emberek mozgalmát!

Mikor? Október 30. (vasárnap) 18:00-22:00
Hol? BMSZKI Dózsa György út 152. Nagyterem


Elérhetőség és további információ:
06-20/381 8996(Udvarhelyi Tessza)
Levelesláda: VII. Kürt u 4. előtér
--
A Város Mindenkié rendszeres műsora a Muzsikus rádión minden kedden 16 és 17 óra között hallható. www.muzsikusradio.hu

A műsorok letölthetők blogunkról is: www.avarosmindenkie.blog.hu





Etele kocsma, végállomás

Vasút söröző a vasút utcában
(forrás: gyorok26 blog)
 Melósok és végállomás alkeszok uccsó menedéke a régen oly hírhedt és forgalmas, de mostanság kihalóban levő pályaudvari kocsmasoron. Érdekes bor. Nem presszó és bár meg pub, ez vállaltan kocsma, annak is a hardcore változata. Bizonyára kávé is van, de azt nem mertük, bár gyáva népnek nincs hazája, sőt talán kocsmája sem Többször teszteltük ezt a búfelejtőt, felelősségteljes konklúzió: otthonos hangulatú lyuk, (nem csak katasztrófaturistáknak)   visszatérésre ajánlott. Nem vicc.

  Ez egy söröző a kelenföldi állomásnál, menedék a hideg elől, szóval a lepukkantsága bizonyos hőmérsékleti viszonyok esetén már le van szarva :) Rózsaszín a fal? Összevissza lapokból van a padló? Kit érdekel, ha van sör, és nem kell megfagyni. Két helyiség, a hátsóban hat szék, két fotel, három asztal és egy hármas kanapé. Elől, a pultnál meg zöld kő, két kisasztal öt székkel, másik kettő meg hárommal. Aztán egy magaspad egy bárszékkel, meg két talponállós magasasztal. Oldszkúl villanyórának támasztott felmosófa, "Tilos a dohányzás" tábla plusz cigifüst, a plafonventi madzagján meg sörnyitó :) Egy szakadék, na. (sörjárőr)

 Giorgio Stevonka: Egyik végén a szenny (a mai élelmiszerekre gondolok) beviteli nyílás =(entrée), a másik végén a kész bió termék a trágya kivezető segglyuk!! =(sortie) Ezek vagyunk mi, emberek a föld anya férgei. = (ver de terre) közönséges két lábon járó férgek! Csak amíg a földigiliszták ingyen zabálhatják a mi szarunkat nekünk embereknek még fizetnünk is kell érte!


 Δυκα Θψυλα: Féregnyúlványegészségesevésivásélethalállétboldogszerelem

Vasút kocsma
cím: 1115 Budapest XI. kerület, 
Kelenföld Vasút utca 9 
(Etele tér, pályaudvar mellett)
térkép:
Vasút Söröző nagyobb térképen való megjelenítése


kapcsolódó: az Etele tér falfirkái


Sample: "This is a journey upon which we shall make some remarkable discoveries
of that inner realm that is part of your consciousness this
very moment."

Sample: "123"
Sample: "...this is the take"

please let me introduce you to a brand new idea
it aint like your stupid car because it dont come from korea
i wont charge you for this tip but you can take it to the bank
and when your whole life starts to turn around, you'll know who to thank

thank god for mc nine oh oh, will be the first thing you say
when you are jumping out of bed, at the start of every day
dropping on your knees while you are calling out my name
saying thank you thank you thank you
and you'll bless the day i came into your life

which up to this point had been a big fat joke
that you were playing on yourself but now its time you awoke
from this dream you've been having and confront reality
so shut your mouth for one minute and play attention to me

Sample: "pay attention", "say what?"

cuz im going to reveal the secret of my success
so now you can share in my continued happiness
you will know the blissful peace of all the masters of old
and everything you touch will turn to fourteen karat gold

it's an easy four word sentence
thats the key to all your dreams
so for now on you dont have to worry about no complex schemes
your life will be a simple game that you will always win
and for every dollar that you spend, the bank will pay back ten

and i know you are starting to say
why dont he stop beating around the bush
well i'll get there when i get there
there aint no need to push
cuz the point im trying to make contains my whole philosophy
so listen to what i tell you and repeat it after me

truth is out of style (out of style) (say what?)
truth is out of style (out of style) (say what?)
truth is out of style (out of style) (say what?)
truth is out of style (out of style) (say what?)

sample: "truth." "is out of style"

sample: "yo won't you tell them what your name is"

i hear what you're saying, mc 900ft jesus exactly how
did you come to the conclusion that truth is out of style?

well i was on my way to work one day when i spied a rocket ship
some aliens abducted me and took me on a trip
to a previous existence on another astral plane
i met a real nice lady there name shirley maclaine

the truth is not an obstacle for someone such as me, she said
because you see we all create our own reality
and if a problem should arise
the best thing you can say is
dont worry, be happy, and have a nice day

well i thanked her very kindly for the excellent advice
she said she'd bill me later at a reasonable price
then the aliens brought me back and beamed me down into this bar
but i could not go to work because bigfoot stole my car

sample: "i know a mother fucking bigfoot when i see one"

truth is out of style (out of style)
truth is out of style (out of style)
truth is out of style (out of style)

sample: "truth." "is out of style."

sample: you possess the ability to control the movement of
the invisible electromagnetic energies of light. you also
control a mental power over even the gross
physical objects around you. this concept seems fantastic
yet it has been proven.

2011. október 28., péntek

Balkanikum: Közvágóhíd bódékocsma

Közvágóhíd
Itt lehet találkozni a munkásosztállyal, talponálló balkanikum a Közvágóhídnál, a villamosmegállóban. Errefelé történt egy fajintos mészárlás baleset, innét király kilátás nyílt a szétpasszírozott hullákra. Fülem Hrabalé. Erre az Obi, időnként átzakatol a vonat a vasúti felüljárón, ilyenkor lemaradok a csattanó nélküli történetek elejéről-végéről-közepéről.

Én ojjan borokat toltam tennap, h reggel visszacsapott a sugárhajtómű és derékig lefostam magam... sükütüküsükütüküsükütüküsükütükü... Tarzan volt a világ legrosszabb énekese... vállalkozókat keresünk a Juventus Rádió székházának felrobbantására... sükütüküsükütükü.... a kelet-európaiak mindig csikkig szívják a cigit... a Szigeten az inkálosok fejére omlasztottuk a sátrat... az In-Kal főnöke Gyurcsány sofőrjeként pitizett állami megrendelésekért... egyet szólsz, kettőt kapsz az arcodba... Jenőke bebaszott, oszt az asztalról dobálta a százasokat a kávéautomatába, hátha beletalál... sükütüküsükütükü.... nézd azt a gecivadászt, két lábon járó gecicsapda... bottal törlik a seggüket a tájok... ismertem egy metálzenészt, aki 10 éven keresztül nem dugott egy szerelmi csalódás miatt... sört tüskével

képek



2011. október 27., csütörtök

Budapesti rejtélyek: keresztben az Andrássy úton

20centideminek fotója, bulvárosodunk, egyben heti fejvakaró kérdésünk: sikerült keresztbe találni egy fát az Andrássy úton?




Helyzetkép

Lánchíd télen, hajléktalanokkal
 A helyzet nem kielégítő. A villamosok tele vannak, nem lehet ülőhelyet kapni. Disznóság, hogy ezeknek a nyavalyás szegényeknek még mindig annyi pénzük van, hogy villamoson járjanak. Ha a munkabéreket és a kiszetéseket leszállítanák, mindjárt kitűnő lenne a város közlekedése.

 Persze, ezzel még nem lenne rendben minden. Még maga a közlekedés sem. Azok a nyomorúságos gyalogvánszorgók állandóan veszélyeztetik a motociklistákat. Addig másznak, vánszorognak, míg egyszer csak a motociklista nekiszalad egy ilyen csúszómászónak és elüti a “szerencsétlenség okozója” meghal, a szegény motociklista pedig fölhorzsolja a térdekalácsát. Be kellene tiltani a szabad járáskelést mindazoknak, akiknek nincs motociklijük és autójuk.

  A terméssel is baj van. A termés jónak mutatkozik, lesz kenyér bőven. De ennek megint csak az lesz a következménye, hogy a szegények teletömik majd a bedőjüket, és nem akarnak dolgozni. Ha véletlenül netalántán rossz lesz a termés, akkor a kenyér ára magától fog emelődni, de ha jó lesz, akkor elővigyázatosságból még idején fel kell emelni a kellő magasságra.

Kocsis Máté,
közösség elleni izgatás?
 A köznép fényűzése példátlan. Vannak olyan proletárlányok, akik kalapot hordanak. Láttam olyan munkást, aki egy stanicliból ananászepret evett! Vajon hogy juthatott hozzá? Láttam olyan munkanélkülit, aki délelőtt kint őgyelgett a ligetben, és a park legszebb részletében leült egy padra. Hát nincs ez tiltva?

 Közrendészetünk még jelentékeny kiegészítésre szorul. Az első cselekményt — a kalaphordást — rangbitorlásnak; a másodikat - az ananászeper-evést — másokat illető javak jogtalan elpusztításának; a harmadikat pedig — a parkban ülést — szemérem elleni vétségnek kellene nyilvánítani, és szigorúan büntetni.

 A Körúton láttam, hogy egy munkáskülsejű ember ezer koronát adott egy koldusasszonynak. Ez is valóságos botrány. Mert hogy szabad egy ilyen proletárnak az életképtelen elemek táplálásával azoknak létét meghosszabbítani és az állam szempontjából haszontalan emberanyagot gyarapítani! És miből adhat egy munkás ezer koronát egy koldusnak? Honnan vette! Biztosan lopta! Körülnéztem, a közelben sehol rendőrt nem láttam. Ez is tűrhetetlen! Miért nem jut minden tíz lépésre egy rendőr?

seggnácik lendületben


Szegedi fotók Mignonnal

Hahó, beszél valaki szögediül Szögeden?



Tisza part, vízélmény
Tisza part
A legötletesebb pizzafutár
Bálint Sándor, a legszögedibb szögedi
A szegedi piaristáknál érettségizett, majd a Ferenc József Tudományegyetemen szerzett magyar–történelem szakos tanári diplomát, közben egy évig (1924/1925-ben) a pesti egyetemen is tanult. 1930-tól a Néprajzi Intézetben Solymossy Sándor intézetvezető mellett díjtalan gyakornok. 1931-ben óraadó tanár a Szegedi Királyi Katolikus Tanítóképző Intézetben. 1934-től egyetemi magántanárrá habilitálták Solymossy Néprajzi intézetében Az alföldi magyarság néprajza, különös tekintettel Szeged népére témakörben. Bálint Sándor vállalta az Alföld-kutatást, az Alföld vallási néprajzának kutatását. Mind Solymossy, mind Sík Sándor helyeselte Bálint Sándor néprajzi tárgykörének megválasztását. 1945-ben belépett a Kereszténydemokrata Néppártba (amiben Demokrata Néppárttá válása után is megmaradt). A KDNP FKGP-vel kötött választási megállapodása alapján az 1945-ös választásokon egyike lett a két országgyűlési mandátumot szerzett (K)DNP-s politikusnak (a másik Eckhardt Sándor volt). Az 1947-es „kékcédulás választásokon” a Demokrata Néppárt országos listájáról jutott mandátumhoz, ezt azonban már nem töltötte ki; 1948-ban visszavonult a politikai szerepléstől, lemondott mandátumáról és kilépett a pártból. 


1947–1965-ig egyetemi tanár. 1962-ben a történelemtudományok kandidátusa lett. Tanítási engedélyét 1950 és 1956 között megvonták, 1965-ben „rendszerellenes izgatás” vádjával felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Mindkét időszakban mélységes, őszinte vallásos meggyőződése miatt szenvedett üldöztetést. 1966-ban kényszerű nyugdíjba vonult. Annyira erőteljes volt Szegeden a vallás-ellenesség, hogy egyik legjobb barátja, Ortutay Gyula sem tudott többet intézni, mint a kényszer-nyugdíjazás. Nyugdíjasként írta meg fő műveit, a Karácsony, húsvét, pünkösd (1973) és a Szögedi nemzet (1976) című monográfiáit. Főleg a Móra Ferenc Múzeum igazgatója, Trogmayer Ottó és egyes munkatársak, köztük Juhász Antal, Lele József segítették az ő kutatásait, műveinek közreadását. (Wiki)

Mignon,
a helyi aranynyakörves ifjúság éjszakai ivója
Itt már nagyon verekedni akart Dzsóni, úgyhogy hazavonszoltuk őt is, magunkat is. Jobb Andi, mint kapni. Ha nem tudod, h az élet mit akar tőled: gyere te is jegyellenőrnek.

cím: Mignon
Szeged, Kossuth Lajos sgt. 6.
Nyitva tartás:
Hétfőtől-Péntekig 09:00-04:00
Szombat 17:00-04:00
Vasárnap 18:00-02:00

 Régen a hely, hajnalig iszogató alkeszok gyülekező helye volt. Hát mindenféle fura arc megfordul itt. Ez mára teljesen megváltozott! Kicsinosították, rendbe rakták az egész helyet az új dizájnos, bárpultszerű asztalok és bárszékek, pedig remekül feldobják a helyet. Egy kicsit emelkedtek az árak, de vannak a már említett ital akciók! (Mindig raknak ki az aktuális akciókról egy lapot az asztalokra!) Maga a helyiség szépen berendezett és tisztán tartott, a nagyobb befogadóképesség érdekében pedig a bárpultos asztal és szék megoldást alkalmaztak. A pult a kocsma közepén félkörívben van, és előtte is helyet lehet foglalni bárszékeken, valamint a már említett bárpultos asztaloknál. Felraktak a két egymással szemközti falra 1-1 plazma TV-t + egy kisebbet a bejárati ajtó fölé. Valamelyiken mindig sport megy (főleg foci), de nagyobb sportesemény esetén pl. a legutóbbi foci VB, mindegyiken az megy. A pult mellett balra van egy kisebb terem, itt további asztalok és egy nagyobb TV a falon. Itt találhatók még az újonnan kialakított wc-k. A pulttól jobbra 1 játékgép és egy szintén nem olyan rég kialakított rész asztalokkal. Ez egy kicsit eldugottabbak a többinél. Van egy zenegép is, kinek mi jön be, az megy éppen. A hajnalig tartó nyitva tartás miatt népszerű az egyetemisták körében is. Mivel rengeteg iroda található a környéken, sok ottani dolgozó ugrik be ide meló után 1-2 sörre vagy gyorsítóra. Kocsmatúrára ajánlom, akár hajnali fél 3-ig is betérhettek. Felszolgálás van, a felszolgáló csajok pedig nagyon kedvesek!:-) Zárás előtt fél órával pedig mindenkinek szólnak, hogy fél órájuk van még! Pénteken, szombaton előfordul, hogy telt ház van, ilyenkor max. talponállva lehet iszogatni. Tavasztól őszig, pedig a kocsma előtt van egy kisebb kiülős, kis kerítéssel elkerített rész. Sima egyszerű sör fapadokkal és asztalokkal. A lányok kijönnek ide is felszolgálni! Türelem! :-) Zsoló (http://szegedikocsmak.blog.hu/2009/02/26/mignon_1)
jóéjt, húsik
kapcsolódó: Szegedi sörkert + Sógorok italbolt a vadkeleten + Potyka csárda + Kiskörössy Halászcsárda + Didi Didó Drinkbár + Szeged, már megint: Sallai, Fürst Sándor és a többiek +  Szeged, Belvárosi Halászkert a híd alatt + Szeged, McDonalds, parkoló, néhai közpark + Szeged, Baumax parkoló: szokja a jövőt + rongáljuk meg az óriásplakátokat: tájszépítés Szeged és Budapest között + Szegedi Tesco, Betyáros gyorsétterem + pizzát a Margarétából + szegedi élménytúra: Botkát Budapestnek + IV. Béla szobrának összeszerelése + archeológia: a Kétfarkú Kutya Párt nyomai Szegeden



frissítés 2011.11.16:

Két szlovák nyelvű utcanévtáblával is találkozhatnak hamarosan Szegeden az Osztróvszky és a Teleki utcában közlekedők - írja a Délmagyar. Budapest után Szegeden van a legtöbb nemzetiségi önkormányzat. A nyolc – görög, horvát, lengyel, német, örmény, szlovák, ukrán és bolgár – kisebbségi önkormányzatnak az Osztróvszky utca 6. szám alatt, a Nemzetiségek Házában van a székhelye. 


Racskó Tamás, a Szegedi Szlovák Önkormányzat elnöke kezdeményezte a városi önkormányzatnál, hogy az Osztróvszky utca 6. szám alatti ingatlan két utcafronti oldalára a már meglévő magyar nyelvű utcanévtáblák mellé helyezzenek ki szlovák nyelvű – Ulica Osztróvszkeho, Ulica Telekiho – utcanévtáblákat is. A szegedi közgyűlés kulturális, egyházügyi, közművelődési és idegenforgalmi bizottsága támogatta a tótosított utcanévtáblák kihelyezését. Mint ahogy azt is, hogy az Osztróvszky utca és a József Attila sugárút sarkán lévő magyar nyelvű Osztróvszky-tábla mellé szlovák nyelvű névmagyarázó tábla kerüljön azzal a szöveggel, hogy „Jozef Osztróvszky (1818–1899) – komisár a primátor slovenského povodu mesta Segedín." Magyarul: Szeged városának szlovák származású kormánybiztosa és polgármestere. Osztróvszky József Szeged reformkori ellenzéki politikai életének szervezője volt, majd 1848–49-ben Szeged egyik országgyűlési képviselőjévé választották, később kormánybiztos lett. Osztróvszky 1861-ben rövid ideig Szeged polgármestere is volt. A magyar táblákkal azonos méretű és anyagú szlovák táblák elkészítésének, elhelyezésének és karbantartásának költségeit teljes egészében a Szegedi Szlovák Önkormányzat finanszírozza. A többi nemzetiségi önkormányzat nem fordult hasonló kéréssel a szegedi városi közgyűléshez. A döntést november 25-i ülésén hozza meg a képviselő-testület. (Délmagyar nyomán)

Gizella Malom: drága ingatlan, olcsó kert

Mókás hely ez a Balkán.



Gizella Malom, Loft Mills
Gizella Malom, Loft Mills, gizgaz
A IX. kerület központjában található Gizella Malom helyén loft-beruházást fejlesztő Gizella-Malom Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft 2011 május 5-én csődvédelmet kért a Fővárosi Bíróságnál.

 A Gizella malmot 1880-ban építtette a Krausz-Moskovits család. A termény- és marhakereskedőként meggazdagodott família addig mindenekelőtt szeszgyártóként volt ismert, üzemük a mai Orczy tér közelében állt. Gőzmalmukat viszonylag későn alapították: a Soroksári úton addigra már kialakulóban volt egy malmi negyed, ahol a XIX. század fordulóján öt cég malma működött. A Gizella létesítésekor már javában dolgozott a hatvanas években alapított Concordia és a Pesti Molnárok és Sütők malma - tudtuk meg a Malomipari Múzeum vezetőjétől, Sebők Tibortól. A Gizella Gőzmalom - amely a közhiedelemmel ellentétben nem Szent István király, hanem az alapító Krausz Lajos báró feleségéről kapta nevét - kialakult infrastrukturális környezetben kezdhette el tevékenységét. A Soroksári út első gőzmalmainak építése idején ugyanis legfeljebb sejteni lehetett, hogy a Duna mentén megépül a vasút a teherpályaudvarral, a híres Elevátor, azaz a tranzit gabonatároló és a legfontosabb létesítmény, a székesfőváros első vasúti összekötő hídja, amelynek jelentősége csak a Lánchídéval hasonlítható össze. Az 1880-as években tehát mindez már megvolt. A malmok saját oldalvágányokkal kapcsolódtak a vasúthoz, ahonnan vagonfordítók segítségével érkeztek hozzájuk az őrlésre váró gabonával és a gőzgépek kazánjait fűtő szénnel magrakott vasúti kocsik. A Krausz-Moskovits-féle gőzmalom telkén korában gyapjúmosó cég működött. A Soroksári, a Tinódi, a Vaskapu és az Ipar utca közti terület - a többi maloméval összehasonlítva - meglehetősen szűkös volt, ezért a német és osztrák tervezők ügyes és korszerű megoldásokkal meglepően kompakt épületegyüttest alkottak. Az őrlőüzemet - elsőként az országban - itthon, a Láng-féle gépgyárban készült gőzgépekkel szerelték fel. A Malomipari Múzeumban őrzött régi plakát tanúsága szerint a Gizella malom a XX. század első évtizedében évente száznegyvenmillió kilogramm gabonát őrölt fel. A közben részvénytársasággá alakult cég ekkoriban nagyjából négyszáz embert foglalkoztatott. (nol.hu)

2011. október 26., szerda

Húsbolt a Sárkány és az Orczy sarkán

Best of Budapest, van még remény.

Elaléla az örömtől. Ez gyönyörű. Ez polgári. Ez vidám. Ez boldogságot teremt a nyocker ezen szegletében. Ez nem fél a színektől. Ez nem kúrta el a békebeli portált vmi undorító, az épület egészétől rikoltozva elütő átépítéssel. Hát így is lehet, köszönjük.

összes kép

Cím: Budapest, VIII. kerület, Józsefváros, Sárkány - Orczy utca sarka

békebeli húsbolt
hentesmotívum 
A húsevő álma
‎"A disznók orgazmusa 30 percig tart . ( A következő életemben disznó akarok lenni. ..) A csótány kilenc napig él a feje nélkül, mielőtt éhen hal. (Az a disznó még mindig nem megy ki a fejemből .) Ha a falba vered a fejed , óránként 150 kalóriát égetsz el . (Ezt ne próbáld ki otthon, esetleg a munkahelyen. ) A hím imádkozó sáska nem tud párzani, amíg a feje a törzséhez kapcsolódik . A nőstény úgy kezdeményezi a szexet, hogy leszakítja a hím fejét . ( Drágám, itthon vagyok . Mi a ... ?) A bolha a testhosszának 350-szeresére képes elugrani. Ez olyan , mintha egy ember átugrana egy focipályát hosszában. (30 perc. A mázlista disznó! El tudod ezt képzelni?) A törpeharcsának több mint 27000 ízlelőbimbója van . (Mi lehet ennyire finom egy tó fenekén ?) Némelyik oroszlán 50- nél is többször párzik egy nap. (Még mindig disznó akarok lenni a következő életemben ... inkább a minőség mint a mennyiség ) A pillangók a lábukkal érzik az ízeket. (Ezt mindig is szerettem volna tudni .) A legerősebb izmunk a nyelvben van . (Hmmmmmm. ...... .) A jobbkezes emberek átlagosan 9 évvel tovább élnek, mint a balkezesek . (Ha kétkezes vagyok , megfelezhetem a különbséget?) Az elefánt az egyetlen állat, ami nem tud ugrani . (Ezt jó hallani. ) A macska vizelete ragyog fekete fényben. (Csak ezt nem tudom, mennyit fizetett a kormány, hogy ezt kiderítse .) A strucc szeme nagyobb, mint az agya. (Az emberek között is ismerek egy pár ilyet.) A tengeri csillagnak nincs agya. (Erre is tudok példát az emberek között.) A jegesmedvék balkezesek. (Ha váltanak, tovább fognak élni .) Csak az emberek és a delfinek hasznlálják a szexet örömszerzésre. (Hát a disznó?! A delfinek hallottak már a disznóról?) Ha legalább egyszer elmosolyodtál, terjeszd ezeket a tényeket és küldd el őket valakinek akinek mosolyt akarsz csalni az arcára. Vagyis küldd tovább mindenkinek ! (És Isten áldja a disznót!) :DDDDDDDD meg a Hazát... :P" (Peter Gaal)